Mazot kalitesi hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan River
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

River

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Henüz 1000 km görmedi, 2018 Kadjar.
Aynı güzergah değişik benzin istasyonlarından DİZELCİ değilim, EN KALİTELİ MAZOT ne ise onu ver diyerek alınan aynı miktar mazot ile ortalama tüketim/km değerleri

A : 5.5 lt. /175 km.
B : 5.0 lt. /215 km.
C : 6.x lt. /150 km.

Cebimize de motora da yazık. Ankara'da güvenilir mazot alınabilecek yer öneren olursa sevinirim. İstanbul yolu, Eskişehir yolu gerekirse Konya yolu güzergahlarında....

Ortala tuketim gaza başınız ile değerlenir yani bu bahsettiğiniz hesaplamayı aynı hız da Tamamen 1e1 kiyas ile anlarsınız ama bu durum da bile bu kadar fark olmamasi lazım enteresan olmuş gerçekten sanirim B firması ile devam edeceksiniz

Ayıptır söylemesi 10+ sıfır araç, ( Lada, Mondeo, Passat dahil ) toplam 25+ araç ( 100 lük dodge kamyonet dahil ) , 1mio+km yol tecrübem var.
Her 3 değer de gaz pedalı bebek okşar gibi, güzergah kesinlikle aynı, araç alınalı beri 3 hafta her bir değer bir haftalık kullanım için 75 TL lik mazot ile.

B firması önerisine gelince meretin içine katkı matkı koyarlar anlayana kadar iş işten geçer, ben de sanırım ki adamların mazotu iyi az yakıyor. Az yakarken inceden inceye motoru da yakmayalım derdindeyim.
1mio+ km yol tecrübem var ama, toplam dizel kullanımım 10.000 km değil, tüp tecrübem hiç yok.
BU NEDENLE iyi mazot satan yeri bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Saygılarımla

Ayıptır söylemesi 10+ sıfır araç, ( Lada, Mondeo, Passat dahil ) toplam 25+ araç ( 100 lük dodge kamyonet dahil ) , 1mio+km yol tecrübem var.
Her 3 değer de gaz pedalı bebek okşar gibi, güzergah kesinlikle aynı, araç alınalı beri 3 hafta her bir değer bir haftalık kullanım için 75 TL lik mazot ile.

B firması önerisine gelince meretin içine katkı matkı koyarlar anlayana kadar iş işten geçer, ben de sanırım ki adamların mazotu iyi az yakıyor. Az yakarken inceden inceye motoru da yakmayalım derdindeyim.
1mio+ km yol tecrübem var ama, toplam dizel kullanımım 10.000 km değil, tüp tecrübem hiç yok.
BU NEDENLE iyi mazot satan yeri bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Saygılarımla
Bu kadar süredir araç kullanıyorsanız tecrübelisiniz petrol ofisi istasyonlarını çok sıkı denetliyor ( senede 2 defa depo temizliği ) diye duydum yakıt kalitesi de fena değil . Performans önemli yaktığı önemli değil diyenler zaten Shell tercih ediyor

yakıt hesaplamanızı nasıl yapıyorsunuz.
ibre durumu ve yol bilgisayarına güvenmeyin.
deponuzda mazot sınır bölgeye düştüğü zaman a yakıtını fulletin.
100 km sonra tekrar fulletin.(ilk ölçüm depo içinde eski yakıt olduğu için tam sağlıklı olmayabilir.tekrarlayabilirsiniz.)
diğer şirketleride böyle deneyebilirsiniz.
yol bilgisayarları yaklaşık değerleri veriyor
daha önce fiat kullanmıştım vitesde inerken anlık 0,2 lt gösteriyordu ve ortalama değer geç değişiyordu
fluence da anlık 0 gösteriyor ve ortalama değer çok çabuk değişiyor.
2 markada aynı verileri vermeye çalıştığı halde farklı sonuçlar çıkıyor.

Geri