megane 1 coupe aracım su alıyor.

asipoyraz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar daha önce aracım anten yerinden su alıyordu anteni sıktım ve silikonladım artık su almıyor. ama gece şiddetli yağmur yağdıktan sonra şoför tarafındaki paspas göl olmuş vaizyetteydi elimle direksiyon altlarını, pedalların oldugun bölgeyi kontrol ettim aynı zamanda tavandan damlamış olabilir diye aracın tavandaki tüm yerlerini kontrol ettim kupkuruydu. aracın paspasını göl olacak derecede dolduran bu su kaçağı nereden kaynaklanıyordur arkadaşlar bir bilginiz var mıdır? partikül filteresini oldugu ızgaranın kenarlarında ya da ön sileceklerin gövdesinden falan kaçırıyor olabilir mi. tavan çıtasının baş kısmındaki yerden olabilir diye düşünüyordum ama kupkuru dediğim gibi.

Benim fikrim (başıma geldiğinden) yine antenden alıyordur...ya da sunroof giderlerin dolmuştur, giderleri açmalısın...tavanda pek ıslaklık olmuyor bende tavan labmasının kenarından paspasın üstüne damlayıp göl oluşturuyordu...anteni siyah silikonla güzel bir şekilde sabitledim tekrar, sunroof giderlerini uygun bir tel yaptırdım (motorsiklet fren teli) güzelce açtım...su alma kesildi..ondan önce partikül filtresinin oraları izole ettirecem diye dünyanın parasını harcamıştım hiçbir işe yaramadı

Benim fikrim (başıma geldiğinden) yine antenden alıyordur...ya da sunroof giderlerin dolmuştur, giderleri açmalısın...tavanda pek ıslaklık olmuyor bende tavan labmasının kenarından paspasın üstüne damlayıp göl oluşturuyordu...anteni siyah silikonla güzel bir şekilde sabitledim tekrar, sunroof giderlerini uygun bir tel yaptırdım (motorsiklet fren teli) güzelce açtım...su alma kesildi..ondan önce partikül filtresinin oraları izole ettirecem diye dünyanın parasını harcamıştım hiçbir işe yaramadı

teşekküelr.

antenden kaynaklanmıyor bence cunku antenden kacrıyor olsa az a olsa immobilizer ışığının oldugu (kırmızı kilit ışığı) yerden damlatırdı. antenin heryerini civatasını deliklerini suya dayanıklı beyaz silikon ile izole ettim. tavandaki ışık kutusunu söke söke aşina oldugum icin anten civatasının tam alıntına imbobilizer ışığı geliyo o nedenle damla damla oradan laçırması lazım.

aracın ön kaputtaki ızgaralar sonuçta tamamaen acık yerler ama bunu aracı yaparken su kaçırmaması için gerkli izoloyi yapmışlardır diye düşnüyorum çünkü o ızgaralar contasız ve çok hareketli.

sunroof giderleri bu arada tam olarka nerdedir ve gider nereye suyu döküyor. tarif edebilir misiniz.

resim198.jpg

resim203n.jpg

hortumlar gözüküyor bunları açmak için tavan döşemesini sökmek gerekiyor..
temizliğini basınçlı hava ile yapmalısın.
ayrıca aracın tavan bandının olduğu kanalın ön tarafında tereson çatlağı su almaya neden oluyor..
bunu anlamak için bandın ön kapaklarını söküp bakmak lazım..

en güzel yöntem tavan döşemesini söküp basınçlı su ile test etmek...

resim198.jpg

resim203n.jpg

hortumlar gözüküyor bunları açmak için tavan döşemesini sökmek gerekiyor..
temizliğini basınçlı hava ile yapmalısın.
ayrıca aracın tavan bandının olduğu kanalın ön tarafında tereson çatlağı su almaya neden oluyor..
bunu anlamak için bandın ön kapaklarını söküp bakmak lazım..

en güzel yöntem tavan döşemesini söküp basınçlı su ile test etmek...

çok teşekkürler. cok zahmetli gözüküyor. umarım üstesinden gelebilirim

cok daha kolay davlumbazı sokun zaten goruceksınız veya da bı sunrufcuya gıdın cok cuzı mıktara temızlerler

Geri