Megane 1 Ön Göğüs İçinden Navigasyon İçin elektrik alma

empire_loups

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi Megane 1 2003 alize'nin çakmaklığından navigasyona elektrik alma işi görüntü olarak hoşuma gitmiyor. ayrıca transmitter kullandığım için de sıkıntı doğuyor. Bu yüzden ön göğüs altından ya havalandırma çıkışlarından ya da camın dibinden gelecek şekilde kablo ile elektrik almak istiyorum. Acaba bunu sağlayabilir miyim? Hangi kablolardan navigasyon için yeterli elektriği temin edebilirim? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim...

çakmaklıktan alabilirsin, tavan lambasından alabilirsin...
ama elektrikçiye gidersen 10 dk da halleder.

İşin temizini sana elektrikcide hallettirebilirsin ama kendim yapacağım dersen çok zahmete girersin !

Göğüsün içinden istediğin yerden alabilirsin.Torpido lambası,çakmaklık vs.

Çakmaklık çok derinde kalmaz mı? Bugün bir elektrikçiye sordum Radyo ekranından bi yerden alabilirsin dedi. Düşük olmaz mı acaba bu akım? Torpido ışığı da sadece park açıldığında yanmıyor mu?

Radyo ekran isigi kontaktan akim cekmektedir. Ben de bu projeyi dusunmekteyim. Siki takipteyim

Evet arkadaşlar, elektrikçinin dediği yerden yani radyo ekranının ordaki yerden haftasonu elektriği aldım. Şöyle ki çakmaklık çoğaltıcılardan alarak uç kısmını kestim, ardından da radyo ekranının uygun olan yerine çakmaklık çoğaltıcıyı bağladım. Navigasyon aletinin çakmaklık şarj aletini de ona taktım. Ön göğüsün cama dayandığı yerden herhangi bir kesme ya da delme olmadan kabloyu navigasyon tutacağına uygun olacak şekilde çıkardım. Şuan navigasyona giden kablo hiç gözükmüyor nerdeyse ve çok da şık oldu. Tek sıkıntım şarj aletinin navigasyona takılan kısmı keşke L şeklinde olsaydı da yan tarafa doğru uzanmadan arkaya bi yerlere yönlendirilebilseydi. Ama yakında OGT kablo ile o sorunu da halledeceğim inşallah. Ayrıca navigasyon aleti kontak çevrildiğinde otomatik olarak açılıyor, stop ettiğimde de 10 sn içinde otomatik olarak kapanıyor. Çok beğendim :)

Evet arkadaşlar, elektrikçinin dediği yerden yani radyo ekranının ordaki yerden haftasonu elektriği aldım. Şöyle ki çakmaklık çoğaltıcılardan alarak uç kısmını kestim, ardından da radyo ekranının uygun olan yerine çakmaklık çoğaltıcıyı bağladım. Navigasyon aletinin çakmaklık şarj aletini de ona taktım. Ön göğüsün cama dayandığı yerden herhangi bir kesme ya da delme olmadan kabloyu navigasyon tutacağına uygun olacak şekilde çıkardım. Şuan navigasyona giden kablo hiç gözükmüyor nerdeyse ve çok da şık oldu. Tek sıkıntım şarj aletinin navigasyona takılan kısmı keşke L şeklinde olsaydı da yan tarafa doğru uzanmadan arkaya bi yerlere yönlendirilebilseydi. Ama yakında OGT kablo ile o sorunu da halledeceğim inşallah. Ayrıca navigasyon aleti kontak çevrildiğinde otomatik olarak açılıyor, stop ettiğimde de 10 sn içinde otomatik olarak kapanıyor. Çok beğendim :)

Kullandığınız navigasyon markasını ve mümkünse bir adet fotoğraf rica edebilir miyim?

Saygılar

Navigasyon şarjları 1-1,5 amper çekebilir. Bu ilave yük gösterge paneli veya sigorta için herhangi bir sıkıntıya yol açar mı?

Hocam yazınızı yeni okudum. Resmi en kısa zamanda yüklerim inşallah. Kusura bakmayın. Navigasyonun cihazı Aselsan 3030. 2-3 haftadır bu şekilde günlük kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ekranda ışıkta azalma ya da herhangi bir dengesiz durum yok.

Geri