Herkese merhaba, 2003 model 1.4 16V autantıc Megane 1 araç sahibiyim.malum 2002 den sonraki megan 1 lerde 2 donanım var. dynamic ve autantıc. bendeki autantıc dolayısıyla baz /giriş donanımlı. ilk aklıma gelen farklar : autantic 2 hava yastıgı , dynamicte 4 * autantic 2cam otomatic , dynamicte 4 * autanticte yol bilgisayarı ve dış hava sıcaklık yok dynamicte var * autantıcte dış dikiz aynalar manuel , dynamicte elektrikli * autanticte arka bagaj pandizotta hoparlör yok dynamicte var * autantic kara jant, dynamic aleminyum alaşımlı jant v.s şuanda aklıma gelen farklar. şimdi basitçe anlatmak gerekirse : birçok farktaki donanımları ekledim.şöyleki: arka pandizottaki hoparlör yerleri hazır ve soketleri pandizot altında soketler aktif. 2 tane hoparlör işi görüyor. autanticlerde dış hava sıcaklık ekranda hazır oldugu halde sadece sag yan aynadan sag kapının baglantı soketine sensörlü kablo çekiyorsun ; göstergede dış hava sıcaklık okunur hale geliyor.( renault megane 1 - YouTube ) , 20 tl ye orta kolçakta tamam. uzattım kusura bakmayın asıl sorum şu: Renault aslında aynı serideki modellerine tam donanımlı gibi tesisatı hazırlarken satış taktiği olarak bu donanımları farklı isim veya opsiyon adı altında ekstra para karşılıgı satmıştır. kafama takılan şu : 2000 /2004(ilk yarı) megane 1 araçlarda yol bilgisayarı bildiğim kadarıyla rte,rxt,rxi,alize,dynamic serilerinde mevcut. yol bilgisayarı olmayan meganlarda dogal olarak sag far yıkama kolu ucunda buton olmadığından dolayısıyla yol bilgisayarı okunmuyor. çok merak ettiğimden arkadaşıma ait 2001 scenic rxt aracındaki sag yıkama kolunu benim araçla değiştirdim. birebir uyuyor.butona bastığımda göstergede herhangi bir değişiklik olmadı. sonra scenicteki göstergeyide değiştirdim bu sefer yol bilgisayarı aktif oldu. demekli aracımda kablo tesisat var fakat göstergede bir şekilde aktif hale getirilmesi gerek. bir arkadaşıma sormuştum o da romanyada (youtube da videosu var) dacia araca göstergede bir malzeme değiştiriyor ve yolbilgisayarı aktif hale geliyor. elektronik meraklı arkadaşlara sesleniyorum: 2 gösterge arasında ne fark var ve nasıl aktif hale getirilebilir. lütfen boşuna ugraşma dolusunu al yada gösterge ve sag kolu degiştir diye cevap yazmayalım arkadaslar. amaç kendimce basit olduğunu düşündüğüm konularda kişisel ugraş ve birşeyleri yapmanın verdiği haz ve gurur. bilgisi ve elektronik sevgisi olan arkadaşlarımdan fikir istiyorum. aslında scenic sahibi arkadştan birkez daha rica edicem 2 göstergeyi söküp 2 gösterge arasında arasındaki varsa farkı bulmak istiyorum. yani elektronik devre olarak bir fark varmıdır ; varsa nedir diye .bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. dediğim gibi arabayı ve göstergeyi değiştirmeden yol bilgisayarını aktif hale nasıl getirebilirim ?