megane 3 dci çok yakma problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan laslandes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

laslandes

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
ne yaptıysam ne ettiysem ortalama tüketimi düşüremedim. ortlamam şu anda 7.4 ve biraz daha çıkıcak gibi. araba bakımdan çıkalı 2 hafta oldu ama hiç bir düşme yok. yaptığım yol hep şehir içi. gaza iğne ile basıyorum desem yeridir, 90anı geçmiyorum en ufak yerde ekonomi yapıyorum ama düşmüyor bir türlü. aynı motora sahip, 100 kilo daha ağır olan ve 17jant çeviren qashqai'min bile değerleri 1 litre daha iyi.

benzin alfa romeo 156 1.6 ile ortalamam 7-5, 8 litre arası idi. nerdeyse hiç fark yok yakışta ve tabii arada üstüne verdiğim 20bin tl'lik bir fark var.

bu arada aracım 105 hp dynamique 6ileri

diğer megane 3 kullanıcılarının yorumlarını alalım onların ortalamaları neler?

Havanın soğuk olması bunda büyük etken...

merhaba, Megane 3 hb 1,5 110 hp ortalama 6,0 şehir içi.. Oda yüklendiğim halde.. (120-130km)
Ama UStA 'nında dediği gibi hava şartları çokönemli. Özellikle dizel araçlar soğuk havaları sevmezler.
Hız sabitleyiciyi aktif kullanmanı öneriyorum. Sırf denemek için 120 km yol yaptım.
Aynı güzergah içerisinde hız sabitleyici değerim 5,4. aynı sürat kendi kullanımım 6,0.
Ayrıca bir arada yakıt aldığın istasyonu değiştirmeni tavsiye ederim. 7,4 yüksek bir değer..

Geri