Megane I debriyaj sertliği için çatalın yağlanması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vefa

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Debriyajım sert ve biraz yukarıda kavrıyordu. Debriyaj teli değişti biraz yumuşadı. Baskı balata iyi, biraz daha idare eder dediler. Kışa kadar değiştirmek istemiyorum.
Baskı balata değişsede 5000 km kadar sonra yine sertleşme oluyor diye yorumlar okudum. Biri ise şöyleydi:
"Megane 1 lerin debriyaj sert evet ama zamanla serleşme olur, bunun nedeni set değildir yada halat. Nedeni tamamen çataldır. Orijinali 90 tl yanlış hatırlamıyorsam, baskı balata değişim esnası çatalı değiştirmekte fayda var. Sağ tarafta motora göre plastik var bunu açıp çatalı yağlamak yeterli ama geçici olur, yağ wd-40. Bilmiyorsanız hiç yapmayın sisteme zarar verebilirsiniz. Bilen bir kişiyi izleyin çatal değişimine kadar 2-3 ayda bir yaparsınız."
Küçük bir şehirdeyim, malesef tamirci veya ustalar nato kafa nato mermer. Kendi öğrendiklerinden başka doğru kabul etmiyorlar. Çatalı yağlayalım dedim olmaz diyorlar. LPG montajı yaptırdım araç hassaslaşır, boğaz kelebeği ve rölanti düzenleyicisini temizleyin diyorum yine olmaz diyorlar. Bu gidişle ben tamirci olacağım:mad:

Bu debriyaj çatalının derede olduğunu, neresinin nasıl yağlanacağını fotoğrafla gösterebilecek var mı?

Geri