Megane2 abs sorunu

Megane2Extreme

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Oncelıkle iyi geceler.Yaklasık 3 hafta önce aracı baskı blata gıbı bakımları ıcın ustama bıraktım.Ertesı gun aldıkdan sonra frenlerde tutmama gördüm.Sankı ABS cok erken devreye gırıyo gıbı frenlerı resmen pedalde hıssedıyorum.Hızlı bı sekılde durmaya kalkarsam sorun yok ama 30 veya 40 da gıderken frene bastıdıgım araba resmen altımdan kayıyor gıbı. ABS ciye goturdugumde ABS ısıgı yanmadıgı ıcın bıse yapamıcanı soyledı.Fren dısklerı balatalar herysı degıstık ancak sorun devam edıyor.Araba durmıcak gıbı hıssedıyorum frene bastıgım anda ozellıkle ard arda ıkı kere basrsam kütürtü seslerı duyuluo ve zar zor duruyor.Sorun ne olabılır tahmını maliyetı ne olur fikirlerıniz varsa paylasırsanız sevnırım.SAYGILAR :soru

Yol durumu cok etkili gecen deneme yapayim dedim.ani fren yaptim catir cutur zor durdu icime dert oldu.5 dk sonra parke yolda daha sert fren yaptim ayni hiz ve sartlar zimba gibi kaldi.ilk fren yaptigim yer hafif nemli ve daha yogun trafikten asfalt puruzsuzlesmisti.

disk veya fren balataları değiştimi eğer değiştiyse alışana kadar sert fren yapılmaması gerekiyormuş benim bildiğim eğer yanlışsam düzeltin birde fren hidroliğini bi kontrol edin azalmış ise belki ondan da yapabilir

Evet disk ve balatalar yeni degisince 250 km civari sert fren yapmamali ayrica bu surecte frenler az tutar yuzeyler tam ortusene kadar.

sert fren olayını sürekli yapıyorum ama bı faydası hıc olmadı bugun sunuda fark ettım 90 100 ile giderken fren yapınca kuturtu seslerı gelıyor ve pedal tas gıbı alıyor araba resmen durmuyo.Arabayı kapının onune koydum geldım sıkıntı onemlı gıbı yoneldırebılıcenız bı usta sevıs varsa sevınırım tesekkurler.

bakımdan önce öyle bir ses varmıydı eğer yoksa bakım yaptırdığın ustaana götür anlat olanları sonçta onun eli değdi ne olduğunu anlar belki

Cevaplarınız için tesekkurler yetkılı servıse bıraktık arabayı

Geri