Meyve Suyumu ? Meyve Sabunumu İçiyoruz ?

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
meyve_sulari_hakkinda_sok_iddia13604364990_h987983.jpg

"SIVI SABUNLARDA KULLANILAN AROMATİK KATKILAR ,ENDÜSTRİYEL GIDALARDA DA KULLANILIYOR..."

Aşırı meyve ve suyunu tüketmenin sakıncalarına da değinen Karatay "meyve yada meyve suyunda bulunan früktoz sık sık sağlık sorunlarına yol açabilen bir şekerdir.

Öyle ki früktoz alkol ürünlerinin gösterdiği hasar kadar insan vücuduna zarar verir. İnsan karaciğeri devamlı olarak früktozu yağa çevirdiğinden hem metabolik rahatsızlıklara neden olur hem de obeziteye" uyarısında bulundu.

Meyve suyu yerine posasıyla birlikte meyve tüketmenin daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay piyasada satılan hazır ambalajlı meyve sularıyla ilgili de gündem yaratacak bir açıklamada bulundu... Prof. Dr. Karatay, "meyve suyu diye vatandaşa kimyasal karışım içiriyorlar. Vatandaş meyve suyu içtiğini düşünüyor ama bu aromatik katkıların aynısı sıvı sabunlara da katılıyor. Çilekli sabun, elmalı sabun gibi."dedi

Yok artık,bunu yapanların bir yerine pamuk tıkamak istiyorum...

Pes yani.

Simdi benim her yola ciktigimda direksiyonda keyifle ictigim o cappy kayisi ....................

Şu ülkede işini düzgün yapan insanlar kaldımı çok merak ediyorum ıslık

yok artık bu kadarı da pes :berbat

Marketten Vişneli meyve suyu ve birde kendi yaptığınız vişne suyunu yan yana koyun ve tadın birbirleri ile alakaları bile yok..

Aynı şekilde şeftali, kayısı hatta bunları içerken boğazınızı yakan bir tat oluşur.. Ben her türlü katılıyorum bu işe, bu meyve suyu fabrikaları reklamları çok muhteşem güzel ama fabrikaya giden meyveler hep pazara çıkamayacak olan zedeli, çürük meyveler..

Mesela mükemmel ketçap,salça reklamları var ama o domatesler kamyondan suyu aka aka gidiyor yazın köyde her gün önümden onlarca kamyon geçiyor,iyice suyu çıkmış salça olmayacakları ketçap yapıyorlar, gördükçe yiyesim gelmiyorum yemiyorum bile...

Geri