• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Multimedya ve Tesisat Hk,

Samettalha

Kayıtlı Üye
07-Antalya
Merhabalar iyi forumlar,

Araç multimedya sistemi ile ilgili forum başlığı göremedim o nedenle buradan konu açtım (adminim tarafından eğer varsa yönlendirme rica ederim)
Konuyu özetlemeye çalışayım, 2007 model privilege paket araca, göğüs üzeri multimedya taktık amfi dahil mütevazi sade bir sistemle kullanıyorum.

Sorunum, araç yarım kontakta iken elektrik mevcut iken marş bastığımda, elektrik gidip gelirken tüm sistemden patlama sesi geliyor. Basstan da geldiğinden haliyle korkutucu bir durum oluyor. Çoğu tesisatçı normal olduğunu belirtse de, buna ben bir çözüm arıyorum.

Sorunun kaynağı, yarım kontak da olsa, yada tamamen de kapatsak, yaklaşık bir dakika kadar daha hala amfiye, nereden olduğunu bilmediğim bir yerden elektrik geliyor. Bir dakika bekledikten sonra eğer çalıştırırsam patlama olmuyor.
Çözğm olarak remote tetikleme kablosunu, tesisatçı far açıldığında yanan düğme ışıklarının bulunduğu yere bağladı. Bir nevi dışarıdan Manuel anahtar sistemi gibi. Gündüz far kapalı olduğunda bu defa ses gelmiyor (amfi tetik almadığı için) farı açtığımda amfi de aktif olup ses geliyor.
Bu sorunu, çözebilmemiz için sanırım kontak kapandığında, 1 dakika beklemeden anında elektriği kesen bir yerden artı almak olabilir mi? Amacımız, yarım kontakta da olsa amfi tetiklrmeye teyp açıldığında gelen akım dalgalanmasından etkilenmeyecek şekilde (patlama olmaması için) farklı bir çözümle elektrik iletimi sağlama. Detaylandırmaya gayret ettim konu hakkında değerli görüş ve çözümlerinize ihtiyacımız var. Teşekkür ederim

Yanlışım varsa düzeltin ama amfi direkt olarak aküye bağlanmıyor mu ? Hatta kesiti büyük olan kablolar ile direkt aküye bağlanır teyp üzerinden bir tetik alınır... Amfi üzerinde sürekli elektrik olmalı diye biliyorum... Uzun zamandır tesisat işlerine kafa yormadım sistemler değişmiş olabilir.

Hocam tespit doğru fakat remote kablosu, bir nevi açma kapatma emri veren tetik denebilir. Amfinin direkt aküye bağlanıyor olması doğru, direkt bağlantı aynı zamanda sürekli enerji ve aküyü bitirme anlamına da geliyor. Bunun önüne geçmek adına remote kablosu ile teyp açıldığında amfiye sinyal gönderip amfinin bağlı enerjiyi açması, sinyal gittiğinde de kapanmasını sağlıyor. benim bahsettiğim sorun da, teyp kapanmış olsa dahi içersinde araçtan halen gelen bir elektrik olduğu ve bu nedenle amfi 1 dakika kadar aküden enerji çekmesi nedeniyle tekrar marş aldığında araç o esnada patlama sesi veriyor olması. Benim ihtiyacım olan, araç marş alıyor olduğu esnada bu dalgalanmadan etkilenmeyecek şekilde remote kablosuna bir çözüm bulabilmek. Ben de açıkçası tesisiat ve megane 2 araçlarının spesifik özellikleri konusunda amatör olduğumdan dolayı ustalarımdan ve deneyimli forumdaşlardan arayış içerisindeyim

Bu senaryoya göre amfinizde bir sorun var yada teypde... Öncelikle eğer teyp kapalıysa ve remote kablosu ben kapandım bilgisini göndermesine rağmen amfi enerji çekmeye devam ediyor... Bu durumda söylediğiniz senaryo oluşur. Benim evde kullandığım ses sistemim kablosunu çıkartırken ve takarken söylediğiniz gibi bir ses çıkartıyor ancak kablosuna hiç dokunmazsam ve sistem hep elektriğe bağlıysa sorun olmuyor. Günlük kullanımda da sorun yok...

Merhaba
2017 Reno clio 1.5 DCİ
Araç kapatınca media nav kapanıyor ama saat açık kalıyor uyku moduna geçmiyor sabaha kadar aküyü bitiriyor
Aku 1 haftalık 76 lik aku sizce sorun ne olabilir

Bu senaryoya göre amfinizde bir sorun var yada teypde... Öncelikle eğer teyp kapalıysa ve remote kablosu ben kapandım bilgisini göndermesine rağmen amfi enerji çekmeye devam ediyor... Bu durumda söylediğiniz senaryo oluşur. Benim evde kullandığım ses sistemim kablosunu çıkartırken ve takarken söylediğiniz gibi bir ses çıkartıyor ancak kablosuna hiç dokunmazsam ve sistem hep elektriğe bağlıysa sorun olmuyor. Günlük kullanımda da sorun yok...
Hocam sorun tam olarak bütün elektrik gitmiş olmasına rağmen, teyp ve haliyle remote kablosuna 1 dakika kadar daha elektriğin geliyor olması ve bu nedenle teyb dahi bütün elektrik aksamlar çalışmasa bile aracın içinde o kalan elektriğin bitene kadar yada programlanmış olarak kapanana kadar (o konuda fikrim yok) elektriğin devam ediyor olması. Dediğim sorun 1 dakika sonra ekeltriğine tamamen kesilmesi ile çözülüyor. Fakat tekrar açtığımda yine 1 dakikalık bir süre içerisinde o bahsettiğim elektrik devam ediyor. Farklı kaynaklarda, sistem kendini sıfırlamadan önce aracın özelliği olarak elektriği veriyor olduğu sonrasında kesildiği ve bu beyinden gelen bir komut olduğunu söylüyor. Şayet öyle ise, bana sadece marş esnasında tamamen kapalı olup belki bir saniye sonrasında tekrar +12V elektriğin geldiği bir uç lazım olcak.

Merhaba
2017 Reno clio 1.5 DCİ
Araç kapatınca media nav kapanıyor ama saat açık kalıyor uyku moduna geçmiyor sabaha kadar aküyü bitiriyor
Aku 1 haftalık 76 lik aku sizce sorun ne olabilir
gücün kontaktan değil de aküden direkt çekilerek enerjilendirme kaynaklı olduğu genelde söylenir. Benim durumuma benzer bir şekilde aslında, kontakta sadece araç çalışır vaziyette iken gelen 12V vardır, bir de teybin her defasında sıfırlanmasını engellemek için bir kablo. Onların yeri farklı olabilir mi? Yada cihazın üzerinde bekleme modu yerine direkt kapanan bir seçenek var ise o seçilebilir.

Geri