yüksek lisansta pzarlama dersinde biz bu urunler için bir sunum hazırlamıstık ürünün onemi yokta biz bu urunu secmiştik o yuzden o ara baya bir arastırdık
sonuc olarak okadar iyi bir sunum olduki millet bu urunu nerden bulabiliriz falan demişti:aytuğ
işin o kısmı ayrı tabi ama bu urunun temelinde neodymium mıknatıs denilen bir mıknatıs turu kullanılır youtuba falan yazarsanız cok ufak bir parcasınnın bile cok ciddi cekim guclerine sahip oldugunu gorursunuz
bu tip urunlerde dogru veya yanlıs iddia edilen sey yakıtın içindeki düzensiz dizili atomları yuksek cekim gucuyle sıraya dizmesidir
fakat bu nedenden dolayı takar takmaz etkisi olmayacagı yakıtın geri donusumden 1 muddet dolandıktan sonra depodaki yakıtında komple etkilendigi soylenmektedir
fakat bir diger yandan su an bir cok aracta geri donusum olayı kalktı bazılarında var bazılarında yok
olmayan arabalarda tabi dolayısıyla depoya bir donus olmadıgı için sadece geliş hattı uzerinden yeni gelen yakıta buu uygulayabiliriz
ben bunları ogrendikten sonra sadece mıknatıs olarak 4 tane yarım ay seklinde yakıt borusunu sarmalıcak kadar mıknatıs aldım cokta ucuz bir paraya
bi takıp deneyeyim dedim, yazlık ile ev arası tam 75 km di bende ful tasarfulu kullandıgım zaman en az 4 litre yakabiliyordum bu guzergazta
mıknatısları tam enjektorlerin biraz gerisine taktım uzerinide bantladım . defalarca denemelerimde 3.7 litre gibi bir yakıs sergiledi araba aynı guzergahta
7-8 ay sonra 3.9 lara cıkmaya basladı bu deger bununda nedeni bu mıknatıslar kalite kalite degişiyor ve zamanla etkisi zayıflıyor onları en cok bozan sey ise sıcaklık bunu zaten teknik verilerindede veriyorlar hangi tip ne kadar sıcaklıga dayanır diye
sonuc olarak o ara trigeri degiştirdim bu işlem sırasında ufak bir kacıklık oldu araba aynı yolda 5 litre yakmaya basladı trigeri 1-2 hafta sonra duzelttik o arada mıknatısı söktüm yakıt düstü gene 4-4.1 e yani donduk gene en basa, bir de su var bu degerleri full tasaruflu kullanımla elde ettim ful gazlamalı sekilde kullandıgım zaman herhangi bir tasarruf goremedim arabada belkide yakıt cok hızlı aktıgı için yetistiremiyordu
kısacası benim gordugum varsa bir tasaruf maksimum %8 dir oda kullanıma baglı olarak degişir
fakat sunuda belirtiyim bu mıknatısları bu paraya satanlar hem adi mıknatıs satıyor hemde %1000 kar ediyor:aytuğ