Obd2 Soketi

frmclub

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. 1.4i RT 96 model aracım var.
Araçta obd2 veya buna benzer bir soket var mı var varsa nerede?
Bluetooth veya kablo ile bağlanıp telefonda veya tablette bazı verileri yada arızaları görebilir miyim?

Merhaba,Obd bağlantı soketi yalnızca 2000 model ve sonrası üretilen araçlarda mevcuttur, Renault 19 larda mevcut olanlarda torpido altindaki sigorta kutusunu açtığınızda sağ alt köşede kare kahverengi bir sokettir 12 pinlidir ancak Obd 2 protokolünü desteklemez Obd protokolünü destekler ancak Renault can clip bağlantı cihazı ve programıyla baglanti saglanabilir,umarım yardımcı olabilmişimdir iyi günler dilerim.

12 Pin den Obd2 ye çevirici satılıyor. Peki onunla iş görebilir miyim.
Sadece bağlanıp neler görebiliyorum onu merak ediyorum.

Merhaba,sorunuzda aracinizin 96 model olduğunu belirtmissiniz cevabimda belirttiğim üzere Obd bağlantısı yalnızca 2000 model ve sonrası üretilen araçlarda mevcuttur bu sebeple aracınızda Obd bağlantı noktası yoktur,ayrıca Renault 19 model araçlarda bulunan soket Obd protokolü desteklemekte olup Obd 2 protokolünü desteklemez ancak Renault can clip bağlantı cihazı ve programıyla baglanti saglanabilir bu cihaz yetkili servislerde ve Renault araclarla alakalı tamirat hizmeti veren özel servislerde bulunabilir umarım yardımcı olabilmişimdir iyi günler dilerim

Anladım merağımı serviste gidereyim teşekkürler iyi akşamlar

Bilgilendirmeleriniz için teşekkurler. Benımde merak ettiğim bir konuydu gayet açıklayıcı olmuş