Özellikle kışın gerekli olan ön kapılara cam rüzgarlığını takmak aslında çok basit ama bilmeden uğraşırsanız rüzgarlık kırılabilir.
Rüzgarlığı takmak için cam fitilini aşağıya doğru asılarak fitili çıkarmak gerekir.Sonra rüzgarlığı fitil kanalının içine takıp.
Tekrardan fitili kanala oturtmak gerekiyor.İşlem bitince bir kere camı indirip, kaldırdığınızda eğer fitil tam oturmamışsa yerine geçecektir.
Ben kışa girerken takar,yaz başında sökerim,gereksiz yere yazın güneşten rengi solup, güneşten kıvrılma vb. olmasın diye.
Resimler:
Bayaaa eskilerden üzerinde rüzgarlıklı fotosu
Önce kuru orta aşındırıcı zımpara ile giriştim.
Ardından uzaktan toz halde yüzeye astar üfürdüm.
Arından sulu ince zımpara
2.kat ve boşluksuz astar
ikisi bir arada 2.kat astarlı halleri
Daha çalışmalar devam ediyor.Sabah inceden bir kez daha sulu zımpara yapıp tekrar astar atacağım.Akşam üstüye doğru inceden zımpara ve uzaktan toz halde bir kat ilk boyasını atacağım.
İlk katlarını bugün boyadım.Biraz uzaktan toz halde uyguladığımdan cam gibi yüzey henüz yok.Yarın bir kat daha atacağım.Kış günü boya kurumuyor
5 kat astar attım.Eğer bu halde bile boya atarsa yapacak birşey yok.
Not: kırmızı olunca çok güzel göründü rüzgarlıklar.
Yeni Hali
Rüzgarlığı takmak için cam fitilini aşağıya doğru asılarak fitili çıkarmak gerekir.Sonra rüzgarlığı fitil kanalının içine takıp.
Tekrardan fitili kanala oturtmak gerekiyor.İşlem bitince bir kere camı indirip, kaldırdığınızda eğer fitil tam oturmamışsa yerine geçecektir.
Ben kışa girerken takar,yaz başında sökerim,gereksiz yere yazın güneşten rengi solup, güneşten kıvrılma vb. olmasın diye.
Resimler:

Bayaaa eskilerden üzerinde rüzgarlıklı fotosu

Önce kuru orta aşındırıcı zımpara ile giriştim.

Ardından uzaktan toz halde yüzeye astar üfürdüm.

Arından sulu ince zımpara

2.kat ve boşluksuz astar

ikisi bir arada 2.kat astarlı halleri

Daha çalışmalar devam ediyor.Sabah inceden bir kez daha sulu zımpara yapıp tekrar astar atacağım.Akşam üstüye doğru inceden zımpara ve uzaktan toz halde bir kat ilk boyasını atacağım.
İlk katlarını bugün boyadım.Biraz uzaktan toz halde uyguladığımdan cam gibi yüzey henüz yok.Yarın bir kat daha atacağım.Kış günü boya kurumuyor

5 kat astar attım.Eğer bu halde bile boya atarsa yapacak birşey yok.
Not: kırmızı olunca çok güzel göründü rüzgarlıklar.

Yeni Hali