Ön takım sesleri

Önder Savaşcı

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Merhabalar, bir kaç ay önce direksiyonu sağa&sola çevirirken tıkır tıkır ses geldiği için sanayide kontrol ettirdim. Amortisör patlak dediler. Amortisörler ve sağ salıncak değişti. Çok daha fazla ses çıkmaya başladı. Özellikle sol taraf çok sıkıntılı. Sol takoz orijinaliyle değişti. Sesler aynı devam ediyor. Rotçu da sanayideki serviste sebebini bulamadı. Direksiyonu biraz fazla çevirince metal metale vurur gibi tak sesi çıkıyor, öyle ki yük bindiyse kürekle metale vurur gibi bir ses. Çukura biraz hızlı düşünce çok tatsız bir amortisör sesi. Araba sağa sola sallanınca yani yol bozuksa vok vok gibi uğultulu sürekli bir ses. Direksiyonu sağa sola çevirirken de gıj gıj gibi bir ses. Bunun için direksiyon kutusunu tutan bir takoz varmış yağladılar azaldı ama tekrarladı.
Daha önce Kadjar kullanan bir arkadaşa sordum. Ben her 100 binde ön takımı serviste yeniledim hiçbir zaman sesten kurtulamadım dedi.
Forumu aradım ama benzer bir durum bulamadım. Karşılaşan var mı? Kime sorduysam Kadjar çok narin araç dedi. Çözebileceğime pek inancım kalmadı.

Geri