Hayırlı Olsun ... Kesinlikle Servise Götürün. Bende de var ama itibar etmiyorum. başka zaman kesinlikle boş vaktimde ilgilendirtcem.
Servis zaten benim dediğim işlemi yapıyor , önce silikonlu yağlı sprey sıkıyor (herkes würth iyi diyor ama renaultdaki würth değil markasınıda bilmiyorum şişeyi gördüm ama okuyamadım)
eğer şikayet şayet devam ediyorsaki bende önceki clio4ümde olmuştu adamlar Aykut kardeşimizinde dediği gibi gayet rahatça söküyor ve tırnakları daha sıkı iyi tutsun diye işlem yapıyıor ama sökülen parçaya nasıl bir müdahalede bulunuyıor bilmem.
öncellikle şunu net anlamamız lazım bu durumda 2 şey vardır:
1) sese sebeb olan (süspansiyon sert diyemi? lastik yanakları ince diyemi, motor kulakları zarar görmüş diyemi? yani öncellikle sesin kaynağını, sebebini bulmak lazım)
2) sesin kaynağı giderilemez bir durum ise ,aracın karekteristik sorunu ise ozaman titreşimden dolayı ses yapan parçaya müdahale edilip çözülebilir.
bu bizim kapılardaki cızırtının titreşim anlamındaki kaynağı ne süspansiyon,ne motor nede lastiktir sebebi kapı kilit menteşesi ,kilidin kendisi ve kapı menteşeleridir.
eğer kapının kilidinin kendini sararak kilitlediği o '' U '' şeklindeki (iki kapı direğine bağlı metalden söz edilyorum) menteşeyi öncellikle silerseniz sonra kuruduktan sonra ince bir siyah bant ile 3 tarafındanda 1-1.5 tur bant dolarsanız.
o bandı ve kapı kilitine silikon yağlı sprey sıkarsanız ve yine kapının ön tarafındaki 2 gövde rengi menteşeleri + siyah renkteki kapıyı tutan kola sprey sıkarsanız.
bununla beraber sesin geldiği plastik aksama sprey sıkarsanız çok uzun süre sesten kurtulacağınızı göreceksiniz.
ben bunu yapıyorum ilk defasında bantla fln uğraştığında 20dk alıyor ama sonrasında 3-4 ayda bir en fazla 3 dk sürecek sprey sıkıyorum okadar ve tık yok.
aynı ses yeni aracımdada oldu ondanda bu şekilde kurtulmuştum.