Renault MEGANE E-TECH (WLTP 450 km) ile 487 km Uzun Yol Menzili Yapmak (Evden %100 ile Çıkıp, Tekrar Şarj Etmeden)

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Herkese merhaba,

Renault Megane E-Tech aracımı yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Megane E-Tech benim ilk elektrikli aracım. Daha önce, 2024 yazında 1500 km'lik bir uzun yol tecrübem olmuştu.

Bu videoda; Haziran 2025'te 2. uzun yol tecrübem olan Gölcük/Kocaeli'den, Manisa ve İzmir'e gidip, geri dönerek yaptığım yolculukta yaşadıklarımı, bu yolculuğun elektrikli bir araç ile kaç TL'ye mal olduğunu, elektrikli araba ile uzun yol yapmanın sıkıntılı olup olmadığını, elektrikli araç ile yolculuğun gerçekten tasarruflu olup olmadığını ve de Renault Megane E-Tech hakkında kısa bilgilere yer verdiğim bilgileri izleyebileceksiniz. Bu video bir test videosu değildir. Bir şehirlerarası yolculuğumu paylaştım.

Sorunsuz diyebileceğim bir elektrikli araç olan Megane E-Tech'in 380-400 km olan uzun yol menzilinin, uygun yol ve kullanım şartlarında nasıl 487 km'ye kadar çıktığını (sürüş esnasında bu menzili yakalamak için kasmadım. Bu yol, otoban değildir. Videoda defaten de belirttiğim ve harita gösteriminde sergiledğim gibi ücretli yolları kullanmadım. Normal, yerleşim yerlerinden geçen, şehirlerarası karayolunu kullandım. Hız üst limitlerimi geçmedim. Malum, trafik cezaları çok caydırıcı. Yol boyunca ortalam hızım 75-76 km/sa civarında oldu. Bunu video içerisinde de görüntülü olarak paylaştım. Bu araçta ortalama siz hareket etmediğinizde, trafik lambasında durduğunuzda, kontak açık oturduğunuzda düşmeye devam eder. Dolayısı ile normalde ortalama hız videoda, arabanın hesapladığından daha fazladır. Ancak ben elimdeki tek sergilenecek veri bu olduğu için, durduğum zaman düşmüş hali ile ortalama hız değerlerini paylaştım. Klimayı gerektiğinde kullandım, arabada 3 yetişkindik ve bagajın 2/3'ü doluydu.) bu videoda izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

NOT: Videoyu hazırlamak neredeyse 2 haftamı aldı. Video uzun. Daha fazla kısaltılınca anlam, akış ve anlaşılırlık anlamında bütünlük bozulacağından, olabilecek en kısa hal ile paylaştım. Video ilerleme kısmında (Videonun altındaki zaman barında), videonun ilginizi çekebilecek bölümlendirilmiş kısımları ve başlıkları var. O kısımdan sadece ilginizi çeken kısımları da izleyebilirsiniz. Mobil cihazdan izliyorsanız, HYPE puanı verirseniz sevinirim. Bu videonun daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacaktır. Teşekkürler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Yüksel METİN
Geri