Rolanti dengesiz kafayi yicem

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muslumm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muslumm

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Kas 2014
Mesajlar
91
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Rolantiyi geçen hafta lpg ayari yapildğinda 1100 devire ayarladik.yine 900 devire indi.devir saatinde hafiften bir oynama var.motor isininca zor marş aliyor.rolantide araba sarsinti var gece farlar açikken daha çoğaliyor.

Değiştirilen parçalar;
1.buji
2.distiribitör kapaği
3.lpg ayari
4.sibop ayari

kafayi yedim bu arabayla akli başinda tamirci yok.yardimlarinizi bekliyorum.

Tevzi makari çok oynamasi yani3-5m sağa sola oynamasi normalmi sizce?
 
sorunun 3 nedenı var karburator veya manifoltan hava alıyor veya subaplar kacırıyor
 
Servise gitmeden anlasilmaz heralde
 
Siboplari ayarlattim.yine ayni.
Bu olay bujileri ve radyatoru degistirdikten sonra oldu.rolanti ibresi sabit deil.tabi cokta oynamiyor ama 1-2 mm oynuyor.bir diger sorun araba isindiktan sonra zor mars aliyor.rolantide titremede var.bn lpg byninden supeleniyorum.
 
benzindede yapıyormu aynı sorunu
 
Benzinde bindim braz sanki birqz duzeldi.eskiden rolanti 9 gecmezdi simdi 10 ama ne tuhafsa benzinde rolanti cok dalgalaniyor.benzinde bindim braz lpg aldim lpgde duzeldi gibi ama benzinde dusuk devirde tekleme ve rolantide cok dalgalanma var.sorun ne anlamdim neyden baslasam bilmiyorum.
 
1100 den 900 e inerek doğru olanı yapmış zaten araç :) Rölantı dalgalanması , sıcakken geç çalışması bir yerden hava aldığını gösteriyor.
 
​mixer yada boğazdanda yapabilir+diğer dostların dedikleride var tabii:(
 
Sanırım bir çok kişide böyle sorunlar var dengesiz rolanti, gaza geçene kadar dalgalanmalar, yığılmalar ve stop etmeler. Bununla ilgili tam bir çözüm bulunabildi mi merak ediyorum doğrusu ..
 
Bugun arabaya bakim yaptirdim yapilan islemler
Lpge beyni
Buji
Buji kablosu
Yagi
Distiributor kapagi
 
Geri
Üst