Şanzıman Hakkında Destek rica ediyorum

burakkorull

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Herkese Merhabalar
2014 157 binde aracımın ilk şikayeti olan sola çekme için alt takım rot yapan büyük bir firmaya gittim.test sürüşü yaptılar ve direksiyonun sola çekmesinin açı sensöründen kaynaklı olduğunu söylediler.
aracı kaldırdılar alt takım aks Z kolu vs salıncak komple baktılar hiç birşey çıkmadı. Fakat yolda giderken bir uğultu geldiğini söyledi usta. bende tekerlek sesi veya tekerlek rulmanı olabilir dedim ama manuel balans ile ses dinlemede tekerlek rulmanı çıkmadı şanzıman rulmanı gibi bir şeyden bahsetti bu nedir? yaptığım araştırmada şanzıman yağı eksilmiş ise veya kirlenmiş ise yapar yazmışlar ama daha ilerisini bulamadım.Bu işlem ağır bakıma mı giriyor? bazı kişiler manuel araçlarda şanzıman yağı ömürlük diyor bu doğru mu?
Ayrıca
- Sola çekme hala devam ediyor Rot yapıldıktan sonra OBD ile beyne bağlanıp direksiyon açı sensörü sıfırlama yapılacakmış bu düzeltir mi?
- Şanzıman ile ilgili yağ değişimi tahminen kaç liradır? Ağır bakıma mı giriyor?

Herkese Sonsuz Teşekkürler

Merhaba. Otomatik şanzıman yağını Eylül 2024 tarihinde 2.000 TL'ye değiştirdim. Manuel daha ucuz olabilir.

• Beğen
Tepkiler: burakkorull
  • Beğen
Tepkiler: Dünyalı
2 hafta önce yağları kendim aldım, işçilikle benim de yaklaşık 1900-2000 TL tuttu diyebiliriz.

Diğer problemler hakkında bilgim yok maalesef.

• Beğen
Tepkiler: burakkorull
Geri