Sivas'ta askeri uçak düştü

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ByTyFn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepkime puanı
930
Puanları
0
Yaş
36
Sivas'ın Kangal ilçesi yakınlarında askeri uçak düştü. Malatya yolunda meydana gelen kazada, uçakta bulunan iki pilotun yaralı kurtulduğu belirtildi. Olay yerine ambulanslar ve kurtarma ekipleri sevk edildi.



fft64_mf1675546.Jpeg


SİVAS - Sivas'ın Kangal İlçesi yakınlarında, bugün saat 15.15'de askeri uçak düştü. Paraşütle atlayan 2 pilot yaralı kurtuldu. Malatya Erhaç Hava Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi askeri uçak, bugün saat 15.15'de Sivas'ın Kangal İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıkta TOKİ konutları yakınlarındaki bir tarlaya düştü. Düşen uçağın yol açtığı patlama sesini duyanlar, olay yerine koştu.

Paraşütle atlayan pilotlar Binbaşı Serdar Çeliker ile Yüzbaşı Fatih Tüm'ün yardımına ilk önce çevredekiler yetişti. Askeri yetkililerin gelmesiyle yaralı pilotlar Kangal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, jandarma da çevre güvenliği aldı.

Kaza yerinde askeri yetkililer inceleme yaparken, hayati tehlikeleri bulunmayan yaralı pilotlar helikopterle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi..

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

“7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı/Malatya'dan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00'de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173'üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı saat 15.22'de Sivas/Kangal-Emir Köyü 5 km batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuşlardır. Pilotların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır."


Kaynak : Radikal
 
Pilotlarımızın sağ olarak kurtulması sevindirici,pilotlar kolay yetişmiyor...
 
Allah korumuş valla :(
 
Allah korumuş, Pilotlarımız zor yetişiyor.
 
Geri
Üst