Arkadaşlar herkese merhaba. Aracım 2013 model 1.5 dci joy symbol. 33.500 km'de. İşim nedeniyle artık Ankara-İstanbul arası anadolu otoyolunu kullanacağım. Şimdi arkadaşlar geçen hafta Ankara-Bolu arası gidip geldim hızım genelde 130 km/h civarındaydı. Bazen 110 km/h bazen 150 km/h'e kadar çıktım. Ancak 110 km/h'in altına düşmedim hiç. Sorum şu, uzun yolda nasıl gitmek lazım arkadaşlar? Mesela malum yokuş çıkarken (ki bazı yerlerde ciddi yokuşlar var) araç düz yola göre daha zorlanıyor. Dizel olduğu için yokuşta çekiş problemi yok ancak aracın sürekli bu hızlarda kullanımı sıkıntı yaratır mı? Yoksa yokuşlarda vitesi 4 e atıp daha mı yavaş gitmek lazım? Bir tanıdığımla Kocaelinden dönerken (aracı henüz 50.000 km'de benzinli polo idi) birden arıza ışığı vermişti mesela ve nerdeyse yolda kalcaktık. Araba çekişten düşmüştü. Malum bazen anadolu otoyolunda sol şeritten yüksek süratli araçlar geçiyor. Sürekli yüksek süratte gitmek araca zarar verir mi mesela? Evet arkadaşlar neleri tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler