Yağ çubuğu

IceSPiRiT

Bora BiLGET,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2002 1.4 16V cliomda kısa tip yağ çubuğu var. Biliyorsunuz bu çubuğa ulaşmak, yerinden almak, yerine tekrar takmak biraz problem. Bizim aynı kasa bazı kasalarda alttaki fotoğrafta göreceğiniz yağ çubuğunu görüyorum. Benim araca da olur mu? karter içine giren boyları aynı mıdır? Ayda yılda bir yağ kontrolü yapıyor olsam da, bundan temin etsem rahat etcekmişim gibi geliyor.

563231_4282053726335_1312363118_n.jpg

evet bende bu yağ çubuğunu sorun olarak görüyorum.bende böyle birşey olursa sevinirim

İki çubuğu yan yana koyup ölçüm kısımlarını karşılaştırmak lazım. Eğer tutuyorsa sorun yok

ersin bey 2 çubuğu yanyana getir demişsin ama 2'ci çubuk nereden tedarik edilecek açıklarmısın

bi reno parçacısına gidip, elimize kendi yağ çubuğumuzu alıp, parçacının elindeki tiplerle karşılaştıracağız gibi duruyor. sanırım daha önce bu karşılaştırmayı yapmış ya da bilen ve direkt olarak parça kodu verebilecek olan yok..

Çok sık karşılasılan bi durum değil aslında arkadaşım. Sabah servise tlf açıp bilgi sorsan daha net cevap alabilirsin belki.

arkadaşlar ilginize teşekkür edrim.parçacı ve yetkili servise sorduğumda orjinal ne ise odur deniliyor.farklı uzunlukta bir versiyon bulunmadığını ancak reno dizel tipi araçların yağ çubuğu uzun ancak diğer yağ çubuğunun plastik olmasından dolayı nasıl uzatılacağıda ayrı bir sorun.belki yağ çubuğu metal olsaydı kaynak vb alternetif olabilirdi.benim araç lpg olduğundan enjektör(lpg)ler tamda yağ çubuğu önünü daraltmış durumda.ulaşımı gerçekten zor oluyor.

ilginize teşekkürler, arkadaşın da yazdığı gibi genellikle servis ve parçacılar bilemedikleri şeyi ilgilenip öğrenmek yerine, neyse o yaklaşımı sergiliyor :) hele ki yağ çubuğu gibi ufak bişey için...
eklediğim fotodaki araç 1.2lt.. o yüzden illa ki biryerlerde bir tane uzun tip bize uyuyor olmalı. biraz araştıracağız gibi..

çubukla uğraşmanıza gerek yok.yol bilgisayarından takip edebilirsiniz yağ seviyesini.

Geri