Yeni Kangoo Gündüz Led Sistemi YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alfa-xxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alfa-xxx

F1 Bölüm Sorumlusu,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Gündüz farı yerine Araç çalışınca yanacak Gündüz Ledi takıcam.

1)Motor çalışınca elektriğin geldiği hat lazım.Kontağı açınca değil :)

Resimde bu iş için Gri kablo gösterilmiş.Bu soket Akünün yanıdaki Elektrik kutusunda.

Akünün yanındaki elektrik kutusu üst kapağı 2 tork vidayla sökülüyor fakat altındaki kapak akü tarafındaki tırnaktan kurtarmama rağmen diğer taraftan birşey tutuyor gibi konsol tarafındaki kısım çıkmıyor .Çekince alt tarafla beraber gelecek gibi,alt kısım normalde gövdede kalmalı :)

2)Bu kutu kapağını nasıl sökerim ,konsola yakın taraf yukarı çıkmıyor?

3)Ayrıca kablo çekmek için iki far arasındaki ön panjur nasıl sökülür ? Üst tarafının tırnaklarını kurtardım ama alt taraf kaldı ve tornavida girmeyecek şekilde sertçe yukarı çeksem alt tırnaklar kırılacak gibi.Panjuru nasıl sökebilirim ?

Çakmaklıktan mı hat çeksem ama motor çalıştırktan sonra elektrik gelse iyi olacak :)

Servet Hocam ,Şaban Bey için yapmış resimler oradan.Ben gündüz farı yerine direk Lede bağlıycam Röle kullanmadan bağlanacak.

saygıdeğer servet abi elle yaptığı çizimi yüklüyorum :)

a5ea8cec730f3e16441dd705e89b59a5.jpg

Çağatay saol ,ama kutuyu nasıl sökebilim , üst kapağını söktüm ama alttaki nasıl sökülecek ? Far tarafındaki tırnağı çıkarttım ama konsol tarafında tutan birşey var çıkmıyor. Aynı şekilde farların arasındaki panjur sökümü de gerekli :)

Yoksa kablolar belli ama ulaşamıyorum.

Aküyü sökmeden kutuyu sökemezsin kardeşim, tırnakları kırarsın...

Çağatay saol ,ama kutuyu nasıl sökebilim , üst kapağını söktüm ama alttaki nasıl sökülecek ? Far tarafındaki tırnağı çıkarttım ama konsol tarafında tutan birşey var çıkmıyor. Aynı şekilde farların arasındaki panjur sökümü de gerekli :)

Yoksa kablolar belli ama ulaşamıyorum.

Aknün sökülmesi lazım birde tırnaklarına dikkat et duyyun bulmak zor onları panjuru sökmek kolay yukarı doğru iterek çıkınca geliyor.

Aküyü sökmeden kutuyu sökemezsin kardeşim, tırnakları kırarsın...

Ustam Servet hocam sökerken aküyü sökmemiş, resimlerde akü duruyor .

Sökme sırası şu şekilde Ön panjur ,Sonra sol ön far ,sonra kutu.Başka araç içinde bu uygulamayı yapmış oradaki resimlerde gördüm.

https://www.drive.net/l/5078763/

Panjuru söksem farı sökecektim ama zorlamadım.ÇAğatayın gönderdiği şemayı görünce aklıma şu soru takıldı .Gri kabloyu Röleye bağlamış bunu gündüz farını ,parkları yakınca kısmak için mi kullandı acaba tetikleme için O zaman gri kabloya enerji parkları açınca gelir işime yaramaz.MEgane larda gündüz farı için kablo belli motor çalışınca elektrik geliyor ama kangoo da bulamadım .

Ustam sana şunu sorayım çakmaklığa giden kablo direksiyon altında hangisi?

Veya el freninin altındaki çakmaklığın olduğu plastiği nasıl sökebilirim ?

Kolçağın 2 tarafında vida var onları söküp kolçağı arkaya doğru çektiğinde kolçak çıkıyor, altta arka 12v prizine giden kablo var oradan elektrik alabilirsin...

Ustam Servet hocam sökerken aküyü sökmemiş, resimlerde akü duruyor .

Sökme sırası şu şekilde Ön panjur ,Sonra sol ön far ,sonra kutu.Başka araç içinde bu uygulamayı yapmış oradaki resimlerde gördüm.

https://www.drive.net/l/5078763/

Panjuru söksem farı sökecektim ama zorlamadım.ÇAğatayın gönderdiği şemayı görünce aklıma şu soru takıldı .Gri kabloyu Röleye bağlamış bunu gündüz farını ,parkları yakınca kısmak için mi kullandı acaba tetikleme için O zaman gri kabloya enerji parkları açınca gelir işime yaramaz.MEgane larda gündüz farı için kablo belli motor çalışınca elektrik geliyor ama kangoo da bulamadım .

Ustam sana şunu sorayım çakmaklığa giden kablo direksiyon altında hangisi?

Veya el freninin altındaki çakmaklığın olduğu plastiği nasıl sökebilirim ?
Parkları Yakınca kidmak için normalde lamba nin 21w olan kısmı için

Kolçağın 2 tarafında vida var onları söküp kolçağı arkaya doğru çektiğinde kolçak çıkıyor, altta arka 12v prizine giden kablo var oradan elektrik alabilirsin...

Ustam dediğin şekilde açtım ve beklediğim gibi 2011 olduğu için arka priz için kablo çıkmadı.Sadece çakmaklığa giden kablo var..Gerçi oradan elektrik alsam bile motor kısmına aktarmak zor olacaktı konsol kısmından motor bölümüne geçişi kelepçeyle sıkmışlar elin işlemesi zor..

Ama mutlu son Akünün yanındaki kapağı söktüm .Konsol tarafında 2 ,çamurluk tarafında 1 tırnak daha varmış yanlız çok güçlü tutuyo tornavida zor giriyor yaklaşık 1 saat sırf kapağı sökmekle uğraştım,artık kolay sökerim tırnakların olduğu yerleri buldum :). Aküyü sökmedim, farıda , ön panjuru da .

Kapak çıkınca alttaki beyaz sokete ulaştım.Soketi sökmek için üst kutuyu çıkartmak gerekli bunun için + gelen kalın kırmızı kablonun , vidasının sökülmesi gerekiyor ancak + elektrik olduğunu unutmayın !!! Bu vida dikkatlice çıkarılınca üst kutuyu hafif aküye doğru çekip ,çamurluk tarafındaki yuvadan kurtarmuş oluyoruz bunu yapmamızın nedeni beyaz soket yukarı doğru sökülüyor.Beyaz soketin üzerindeki Gri kablo kontak çalıştırma konumuna alınınca +12v veriyor.

İlk kademe de elektrik vermiyor çalışma pozisyonuna alınınca elektrik geliyor istediğim oldu ledleri yerine monte etmeden denedim çalıştı.Montaj sonrası resimlerim :eyv .

Tampon alt ızgarısının üst kenar uçlarına koymayı düşünüyorum ama onunda üst kısmındaki panjurun altındaki hava girişlerinin köşeleride olabilir.Sonuçta Ledler ne kadar yukarıda olursa görünmesi o kadar artıyor malum ışığı karşıdan görünüyor açılı gorünmüyor..

Servet ustamın tarif ettiği yerden elektriği alıp Ledlerin arka kapaklarını çıkarıp dışarıya çıkmasını engelledim.Şeffaf silikonla ızgaranın üst kısmına yapıştırdım.Gece çok daha fazla ışık veriyor.Keşke motor çalıştıktan sonra elektrik bulabilseydik bunada Şükür :).Kontağın ilk kademesinde yanmıyor ,motor çalışacağı zaman 2.kademede yanıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 20184

Elektrik kutusunun çıkarılması baya uğraştırıyor.Alyan vidalı kapak kolay çıkıyor ama altında bir kapak daha var ilk beyaz soketin altında.İki tırnak konsol tarafında ,biri motor tarafında ,biri çamurluk tarafında(en çok zorlayan) ,biride far tarafında sökümü zor.

Bu arada Lip de taktım neredeyse 1 yıldır bekliyordu.7cm lik olandan .Ancak tamponun sağ tarafında(şoförün önündeki tarafta) tampon altında hava filtresinin hava girişi var.Lip 7cm olunca çok içeride kaldığından hava girişi azalır diye lipin işaretli yerlerine hava girişi açıcam.Aynı zamanda ön fren disklerine hava soğutması için.Bu şekilde kullandım sorun yok gibi ama hava girişi açıcam.

Ekli dosyayı görüntüle 20185

Bunlarda kapak sökmek isteyenler için

Ekli dosyayı görüntüle 20188Ekli dosyayı görüntüle 20187Ekli dosyayı görüntüle 20189

Son düzenleme:
Geri