Meğer yıllardır sürüş konforu ve güç olarak lagunamı (2001 RXT) son derece düşük düzeyde kullanmaktaymışım. Üstelik te alt tarafı 170 TL tutacak olan orta egzoz yüzündenmiş. Geçen hafta iyice sararmış olan farları temizletmek için bostancı sanayine gittim. farlar sökülünce 2 saatlik bekleme süresi oluştu. Ben de hiç tanımadığım bilmediğim hemen karşıdaki egzozcuya uğradım. Aracımda bir kayış sesine benzeyen ses var belki egzozdandır diye gösterdim. Usta da sesin egzozla ilgisi olmamakla beraber orta egzoz susturucusunun darbe aldığı ve içinin boş olduğunu söyledi. Plan dışı ani kararlar almak adetim olmamasına rağmen neyse haydi yap bakalım dedim. iyi ki de yaptırmışım. Adeta ilk aldığım sıfır Laguna geri geldi. Ses azaldı, gaz pedalına tepki arttı gazdan çektiğim zaman daha düzenli bir hız ve devir azalması olmakta. En güzel testi bugün yaptım. Kartal köprüsü Tem bağlantı yolunda yokuş yukarı gaza yüklendiğim an hiç kem küm etmedi. Yaptırırken düşündüm de egzozcuya girmeyeli neredeyse 15 yıl olmuş. Bu arada farlar da muhteşem açıldı. Herkese kolay gelsin.