Yol bilgisayarında sapma var mı?

Özgür Çetin

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadşalar bu megane 1 de yol bılgısayarı dogrumu? sapma payı varmı?
30 km altında gostermıyor zaten .Hızınız 30 km altındaysa çalışmıyor.Birde ibre tam R nin üstüne gelince benzın deposu 70 km fala yazıyor kalan yakıt.Dogrumu sapma ne kadar? depo 60 litrelik komple bitmişti benzın aldım 58 litrelik yakıt var dıyordu test modunda? rnin üstündekı cızıkde gecen baktım kalanyol 200 km yazıyor varmı aslı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadşalar bu megane 1 de yol bılgısayarı dogrumu? sapma payı varmı?
30 km altında gostermıyor zaten .Hızınız 30 km altındaysa çalışmıyor.Birde ibre tam R nin üstüne gelince benzın deposu 70 km fala yazıyor kalan yakıt.Dogrumu sapma ne kadar? depo 60 litrelik komple bitmişti benzın aldım 58 litrelik yakıt var dıyordu test modunda? rnin üstündekı cızıkde gecen baktım kalanyol 200 km yazıyor varmı aslı?
Benim kangoo da geçen gün tüketim 22lt idi Depo da fulleyince 22.17 lt aldı. Bende tam tutuyor . Megane 1 ciler daha doğru bilgi vereceklerdir

Benzinde, kalan tüketim değeri anlık hızına (anlık tüketime) göre değişiklik gösterir. Yeri gelir 84km kala ışık yakar yeri gelir 70km de. 150km/sa hızla giderken ışık yakmadan önce 80km daha gideceğin ibaresini gördük diyelim hızını 90-100km/sa civarına çektiğinde 80km den daha fazla yol gider. Tüm hesap anlık hıza (anlık tüketime) göre yapılıyor. LPG de ise kesin sapma vardır. Ancak ülkemiz haricinde GPL olarak zaten kullanıldığı için dışarıdaki araçlarda kullanılsada sapma olacağını sanmam yakıt hesaplaması ona göredir.

Son düzenleme:
Yol bilgisayarını LPGye göre programlatabilsek keşke.

Benzinde, kalan tüketim değeri anlık hızına göre değişiklik gösterir. Yeri gelir 84km kala ışık yakar yeri gelir 70km de. 150km/sa hızla giderken ışık yakmadan önce 80km daha gideceğin ibaresini gördük diyelim hızını 90-100km/sa civarına çektiğinde 80km den daha fazla yol gider. Tüm hesap anlık hıza göre yapılıyor. LPG de ise kesin sapma vardır. Ancak ülkemiz haricinde GPL olarak zaten kullanıldığı için dışarıdaki araçlarda kullanılsada sapma olacağını sanmam yakıt hesaplaması ona göredir.

Sormak istedigim diyelim ibre ceyrekde sabit 100 le gidiyoruz yol pc kalan yakit 200 km yaziyor dogrumu bu gidermi 200 ben bep ona huvemerek yakit aliyorimda:)

Yakıt aldıktan sonra mümkünse şehir dışında aracınız 90km/sa civarında iken eğimi aşağı olan bir yerde aracınız viteste kalsın ve ayağınızı gazdan çekin. Daha sonra gösterge değerlerini sıfırlayın ve 400m gittikten sonra ekranda yazan değeri görüp sistemin nasıl çalıştığını kendi gözlerinizle görün. :) Burada başrol anlık yakıt tüketiminindir. Bu nedenle belirli bir kilometre kala bu şekilde belirtilmesi sizi güvenli tarafda tutar.
90km /sa hızla düz bir yolda giderken örneğin 20km sonra yakıt bitecek dese ve bundan sonraki yolunuz rampa olsa az önce yazan 20km çok daha az gösterilecekti. Bu tür şeyleri engellemek için bildirilmiyor.
Ayrıca mümkün olduğunca ışık yanık gezmemeye bakın bence, insan bazen unutabiliyor daha giderim diyor. Daha sonra benzinliğe yürümek zorunda kalırsınız. Tecrübeyle sabittir :))

Başka bir konu altında anlatmıştım onu ekleyim.

Başka bir konu altında anlatmıştım onu ekleyim.

ben genelde yol pc kalan yakıt 75 km ıbaresını gorunce en yakın shelle yanasıyorum :D

Geri