Clio 3 direksiyon kutusundan gelen tıkırtı sesi çözümü (denemekte fayda var)

PauLord61

Mehmet İNCE,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
2,633
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Son 3 haftadır direksiyon kutusundan bi tıkırtı sesi geliyordu direksiyonu tam tur sağa yada sola çevirdiğimde tam bir noktada. Öncelikle sesi çok ciddiye almadım klasik direksiyon kutusu sorunudur diye. Geçenlerde arkadaşla araca binerken aracı park yerinden çıkarırken bi ses geldiğini söyledi ve kendisinin direksiyona geçmesini söyledim ve sesi kendim dinledim ve benim araç içerisinde duyduğum kutudan gelen ses sanki bir metal sürtünmesi sesi gibi dışarı geliyordu ve durum ciddi bir sıkıntı olabilir diye direk servise götürdüm ve 2-3 farklı usta baktı ve araç lifte kaldırılıp komple incelendi ve en ufak bi sıkıntı gevşeyen parça yada temas eden parça yoktu. Direksiyon kutusunun alt kısmından geldiğini söylediler ve direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini söylediler. Sonrasında ise başka bir ustaya gittim ve o daha önceden böyle bir sesi sadece direksiyon kutusundan aşağıya inen aktarma metalinin yağlanması sonucu kesildiğini söylemesi üzerine direksiyon kutusunun alt kısmındaki metal parçaları sprey yağ ile yağladı ve 5-10 sn sonra ses gitti ve inanmicaksınız ama direksiyon acayip hafifledi ve yağ gibi kaymaya başladı ve ses komple gitti. Konuyu hemen açmak istemedim yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve daha bir kez dahi sesi duymadım.
Belki benim gibi bu sesden rahatsız olan arkadaşlar vardır kesinlikle denemelerini isterim belkide sizin aracınızda da sorun yok ufak bir yağlama ile sorun çözülecektir. :eyv
 

cihan14

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Tem 2015
Mesajlar
77
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Bilgi için teşekkürler

tapatalk yaz kızım gereği düşünüldü 😄😁
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,488
Tepki puanı
1,660
Puanları
113
Yaş
55
Geçmiş olsun kardeşim...
 

Emrebali05

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Ağu 2015
Mesajlar
464
Tepki puanı
0
Puanları
0
benim aracimda da tam sağ çevirince tak yapıyodu daha sonra hiç bişey yapmadım ve oylece kullandım sesi dinlediğimde direksiyonun içeri doğru giden koldan geldiğini fark ettim kendi kendine düzeldi suan ses yok çok rahat dönüyor direksiyon tekrar ses gelirse sizin yaptığınız şekilde deneyeceğim.:)
 

aligfb

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Ocak 2016
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Nasil bir ses ? Sola cevirdigimde bendende geliyor cit diye bi ses geliyor
 
Üst