Araç içi Kameralar - İnceleme - Sorularınız

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
En yeni mini 0903 kutu açılışını yaptık. Örnek çekimler yakında :)

 

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
Mini 0903 incelemesi

Herkese tekrar Merhaba,

Mini serisi seven birisi olarak son çıkan modellerden 0903 almazsam içimde kalırdı. E bende içimden gelen sese kulak vererek Mini 0903 aldım. Kamerayı alışverişlerde sorun yaşamadığım Gearbest.com sitesinden aldım. Yaklaşık olarak 20 gün gibi bir sürede elimde oldu. Gümrük kontrolüne girmeden direkt olarak geldi.

Kamerayı almak isterseniz: GBC0903 kodu ile fiyat: $73.99

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_366780.html

Örnek videolar ve diğer incelemelerim için aşağıdaki linklerden kanallarıma ulaşabilirsiniz. Destek için abone olabilirsiniz
https://www.facebook.com/ankaytech/
https://www.youtube.com/c/ankaytech

Kutu tasarım ve içeriği:
Kutu daha önce aldığım ve uzunca bir sürece aracımda kullandığım 0806 kutusu ile birebir aynı. Aynı olması da doğal, çünkü üretici firma aynı. Üretici firma demişken mini serisi kameraları tek bir firma üretmiyor. Örneğin 0806, 0903 modellerini MegTech üretirken 0805, 0826 modellerini ise Skyhigh Electronics üretiyor. Kutuda kamera gibi ufak ve kaliteli. Peki kutudan neler çıkıyor;

  • Kamera
  • Klasik tip çakmak adaptörü (Ekstra 1 USB çıkışlı)
  • USB – MicroUSB ara kablo
  • Dahili GPS olan mount aparatı
  • Yedek 3M yapışkan bantlar
  • Lens temizleme bezi
  • Ek bağlantı aparatı. (Gopro aksesuarları uyumlu?)
  • Kullanma Kılavuz ve garanti belgesi.
Her zaman diyorum, Mini serisi kameraların kutu içerikleri zengin. Ancak en azından CPL filtresi kutudan çıksaymış iyi olurdu.

Kamera:
Kamera şu ana kadar üretilmiş en ufak Mini serisi. Boyutları ufak ama özellikleri iyi. Ayrıca ilk defa Wifi desteği bulunan mini serisi modeli olan 0903’de wifi özelliği olan birçok modelin aksine 1.5 inçlik karakteristik ekran kameramızda yine var.
Kutudan çıkardığımızda bir sürpriz bizi karşılıyor. Kameranın lens ve arka ekranı özel olarak tasarlanmış plastik kapaklar ile korunuyor. Bu kapakları çıkardığımızda kameramız göreve hazır hale geliyor. Kameranın boyutları ise 6,5cm x 3cm x 3cm… yani kibrit kutusunda hallice

Kamerada Novatek 96655 chipset tercih edilmiş, IMX322 2.0MP CMOS image sensörü ile birlikte maksimum olarak 1080P 30 FPS kayıt yapabiliyor. Görüntü kalitesi için youtube kanalımda bulunan örnek videoları izleyebilirsiniz.

Kameranın üst tarafında MicroUSB, AV Out ve GPS aparatına bağlantı noktası bulunuyor. Bu giriş/çıkışların etrafında ise soğutma delikleri var. Alt tarafa geçtiğimizde ise MicroSD kart yuvası ve mini HDMI görmekteyiz. Bunlara komşu olarak yine soğutma delikleri var. MicroSD kart maksimum desteği olarak 64GB kadar olduğu belirtiliyor.

Kameranın arka tarafında diğer mini serisi kameralardan aşina olduğumuz 1.5 bir TFT LCD ekran var. Ekranın sol tarafında Güç, Mode ve Gösterge tuşları diğer tarafta ise Yukarı, Ok ve Aşağı tuşları bulunuyor.

Bu tuşların basma şekline göre farklı görev atamaları mevcut;
Güç tuşu: Kısa=Kamera açma, ekran koruyucu aç/kapa, Uzun: Kamera kapama
Mode: Kısa=Video çözünürlük değiştirme Uzun: Park modu aç/kapa
Gösterge: Kısa=LED aç/kapa Uzun: Wifi aç/kapa
Yukarı: Kısa=menüde yukarı, zoom yaklaştır Uzun: Menü giriş, mikrofon aç/kapa
Ok: Kısa= Kayıt başla/sonladır, menü seçim Uzun: Foto çek
Aşağı: Kısa= menüde aşağı, zoom uzaklaştır Uzun: Kayıtlı video, resimlere erişim

Araca montaj kolay, ufak yapısı ile dışarıdan dikkat çekme ihtimali çok az. Kapasitör sayesinde kamerayı sök/tak derdiniz olmadan aracınızda bırakabilmek oldukça güzel bir avantaj. Forumlardan takip ettiğim kadarı ile alırken düşündürecek bir sorun bulunmuyor.
Zaten firmware desteği konusunda sorun yaşatacak bir firma değil. Yaşanacak olası sorunlarda gelen geri bildirimlere göre güncellemeler yayınlanıyor.

Değerlendirme:
Ufak boyutları ve Wifi desteği ile öne çıkan modelin rakipleri ile karşılaştırıldığında fiyatı iyi ve rekabetçi. Pil yerine kapasitör kullanılmış olması kameranın sıcaklara karşı daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
Keşke video çözünürlük seçenekleri arasında en azından 1296P olsa ve CPL filtresi standart olarak kutu içeriğinde bulunsaydı. Bana göre 2016 yılının en iyi kamerası olmaya aday.

Teknik özellikler:
Chipset: Novatek 96655 chipset (IMX322 2.0MP CMOS image sensor)
Lens: 7 katmanlı 135 derece geniş açı / F1.7lens, 1.5 inch TFT screen
Ekran: 1.5 TFT ort WiFi connection (5m APP operation distance)
Wifi (5metre yayın)
Şerit takip uyarı sistemi (LDWS)
Çarpışma uyarı sistemi
GPS
X4 digital zoom
Hareket ve G sensörü
Park modu (Ek alınacak aksesuar ile)
Mıknatıslı CPL (Opsiyon)
5V 5F super capacitor (Pil yerine)
64GB Mikrosd kart desteği
Video format: MOV
Video Çözünürlük: 1080P (1920 x 1080),720P (1080 x 720),VGA (640 x 480)
Foto çözünürlük: 3M (2048 x 1536)
Menü Dil: İngilizce
Kamera Ağırlık: 0.056 kg
Paket Ağırlık: 0.384 kg
Kamera boyutu (L x W x H): 6.50 x 3.50 x 3.50 cm
Paket boyutu (L x W x H): 15.50 x 10.00 x 10.00 cm
 

thetuzla

Güray GÜRBÜZ Captur Outdoor 1.5 Dci EDC ,
Süper Moderator
34-İstanbul
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
3,328
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
46
Sertaç Hocam

Aksiyon kameraları içinde araştırmaların varmıdır ?
 

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
Sertaç Hocam

Aksiyon kameraları içinde araştırmaların varmıdır ?

Pek ilgi alanıma girmemekle birlikte Xiaomi (Yeni 4K çeken) tercih edilebilir. Daha ucuz olarak SJCAM filan var.
 

thetuzla

Güray GÜRBÜZ Captur Outdoor 1.5 Dci EDC ,
Süper Moderator
34-İstanbul
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
3,328
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
46
Pek ilgi alanıma girmemekle birlikte Xiaomi (Yeni 4K çeken) tercih edilebilir. Daha ucuz olarak SJCAM filan var.

Teşekkürler.4K olan model baya uçmuş. 2K olanın stok olmasını beklemek lazım :)
 

Y_nokta_T

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Tem 2016
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
forumu kameralar konusunda neredeyse başından sonuna kadar inceledim. fakat sanırım ortak bir sorun var oda kameranın sadece araç önünü çekmesi kaza yada darbe esnasında kamera alanında olmaması bu alacağımız/aldığımız cihazların hiç bir işe yaramadığını gösteriyo. o yüzden bende bi proje düşündüm bakalım işe yararsa sizle paylaşıcam.
lg g5 marka cep telefonunun ek olarak 360 cam diye bi cihazı var. bu cihaz adı üzerinde olmakla beraber 360 derece cekim yapabilme özelliğine sahip.
cihaz şu :

ürünün 3/2 lik kısmı bataryadan oluşuyor. ben bu kamerayı söküp aracın anten kısmına yerleştirmeyi düşünüyorum

hali hazırda bi 360 cam var.
sizdece riske atmaya değmezmi :)
 

karacamelih

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ağu 2015
Mesajlar
1,416
Tepki puanı
0
Puanları
0
Cok abarti degilmi, hem önü hemde arac icini ceken kameralar var. Arac icini cekince sag ve sol gozukuyor darbe oldugu zaman. Arka zaten onemli degil arkadan vuran suclu :p


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Renutansel

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Kas 2016
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
2 tanede ben taktırdım.
 

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
Matego XP1

Merhabalar,


İnceleme konuğumuz Matego XP1 harici lens, kapasitörlü hafif ve küçük ana ünite ile dikkatleri üzerine çekecek bir model. Wifi desteği ile güncel modeller arasından kendine yer bulacak araç içi kamerasını detaylı olarak incelemeye başlayalım.


Öncelikle ürünü temin edebileceğiniz güvenilir alışveriş sitesi linki:
http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_488895.html?lkid=10353662



MGXPGB indirim kodu ile $49.20 (SKT 28.02.2017)


Kutunun dış tasarımda sadelik tercih edilmiş. Cihaza ait teknik özellikler kutu üzerinde bulunmuyor, sadece Wifi desteği olduğu logo ile belirtilmiş. Harici lens şeffaf ön yüzden 3 taraflı olarak gözüküyor. İnternette baktığınızda büyük gözükmesi sizi yanıltmasın, harici lens oldukça ufak ve tamamen siyah olması avantajı ile ön camınızda dikkat çekmesi tek kelime ile imkansız.


Kutu içeriği oldukça güzel şekilde yerleştirilmiş. Kutu içerisinde boşluk olmadığı için ana ünite ve harici lensin yolculuk esnasında zarar görmesi mümkün değil. İçerik demişken kutu içeriği standart, açıkçası yedek 3M bant (Harici lens için) bile çıkmıyor. Harici lens, ana ünite, iki tarafı mikro usb olan kalın ve kaliteli ara kablo, Çakmak şarj cihazı. Şarj cihazının kablosu ince ve ucu maalesef standart dışı klasik tip yuvarlak şarj uçlarından.


Ana ünite oldukça hafif ve küçük tasarlanmış. Üzerinde mikro sd kart yuvası, reset ve açma kapama tuşu bulunuyor. Üst kısımda ise kayıt, wifi bildirim ledleri mevcut. Havalandırma ızgarası olmaması ilk başta kafamda soru işaretleri bırakmakla birlikte test çekimlerinde ana ünite hiç ısınmadı. Harici lens olmasının avantajı ile güneş görmeyen bir yere monte edilmesi, kapasitörlü bir model olması nedeniyle uzun yıllar sorunsuz şekilde hizmet verebileceğini düşünüyorum.


Cihaz üzerinde ekran olmadığı için tüm kontrol ve ayar işlemlerini akıllı telefona kurabileceğiniz uygulaması ile yapabilirsiniz. Bu güne kadar test ettiğim wifi destekli cihazlar arasında en hızlı ve stabil bağlantı sağlayan uygulama diyebilirim. Zengin bir menüsü olmamakla birlikte gerekli olan ayarları rahatça yapabiliyorsunuz.


Google play linki https://play.google.com/store/apps/details?id=com.axtech.freecam&hl=tr


Harici lensten bahsetmek gerekirse kendi etrafında 360 derece dönebiliyor. Yukarı, aşağı yönlendirmesi olmamakla birlikte dikey çekim açısının yeterli olması nedeniyle bu eksikliği hissetmiyorsunuz.


Yaptığım ilk test çekimlerinde KT8016 işlemci oldukça iyi iş çıkardı, 1080P temiz bir görüntüyü ortalama 12 mbps bitrate ve 512 kbps ile kayıt ediyor. Gündüz çekimlerine nazaran Gece çekim kalitesine ortalama diyebilirim.

İyi yanları


  • Harici lens ve ufak lens
  • Kapasitörlü hafif ve ısınma sorunu olmayan ünite
  • Başarılı telefon uygulaması
  • Wifi desteği
  • Uygun fiyat

Kötü yanları


  • GPS desteği yok.
  • Kayıt başlama, sonlanma v.s. gibi sesli bildirim yok.

Kutu içeriği

Harici lens, Ana ünite, Ara kablo, Şarj cihazı, Kullanma kılavuzu (İngilizce)


Teknik Özellikler:


  • İşlemci: KT8016
  • Harici Lens: 150 derece geniş açılı 31mm
  • Hafıza: 64GB kadar mikro sd kart desteği
  • Video formatı: 1080P, 720P – 30FPS
  • Foto çözünürlük: 12M
  • Dahili mikrofon/hoparlör
  • Wifi
  • Cihaz boyutları 7.00 x 5.50 x 1.20 cm & 0.061 kg

 

Barsoom

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eyl 2016
Mesajlar
125
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
dab 205 dome A12 işlemcili yeni aldım aracın ön tarafında kullanıyorum.yeni A12 İşlemcili bilginize
 
Üst