Araç içi Kameralar - İnceleme - Sorularınız

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba, G1W-C ile G1W-CB farklı ürünlermidir? Yurtdışı alışverişi konusunda cesaretim olmadığı için bu cihazları 150TL civarında yurtiçinden temin etmek mantıklımıdır? Ya da üst limit 150TL farklı bir cihaz öneriniz olurmu?

İkiside aynı model. Sadece renk farkları var. CB olanın farkı her tarafın siyah olması diye hatırlıyorum. Yurtdışından alışveriş, yurtiçi kadar güvenli. En son aldığım kamera 7 günde geldi. Paypal ile aldıktan sonra olası sorunlarda param ne olacak derdiniz olmuyor.

Yurtiçinde bu fiyata kaliteli ürün bulmak malesef imkansız.
 

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
Üzerinden zaman geçmiş ama yine de geçmiş olsun. Benim bu kameralarla ilgili tam anlayamadığım birkaç şey var, size ve diğer arkadaşlara sormak istiyorum. Pil konusu sıkıntı olduğundan kapasitörlü modeller öneriliyordu. Cihazın gerekli bağlantılarını yaptıktan sonra, araca her geldiğimde kayıt başlatmam gerekiyor mu yoksa bu cihazlar araç çalışıp da güç alınca bunu kendileri mi yapıyor. Araç çalışmazken, park halindeyken kayıt almasını sağalaybiliyor muyuz? Bir de video dosyasını almak için kamerayı çıkarıp bilgisayara bağlamak mı gerekiyor yoksa SD kart ya da USB gibi medyalarla görüntü aktarılabiliyor mu? Kısacası bu kamerayı bağlayıp sonra tekrar uğraşmadan döngü şeklinde kendi kendine kaydını yapmasını sağlayabiliyor muyuz?

1- Pil bana göre daha avantajlı. Ömrünü tamamladığı zaman değiştirmesi kolay. Kapasitör daha sorunsuz olarak gözükse bile son zamanlarda ömrünü tamamlayan kapasitörlü modellerde sorun yaşayan arkadaşlar oldu. (tarih/saat sıfırlama, son videonun düzgün kayıt edilmemesi gibi.)
2- Cihaz enerji aldığında otomatik olarak kayda başlar, enerji kesildiği anda otomatik olarak (10sn daha kayıt yaparak) kapanır.
3- Park modu olan cihazlarda dediğiniz şekilde "Time lapse" gibi kayıt yapılabiliyor.
4- Cihazlar video kayıtları micro-sd karta yapıyor. İster microsd kartı çıkartıp bilgisayarınıza/tabletinize takıp aktarabilirsiniz. İkinci bir yol cihazı usb ara kablo ile bilgisayara bağlayıp alabilirsiniz. Yada yeni çıkan bazı cihazlarda olan wi-fi özelliği ile kablosuz olarak dosyalara erişebilirsiniz.
5- Cihazlar ayarladığınız şekilde döngüsel kayıt yaparlar, 1,3,5 dk şekilde. Hafıza kartı dolduğunda en eski kayıt üzerine yazarak devam eder.
 

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yeni kamera geldi, bir baktım ben burada bir önceki incelemeyi paylaşmamışımhehe

Tüm incelediğim kameralara ait videolar için Youtube kanalım ve Facebook sayfam...
https://www.youtube.com/c/ankaytech
https://www.facebook.com/ankaytech/

1456967000475802516.jpg


Mini 0902

Mini serisinin son üyelerinden 0902 modelini detaylı olarak incelemeye çalışacağım. Umarım beğenirsiniz. Kamerayı yurtdışı alışverişlerinde tercih ettiğim Gearbest üzerinden temin ettim. Sipariş sonrası ürün kargoya verildikten 13 gün sonra elimde oldu.

Kamerayı almak isterseniz;
0902GB indirim kuponu ile 70.99$ --- http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_328509.html?vip=163209

Mini 0902 aslında önceki mini serilerinden biraz farklı. Klasik tasarım çizgisinden ayrılan yapısında ilk göze çarpan kamerada ekran bulunmuyor. Wifi desteği eklenen kamerayı akıllı telefonunuza kuracağınız uygulama ile kontrol ediyorsunuz. Uygulamanın hem iOS hemde Android sürümleri mevcut..

Kameranın dış yapısı silindir bir tüp şeklinde tasarlanmış. Boyutları ekranın olmaması sayesinde daha da küçülmüş. Bir önceki serilerinden farklı olarak GPS artık cama montaj aparatı içerisinde gömülü değil, ayrı olarak geliyor. Harici GPS’in dejavantajı; cihaza ayrı bir kablonun daha girmesi. Avantaj olarak ise; cam bağlantı aparatı çok ince olduğu için cam ile kamera arasındaki mesafe azalmış oluyor. Bu sayede camdan yansıma daha az olacaktır. Birde bazı araçlarda cam yapısı nedeniyle GPS geç bağlantı yaşayan kişilerde GPS’in kameradan bağımsız olarak istenilen bir noktaya montaj şansınız oluyor. Dış yapı demişken önceki modellerden farklı olarak cihazın dış yüzeyi metal.

Cihazda olan giriş-çıkışlar; Mini USB, GPS, Mikro-sd kart yuvası. Ayrıca reset tuşu ve bildirim led ışığı var. Evet ilginç bir şekilde kamerada açma-kapama tuşu bulunmuyor. Sanırım zaten her araç içi kamerada olduğu gibi enerji geldiğinde otomatik açılma özelliği var, tuş koyacak yer kalmadı diyerek koymamışlar herhalde:)

Kameranın lensi dışarı doğru çıkıntı yapmış şekilde konumlandırılmış olup 156 derece geniş çekim açısına sahip. Chipset olarak Ambarella A7LA55 tercih edilmiş, 0V4689 4 milyon piksel CMOS sensörü ile birlikte 2304 x 1296, 1920 x 1080, 1280 x 720 çözünürlüklerinde video kaydı yapabiliyor.

Kamerada Li-on 250mAH kapasitesinde bir pil kullanılmış. Diğer marka/modellerden aşina olduğumuz üzere enerji kesildikten sonra video kaydı için yeterli.

Tonview ve Goview isimli iki uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Tonview uygulaması daha basit ve kullanışlı bir arayüze sahip. Menü dili doğal olarak İngilizce. Daha önce incelediğim Autobot uygulaması gibi standart ekrana sahip kameralar gibi aşırı detay ayarları yapılamıyor.

Kameranın eleştirilebilecek tek noktası düşük VBR değerleri. Yaptığım testlerde kamera ortalama olarak 6000-7000 kps bitrate değerlerine ulaştı. Yazılım kaynaklı ise Fw güncellemesi ile bu durum düzelebilir. Mini serisi genelde fw updateleri konusunda destek sıkıntısı olmayan bir marka.

Sonuç olarak fiyatı ile tercih edilebilir bir model, ancak rakipleri karşısında ne kadar başarılı olur göreceğiz. Wi-Fi ile kontrol ve küçük yapısı ile arka cam için daha mantıklı bir tercih olacağını düşünüyorum.

Mini 0902 için bitrate yükseltme yöntemi; (25.04.2016 Mesaj Güncelleme)
1. LinkinEyes programı ile çözünürülük ayarları 2560x1080p yapılarak Bitrate değeri ortalama 14mbps kadar çıkıyor.
Android sürümü https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fusionnext.camera&hl=tr
Apple sürümü https://itunes.apple.com/us/app/linkineyes/id750726978?mt=8
2. FW güncelleme ve script kullanarak
Bu işlemin yapılabilmesi için cihazınızda 1.2.2 sürümü yüklü olmalı. Versiyon bilgisini Goview programı ile kontrol edebilirsiniz.
https://www.dropbox.com/s/11rbvzsc9d4ssji/0902.rar?dl=0 FW ve Script dosyalarını buradan indirebilirsiniz.
a. Öncelikle FW dosyasını mikro sd kartın ana dizinine kopyalıyoruz.
b. Kameraya mikro sd kartı taktıktan sonra enerji kablosunu takarak kamerayı açıyoruz.
c. Ekran v.s. olmadığı için kamera otomatik olarak sesli uyarı yaparak fw güncelleme işlemine başlıyor.
d. İşlem süresince kameranın enerjisini asla kesmeyin. İşlem yaklaşık olarak 30-45 sn sürüyor.
e. Kamera otomatik olarak kapanıp, tekrar açılıyor. (led bildirim ışığında takip edebilirsiniz. Ayrıca sesli olarakta melodi çıkartıyor.)
f. Firmware dosyasını otomatik olarak kendisi siliyor. Yani kısır döngüye girme olayı yok.
g. Güncelleme sonrası mikrosd kart ana dizinine “autoexec” dosyasını atarak scripti kullanıyorsunuz.
Script düzenleme;
1. autoexec.ash sağ tıklayarak notepad ile açın
2. Sayfanın ilk başında “bitrate ve value” değerleri bulunuyor.
3. İstediğiniz çözünürlükte bulunan “writew 0xC05E89EE 0x41A0” alanında bulunan “0x41A0” değerini ilk başta bulunan listeden istemiş olduğunuz “mbps” değerini yazarak kaydedebilirsiniz.

Ana özellikler
Çözünürlük 1296P, Lens açısı 156 derece
Chipset: Ambarella A7LA55with 0V4689 4 million pixel CMOS image sensor
Wifi desteği (iOS and Android)(Wi-fi desteği gelen cihazı akıllı cihazlar üzerinden kontrol edeceğiz. Cihazda artık ekran yok.)
Harici GPS modülü
G-sensor
Park monitorü (Uygulama içerisinden)
ADAS desteği (720P çözünürlükte)
HDR ve WDR
video üzerine stamp desteği (Tarih&Saat)
Video çözünürlükleri: 2304 x 1296, 1920 x 1080, 1280 x 720
Video formatı MP4 (h.264)
Max.64GB SD card desteği
Araç stop ettikten 5s sonra kapanma
250mAh li-ion battery
USB kablo: 69cm .
GPS anten kablo uzunluk: 157cm
Araç şarj cihazı kablo uzunluk: 260cm.
Cihaz boyutları (L x W x H): 3.30 x 3.50 x 7.40 cm
 

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
İnceleme için Teşekkürler ... Fakat bu kamera neden bu kadar dolarcık aliekspress de bunların minimal boyutlarda hemen hemen aynı özelliklerde(bir çok özelliğini zaten kullanmıyoruz) olanları var.
 

thetuzla

Güray GÜRBÜZ Captur Outdoor 1.5 Dci EDC ,
Süper Moderator
34-İstanbul
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
3,328
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
46
Ayrıntılar için teşekkürler.

İnceleme için Teşekkürler ... Fakat bu kamera neden bu kadar dolarcık aliekspress de bunların minimal boyutlarda hemen hemen aynı özelliklerde(bir çok özelliğini zaten kullanmıyoruz) olanları var.

Yusuf selam ucuz etin yahnisi misali diğerlerinde çamur görüntü kalitesi olabiliyor. Mini baya iyi bir ürün .

Ben yaklaşık 3-4 sene önce aldım Mini 0801 modelini kullanıyorum sadece bataryasını değiştirdim banamısın demiyor :)
 

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ayrıntılar için teşekkürler.



Yusuf selam ucuz etin yahnisi misali diğerlerinde çamur görüntü kalitesi olabiliyor. Mini baya iyi bir ürün .

Ben yaklaşık 3-4 sene önce aldım Mini 0801 modelini kullanıyorum sadece bataryasını değiştirdim banamısın demiyor :)

Mini markası olduğunu bilmiyordum. Bende düşünüyorum ama araştırmadım daha dediğin şey çok iyiymiş batarya günümüzde zaten en büyük sorun abi bataryası araç park halinde iken bir süre ben tekrardan gelene kadar hareket algılayıp kaydedecek kadar dayansa yeter sony marka vardı Türkiyede satılan onun bataryası ve cihazı biraz tuzlu olsada düşünüyorum veya bir kampanya çeki filan denk gelse alıcam.
 

thetuzla

Güray GÜRBÜZ Captur Outdoor 1.5 Dci EDC ,
Süper Moderator
34-İstanbul
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
3,328
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
46
Mini markası olduğunu bilmiyordum. Bende düşünüyorum ama araştırmadım daha dediğin şey çok iyiymiş batarya günümüzde zaten en büyük sorun abi bataryası araç park halinde iken bir süre ben tekrardan gelene kadar hareket algılayıp kaydedecek kadar dayansa yeter sony marka vardı Türkiyede satılan onun bataryası ve cihazı biraz tuzlu olsada düşünüyorum veya bir kampanya çeki filan denk gelse alıcam.
Bende 2 adet var birisi nini 0801 gps te var diğeri Shadow GT680W .İki kamerada da park mod yok. Harekete duyarlı kullanıyorum işe gidiş gelişler dahil park halinde harekete duyarlı şekilde 2 gün kayıt tutuyor.İkisinde de 32 er GB micro sd kart var. Karasuya gidip gelirken dönüşte İzmite kadar kayıt etmiş oluyor. Fiyat performans olarak uygun aslında .Ama bütçe kısıtlıysa GW1 vardı sanırım.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
İnceleme için Teşekkürler ... Fakat bu kamera neden bu kadar dolarcık aliekspress de bunların minimal boyutlarda hemen hemen aynı özelliklerde(bir çok özelliğini zaten kullanmıyoruz) olanları var.

Merhaba,

Araç içi kamerası ayrı bir dünya. Özellikle chipset çok önemli, şu anda piyasayı domine eden iki chipset markası var;
1- Ambarella
2- Novatek

Bunun dışında bilinmedik chipset kullanıp sözde 1080P çekim yapan ancak video izleyince üzüleceğiniz birçok kamera piyasada ucuza satılıyor.

O kadar merak saldım ki bu işe özgü kanallar açtım:)

https://www.facebook.com/ankaytech/
https://www.youtube.com/c/ankaytech
 

ankay2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
Son gelen kameram :) Detaylı inceleme yakında...

 

erdincvarli

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
89
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
A118c model kamera aldım. Kanallarınıza abone oldum.
 
Üst