Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 98 Broadway 14i rölanti sorunu

  1. #1
    mustycyp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2015
    Yaş
    39
    Mesajlar
    15
    Teşekkür / Beğen

    hımm 98 Broadway 14i rölanti sorunu

     
    merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım,umarım yardımcı olabılecek arkadaşlar vardır.98 model Broadway 14i var.motorda yağa su karışıyordu,motor açıldı yenilendi,yeni radyotör takıldı.buji kablolarında gevşeme ve kaçak fark ettik onlarıda sipariş ettik ama daha takamadık.arbanın çekişi iyi,yanlız rölantisi biraz yuksek çalışıyor 1000 rpm in biraz üstünde.benzın sarfiyatı da fazla,Bujinin birinde yağ kabarcıkları fark ettik,manifold kısmındanda duman çıkıyordu sanırım sızan yağdan kaynaklı.2000tl attım ama cok yoruldum.yedek aracım ama madden cok zorlamaya basladı,arabamı sevıyorum satmak da istemiyorum.sizce bu sorunlar nerden kaynaklı olabilir?
    Bu arada araç benzinli.yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.şimdiden teşekkürler..Kazasız günler..

  2. #2
    Halil YEŞİLYAPRAK
    Efsane R9 Kaptanı
    *Renault9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2010
    Yaş
    30
    Mesajlar
    8.211
    Teşekkür / Beğen
    Rolanti ayar motoruna bi baktırın hava filtresi plastiğinin altında gaz kelebeğinin yanında. Ateşleme sıkıntılıysa çok yakması normal.

  3. #3
    mustycyp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2015
    Yaş
    39
    Mesajlar
    15
    Teşekkür / Beğen
    Tesekkurler Halil kardes.Arabanin calismasi cok rahat tek marsda calisiyor.

  4. Beğeni *Renault9 liked this post
  5. #4
    Halil YEŞİLYAPRAK
    Efsane R9 Kaptanı
    *Renault9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2010
    Yaş
    30
    Mesajlar
    8.211
    Teşekkür / Beğen
    Rica ederim abi tekte alıyorsa ateşlemede sıkıntı yok gibi. Anlamadım valla bi araştırma yapayım .

  6. Teşekkür mustycyp Mesaja Teşekkür Etti.
  7. #5
    mustycyp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2015
    Yaş
    39
    Mesajlar
    15
    Teşekkür / Beğen
    Oksijen sensoründen olabilirmi acaba,yada kelebek yuvasının hava alması sonucu da yapabiliyormuş nerden hava alma durumu söz konusu acaba?

  8. #6
    mustycyp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2015
    Yaş
    39
    Mesajlar
    15
    Teşekkür / Beğen
    Buji olayını çözdük,rondelası ezilmiş ve iyi sıkılmamış,rölanti ayar valfine de geçici bir çözüm buldum,valfin ve onu tutan levhanın arasına 5 kuruşu yerlertirip vidalarını sıktım ;-) .rolanti duzeldi ama ilk calisma sirasinda,makine soğukken valf gorevini Tam yapamiyor ama yuksek rolantiden daha iyi.potansiyometreyi açtim iletken devrelerinde asinmalar var resmini cektim umarim resim yuklenmistir.acaba potansiyometre gorevini yapamadigi icinmi araba yuksek devirde calisiyordu?vidalarini gevsetip saga sola yavasca cevirdim,araba hic tepki vermedi..

    http://www.renaultfanclub.com/asset....8&d=1445606082
    Konu mustycyp tarafından (23.Ekim.2015 Saat 17:59 ) değiştirilmiştir.

  9. #7
    KuralZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Eylül.2015
    Yaş
    39
    Mesajlar
    105
    Teşekkür / Beğen
    Manifold civarından duman çıkıyor ise büyük ihtimalle motor yağı koyduğunuz kapak (yağ dolum kapağı), üst kapak (külbütör veya süpap kapağı da deriz) contası veya contalı pullarından kaçırıyordur. Kaçak nerede görüyorsanız contasını değiştirin. Contaları yeni değişti ise külbütör kapak contası takılırken ezilmiş ve doğru takılmamış olabilir, deforme olmuş ise yenisiyle değiştirin.

    Otomatik jikle tertibatının kontrolü basittir. İlk olarak bozduğunuz ayarı (civata gevşetip çevirdiğinizi söylemişsiniz) eski haline getirin. Hava filtresini ve alt kapağını komple sökün, sabah ilk çalıştırmadan önce motor tamamen soğukken motoru çalıştırın, araçtan inip karbüratörün içine baktığınızda bir süre sonra motor ısındıkça jikle kelebeğinin kendiliğinden yavaş yavaş açıldığını görmelisiniz. Eğer açılmıyor ise otomatik jikle tertibatınız arızalıdır, yenisiyle değiştirin.

    Eğer aracınızdaki otomatik jikle elektrikli tip ise otomatik jikle veya buna akım veren ünite arızalı, ara kablo kopuk veya çıkmış/takılmamış da olabilir kontrol edin. Eğer otomatik jikle tertibatınız bimetal tip ise (elektrikli değil ise) arızalıdır, yenisiyle değiştirin. otomatik jikleyi söktükten sonra jikle kelebeğinin takılmadan çalıştığını elle kontrol edin ve yenisini takmadan önce karbüratör gövdesi ile kelebeğin hareketli bağlantısının arasına bir miktar motor yağı damlatın.

    Havalar iyice soğumadan arızanın giderilmesini sağlarsanız iyi olur

  10. Teşekkür mustycyp Mesaja Teşekkür Etti.
    Beğeni mustycyp liked this post
  11. #8
    mustycyp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2015
    Yaş
    39
    Mesajlar
    15
    Teşekkür / Beğen
    Cok tesekkurler degerli bilgileriniz icin.Yani potansiyometrenin iletken devrelerinde gorunen cizikler sorunun kendisimi acaba?

  12. #9
    KuralZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Eylül.2015
    Yaş
    39
    Mesajlar
    105
    Teşekkür / Beğen
    Çiziğin yerine ve derinliğine bağlı . Anlattığım şekilde kontrol edebilirsiniz

  13. Teşekkür mustycyp Mesaja Teşekkür Etti.
  14. #10
    mustycyp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2015
    Yaş
    39
    Mesajlar
    15
    Teşekkür / Beğen

    sonunda cılem basladı

     
    araba bugun sılkelenmeye teklemeye basladı

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •