Megan 2 Ses Yardım

Astalavista

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ağu 2015
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Merhaba
2004 Megan 2 aracımdan soğuk havalarda direksiyonun alt tarafından tarrr şeklinde ses geliyor. Gösterge panelini ve şapkayı söktüm acaba ordan mı diye ama ordan değil daha alttan geliyor ses. Yazın sıcak havalarda çok fazla dikkat çekmiyor ama kışın tam baş ağrısı. Araba ısındıktan sonra ses duyulmuyor. Direksiyonun alt tarafına nasıl ulaşabilirim. Üstten görünmüyor.
 

mobilman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Nis 2013
Mesajlar
381
Tepki puanı
0
Puanları
0
Alıntı...

Özellikle soğuk havalarda sadece rölantide iken direksiyon tarafı civarından kalın tona yakın tırrrrrr tarrrrrrrr şeklinde ses geliyorsa ve kalkış yaparken veya gaza basınca ses kesiliyorsa gaz pedalının sağ tarafındaki plastik kapağın arkasında iki adet gümüş renkli kalorifer borularından titreşim sesi geliyordur..arasına takoz koyup yada kelepçe ile sabitlerseniz ses kesilir..kaynağı bulunması zor seslerdendir..3 yıl önce bi yerde okuyup kontrol edince gerçekten doğruluğunu anladım..hatta son zamanlarda yine aynı ses duyuluyordu, unutmuşum meğerse hem sesi hem sebebini..aklıma gelince tekrar baktım yine aynı meseleymiş :)

bir ses kaynağı da direksiyonun altındaki plastiklerden birinin arkasında kalan direksiyon kolon kilidi..tersine açılan (sağa doğru) tek vidalı kare bir metal parça olması lazım.. vidası gevşeyince zıngırtı yapar bozuk yüzeylerde..
 

Astalavista

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ağu 2015
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Aynen denilen yerden çıktı ses. Kalorifer borularından
 
Üst