Şeytan Ayrıntılarda Gizlidir Hele Birde Kırmızıysa :)

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
1db1bbbe-400.jpg




Kırmızısı tamam da neden “Şeytan”?

Aslında Sinister Industries’in işletmecisi John Shoep gördüğünüz bu kırmızı Chopper’a ünlü Amerikalı oyuncak devinin ismini vermiş “Radio Flyer”. Ancak sadece başlıkları okumakla yetinenlerden biri değilseniz birazdan neden “Şeytan” yakıştırmasını yaptığımızı öğreneceksiniz!

Chopper_005.jpg



John Shope’s Sınıster Industries’in (Dirty Bird Concepts) kurucusu ve işletmecisi John Shope, Arizona Scottsdale’deki en iyi custom motosiklet üreticisi. Bazılarının “sanatçı” olarak sıfatlandırdığı John Shope yaratıcılığının nereden geldiği sorusuna “Motosiklet yiyip, motosiklet içip, motosikletle uyuyorum” diyerek cevap veriyor. “Tasarımlarımın özgün ve kullanışlı olmalarının dışında şaşırtıcı olmalarına da önem veriyorum” diyen John, bu işe ilk olarak 1980ler’de Harley-Davidson motosikletleri modifiye ederek başlamış.

Şaşırtıcılık, John Shope’nin Radio Flyer tasarımında da başrol oyuncularından biri. Tasarımda kullanılan kırmızının tonu custom motosikletlerde çok tercih edilen bir renk değil. Ancak ön çatal, egzoz boruları ve yer yer motor bloğunda kullanılan bronz renkle birlikte, jant tellerinde, depoda, çamurlukta ve selede kullanılan beyazlar motorun kırmızıya boğulmasını engellemiş. Hatta Radio Flyer’a sportif bir hava vermiş.

Chopper_003.jpg



Genel görünüm itibariyle akıcı hatlara sahip tasarımın deposunun her iki tarafında aerodinamik boşluklar var. Bu boşlukların ne kadar gerekli oldukları tartışılır ancak depoyu fulleme maliyetini düşürdükleri kesin. Sırası gelmişken çamurluk, depo, egzoz boruları, şasi, gidon ve yağ karterinin tamamen John Shope tarafından el yapımı olduklarını belirtelim.


Chopper_004.jpg


Radio Flyer’ın farı ve gidonun solunda yer alan ayna dizaynı (yeterince kullanışlı olmasa bile en azından bir ayna mevcut) motosiklete yakışmış. Şık ön çataldan da çok konfor beklememek gerek. Önde kullanılan tek disk fren, 2000 cc’lik modifiyeli motora sahip Radio Flayer’i ne kadar iyi durdurur bilemem fakat daha önce gördüğümüz hiç ön freni olmayan modellerden sonra bu da birşey... Arkada ise aynı zamanda dişli görevi gören disk fren tasarımı kullanılmış. Bu dişli-disk tasarımı arka tekerleğin bir tarafının boş olmasına izin vererek jantın daha iyi ortaya çıkmasını sağlıyor.

Chopper_002.jpg







Ne? Bunlar size şaşırtıcı gelmedi mi? O zaman buyurun... Radio Flyer’ın asıl sürprizi alışılmışın dışında öne doğru uzanan egzoz borularında gizli. İşte “şeytan”’ın sırrı da zaten orada yatıyor. Dikkatlice bakacak olursanız egzoz borularının tam uçlarına doğru birer kırmızı elektrik kablosu uzandığını fark edeceksiniz. O kabloların ucunda da birer buji yani ateşleyici var. Egzoz borularının içerisine verilen yanıcı gaz egzoz dumanıyla birlikte dışarıya atılırken bu bujiler yardımıyla ateşleniyor ve o iki egzoz borusu bir anda lav silahına dönüşüyor. Bu tasarım da tamamen John Shope’ye ait.

Chopper_001.jpg


Bu egzozların ne işe yaradıklarını John’un kendisini teker yaparak geçen Hayabusalı arkadaşını nasıl cezalandırdığını Moto Video köşemizde bulabilirsiniz.

[video=youtube;Mk-qf5OlTKc]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mk-qf5OlTKc[/video]



kaynak : Motoron Dergisi, Türkiye'nin En Çok Satan Motosiklet Kültürü Dergisi
 

kangomania

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Mar 2011
Mesajlar
1,674
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
motor konusuymuş çıkayım ben :aytuğ
şeytan gibi gerçekten de
 

kubılay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
312
Puanları
0
Yaş
39
Sanırım asfalt taşlamak için yapılmış yere ne kadar'da yakın öyle..
 

xLe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 May 2013
Mesajlar
351
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
33
Bu fazla yere yakın değilmi ya:))) ne işe yarayacak:))
 

Solenza

Ersin ŞENTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
6,114
Tepki puanı
71
Puanları
0
Mükemmel :eyv
 

mayhem

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Tem 2013
Mesajlar
128
Tepki puanı
2
Puanları
0
güzel makina
 
Üst