MEGANE 2 Stop Lambaları ve Fren ve Gaz

CptNightmare35

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Merhabalar herkese,

MEGANE 2 sedan 2006 model 1.5 DCI araç sahibiyim. Araç 208 bin km.yi yeni devirdi. Geçenlerde kalorifer motoru arızalanmıştı diye değiştirdik. Ancak o günden beridir yeni bir sorun türedi. Sırasıyla sorunlar şu şekilde;

1-) Kalorifer değişimi bittikten sonra aracı neredeyse zor harekete geçirdim. Çok fena bir motor sendelemesi başladı; debriyajdan ayağınızı kaldırmak üzereyken tam, o zaman anca hareket ediyordu araç. Ancak şuan bu durum normale döndü kendiliğinden.
2-) Frenle hiç alakam olmasa bile fren yapıyormuşum gibi stop lambaları hep yanıyor. Farları kapattığımda sönüyor. Farları kapattığımda fren yaparsam, stop lambaları ile birlikte araç içinde park lambaları ve göğüslükteki ışıklarda yanıyor, freni bırakınca hepsi sönüyor.
3-) Bence en tehlikeli ve garip olanı bu ve bunu bugün keşfettim; araç çalıştıktan yaklaşık 2-3 dk sonra "elektrik arızası" yazısı çıkarıyor. Bu yazı gelip farları kapattığımda yazı da gidiyor, ancak farları kapatıp frene 1 kez kısa süreli bile dokunup çekersem, araç kendi kendine gaza basıyormuşum gibi hızlanıyor veya vites boştaysa motor yavaştan yavaştan bağırmaya başlıyor. Debriyaja bas çek yapınca normale dönüyor.

Anlattığım şeylerin çok aşırı garip olduğunu düşünsemde belki de daha önce başına gelen eden olmuştur. Nereye ne için götürüp neyi kontrol ettirmem gerekiyor ? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden tüm yorumlar ve bilgiler için çok teşekkürler.
 
Üst