1.5 dizel clio 4 vites değiştirme veya shift

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tarik44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tarik44

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar arkadaşlar, 2015 model clio 4 touch araca sahibim. Sizce vites değiştirirken shift (vites değiştirme) işaretine uymalı mıyım? Yoksa standart dizellerde yapın dedikleri gibi 2500 devire kadar çıkıp mı vites değiştirmeliyim?
Aksaray Yeniller servisindeki usta shift i dikkate almamam gerektiğini söyledi ama tereddütte kaldım :soru
sonuçta shifte uymak yakıtta tasarruf sağlamak adına iş görüyor.

Forumda bu konuda başlık bulamadım o yüzden konuyu açmış bulundum.

Merhabalar arkadaşlar, 2015 model clio 4 touch araca sahibim. Sizce vites değiştirirken shift (vites değiştirme) işaretine uymalı mıyım? Yoksa standart dizellerde yapın dedikleri gibi 2500 devire kadar çıkıp mı vites değiştirmeliyim?
Aksaray Yeniller servisindeki usta shift i dikkate almamam gerektiğini söyledi ama tereddütte kaldım :soru
sonuçta shifte uymak yakıtta tasarruf sağlamak adına iş görüyor.

Forumda bu konuda başlık bulamadım o yüzden konuyu açmış bulundum.

Aracın zorlanmayacağı noktalarda düz yol gibi dikkate alabilirsiniz. Bayır yukari veya eğim yönü yukarı olan yerlerde dikkate almaniza gerek yok. Bu gibi aracın zorlanacağı yollarda vites yükseltme uyarılarını dikkate alarak vites değiştirmeniz durumunda ve torkun yetersiz kalacağı durumlarda araç bayılacak ve yine bir alt vitese almaniz gerekebilecektir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cevabınız için teşekkürler. Genelde şehir içinde bayır gibi bir kullanım alanım yok.
Tereddüt ettiğim şey turbo ile alakalı ortada olan söylentiler. Bunu dizel araçlarda dikkate almanın (düz yollarda) turboya herhangi bir sıkıntısı olur mu?

Cevabınız için teşekkürler. Genelde şehir içinde bayır gibi bir kullanım alanım yok.
Tereddüt ettiğim şey turbo ile alakalı ortada olan söylentiler. Bunu dizel araçlarda dikkate almanın (düz yollarda) turboya herhangi bir sıkıntısı olur mu?

Bence olmaz fabrika için de sorun teşkil etmiyor olmalı ki sistemi kullanılır hale getirmişler. Siz sadece tırmanış olan bölgelerde ikaza göre değil de aracın çekiş ve devrine göre hareket edin.

Ayrıca bu sistem tamamen yakıt tuketimi ile alakli bildiğim kadarı ile. Yakıt tarafında benim sorunum yok derseniz uyarıyı hiç bir şekilde dikkate almadan da kullanabilirsiniz.

Ben devirli kullanmaktan yanayım. O işaret erken 2bin devirde beliriyor. Ayrıca işarete bakarak kullanmak isteyecekseniz gözünüz ve aklınız sık sık oraya kayacak. Sürüşünüze göre zamanla oturan bir durum.

Geri