100km/7.7 lt. Dci

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan attci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

attci

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
100km/7.7lt.
Ortalama hız :17km/h
Dci-90lık touch
Dur kalkı çok olmayan ,yanlız bayırı inişi-çıkışı çok olan bir bölgede bu değer nasıl,
Aynı bölgede linea(1.3) 6,5
Focus tdci-6,4
Linea 1.6 multijet- 7,8
Göstermekte.
Fazla gibi geliyor.değerler.
En az symbol yakmamalımıydı

Ortalama hıza göre normal, bu araçlar kısa mesafe ve yavaş sevmiyor.yinede lastik havanıza ve hava filtrenize bakın ilk olarak.

Arkadaşın dediği gibi ortalama hıza göre normal. Benim megane 3 105 dci kısa mesafede 9 bile görüyor. Bu nasıl oluyor derseniz 4-5 km lik mesafeler şehir içi 50 km max sürat ortalama hız max 20km sürekli durk kalk sağa sola dön şeklinde bir trafikte daha motor hiç ısınmadan kontak kapatınca oluyor. Sizin de mesafeleriniz çok kısa ise bu seviyeler normal gibi. Diğer araçlarda aynı koşullarda sürülüyorsa kıyaslamak lazım o zaman biraz fazla diyebiririz.

Kısa mesafe, fazla hızlı gidilemeyecek yol, dur kalkların çok olması ve en önemlisi hava şartları. eğer hava soğuk ise zaten motorun ısınması en az bi 10 km alır normal kullanımda. 10 km. nin altında sürüş tamamlanıyorsa. Çok normal ben 10 litreyi bile görmüştürm. (EDC dizel)

100km/7.7lt.
Ortalama hız :17km/h
Dci-90lık touch
Dur kalkı çok olmayan ,yanlız bayırı inişi-çıkışı çok olan bir bölgede bu değer nasıl,
Aynı bölgede linea(1.3) 6,5
Focus tdci-6,4
Linea 1.6 multijet- 7,8
Göstermekte.
Fazla gibi geliyor.değerler.
En az symbol yakmamalımıydı
Örnek verdiğiniz diğer araçları aynı şartlarda siz kullandı iseniz tüketim bir miktar fazla .
Örnek verilmemiş olsa şahsi fikrim tüketim normal derdim 17 km düşük bir ortalama birde yokuş çıkış oldumu çok normal bu tüketim

orjinal hava ve mazot filtresi kullanın,egr ve pertikül temizliği yaptırıp yol bilgisayarını sıfırlayın 500 km sonra gerçek değerleri verecektir

ortalama hız az lakin 2008 dci de şuan 5.4-5.6 arasında geziniyorum orjinal yag ve yağ filtresi hava ve mazot filtresi kullanın

araç otomatik mi

2006 1,5 dci kullanıyorum şehir içi yokuşun az oldugu yerde yaşıyorum genel olarak 5,0 5,2 arası değişiyor
bence sizin değerleriniz normal yokuşlu tırmanışlı yerde yaşıyorsanız
yokuş yukarı anlık tüketime bakarsanız 10 litreleri rahat görürsünüz
birde uzun yola cıkıp deneyin derim en son köye gittiğimde gereksiz sollamalara cıkmadan 90 110 hızlar arası ortalamayı 3,9a kadar düşürmeyi başardım :)

Geri