2001 Megane Coupé Otomatik Vites Hikayem

ugurcan93

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Kas 2013
Mesajlar
34
Tepki puanı
0
Puanları
0
Kendimi önceden tanıtmıştım fakat bir daha buraya yazayım dedim.
İsim: Uğurcan
Soyisim: Çetindağ
Yaş: 22
Yaşadığı Yer: Ankara
Otomobilinizin Markası ve Modeli: 2001 Renault Megane 1 Coupé Otomatik Vites
Meslek: Öğrenci


Merhaba arkadaşlar, Eylül 2013'den beri bir coupé sahibiyim, ilk aracım ve severek kullanmaya devam ediyorum, edeceğim. Eskiden araçlarla pek alakam olmazdı bu aracı da fiyatı uygun diye almıştım otomatik olmasını özellikle istemiştim. Aracı Ankara'da Kazım Karabekir yani eski sanayii taraflarından bir galeriden 12.900tl'ye satın aldım. Aldığımda araçta çok güneş yanığı ve sıkıntılar vardı o sıkıntıları aşağıda detaylı yazacağım. Lpg yoktu ben Atiker beyinli yeni seri lpg taktırdım simit tip olarak. Bu sıralarda araç 157.000 civarlarındaydı.

34oa5at.jpg


Bu fotoğrafta ilk araba yıkamamızdan. Ankara'da Köroğlu Caddesinin en sonundan sağa dönünce bilen bilir meşhur araba yıkama yeri Lukoil var (şimdilerde PO oldu).

m8ochi.jpg

Bu da GTR arkadaşımızla bir fotoğraf. (üç nokta)... Güneşte aracımın rengi sarımtrak duruyor çok kötü bir renk. Farlar sisler zaten sapsarı.

Resimlerden anlaşılacağı gibi araçta ufak tefek sürtmeler mevcut. Jantlar çizik farlar/sisler sararmış. Şu halinde aracın sadece sol çamurluk ve sol kapı birleşiminde futbol topu büyüklüğünde
boya vardı, tramerde sadece o gözükmekte çok ufak bir kaza olmuş fakat hasar kaydı vs bulunmamakta.

5mll4i.jpg


Aracın eski sahibi aracın km'sini 50.000km düşürmüş muayene km'lerinden anlayabilirsiniz. 2015 Eylülde yine muayeneye gittim 2017'ye kadar muayene var.

dzxmwk.jpg


Bu da ekspertiz raporunun boya kısmı. Aracın genel işlerini hallettikten sonra ön takım (rot, rot başları,aks bakımları,frenler vs.) halledildi.
-Aracın triger setinin kaç km'de olduğunu bilemediğimizden orj. mais ürünleriyle devirdaim pompası ve triger seti değişti yağ filtreler vs. de değişti tabii ki.

Meggie'mi pasta cila işlemlerinden sonra fotoğrafçı arkadaşıma teslim ettim. Fotoğraflar Panora Tepe'de çekilmiştir. (2013 yazı)
35mgt5e.jpg


rrjqxs.jpg

Egsoz ucu hemen değiştirildi bu kare hali çok kötüydü :D

ftj3gn.jpg


24eyjnm.jpg


Bu da Bilkent otoparkından :

oa67fm.jpg


kvy3l.jpg


Aracın içine geçelim birazda :
-Direksiyonu orjinal son model polo derisinden kaplattım 60tl'ye, o zaman nakitim çıkışmamıştı aslında döşemecide direksiyonu söktürüp heryerini kaplattıracaktım 200tl
civarına.
-Tavan ışıklandırmalarını beyaz lede çevirdim gözüme daha hoş gözüküyor.
-Orjinal kitapçıkları ve çantası hasarsız ve eksiksiz durumda.
-Orjinal teybi ve kodu elimde mevcut, CD changerı sökmek durumunda kaldım çukurlara girince CD'yi okumamazlık yapıyordu bende sinirlenip JVC teyp aldım usb ve aux yetiyor bana.
-Önlerde Hertz marka tiz,crossfire ve hoparlörler mevcut, arkalarda alpine var. Bagajda DD-512b Amerikan subwoofer ve jameson amfi var benim için yeterli derecede bass sağlıyor. (çok düşük modda kullanıyorum zaten çevreme asla bu konuda rahatsızlık vermem.)

2i0lc0.jpg


-Arabamın havalandırma ızgaralarına kadar orjinal alıp değiştirdim.

2csh3s4.jpg




334n80y.jpg


Aracın eski sahibi arabanın termostatının arızalandığını fark etmemiş ve araç uzun süre o halde kullanılmış. Bir gün ben yokuş çıkarken takırtı sesleri çıkmaya başladı neyse gittim eve o şekilde,
motorda bir arıza olduğu sesten bariz belliydi. 2014'ün başlarında aracın motorunu ilk önce alttan açtırdık çünkü yataklar vuruntu yapıyor sanıyorduk. Bir baktık yataklar tertemiz, biz yinede hazır açılmışken yenilensin diye orjinal renault mais ürünü yatak ve conta seti aldık. Karter vs temizlendi, rektefiyeci gelip krankın kalınlığını ölçtü kalınlık fabrika verileriyle aynı çıktı yani sorun orada da değildi. Neyse motoru alttan kapadık ve ertesi gün üstten açtık, eksantrikler tertemizdi onları köşeye koyduk geldik subaplara, baktık onlarda tertemiz ulan iki şans kaldı ya conta yanık ya da piston aşağı indi misali bir sorun vardı ama o ses piston sesi değildi. Neyse bir baktık conta kömür gibi olmuş hemen üst conta seti de aldık, eksantrikler ve subap takımı planyaya (kılcal çizikleri gidermek için basınçlı suya girdi.) girdi. Detaylı fotoğraf çekmek aklıma gelmedi iki adet fotoğrafım aşağıda :
6ehnwm.jpg



2eao28x.jpg


Motor hazır açıkken pistonların etrafına bakıldı fatura var mı diye o da yoktu motor tertemiz yani o termostat olmasaydı motor açılmasına gerek kalmazdı.
Neyse motoru kapadık 165.000km civarında oldu bu olay şu an aracım 205.000 civarında ve maaşallah sorunsuz binmekteyim.
-Aracımın marş motoru açılığ yağlanıp burçları değişti
-Fan ve motoru temizlendi
-Elektrik aksamı elden geçti servis ışığı airbag ışığı sorunları halledildi. Torpidonun üzerindeki airbagin beyni değişti arızalıydı çünkü.
-Şanzumanın elektrovanaları ve basınç sensörleri ayrıca dolayısıyla yağı (mobil atf dexron 3) değişti.

15gxpoz.jpg


Ve 2014 yılında ramazan bayramı bitince bir ay boyunca ağzına alkol değdirmeyip ramazan bitince bir anda Müslümanlığı bitip alkolün dibine vuran şuğursuz insanın teki aracıma park halindeyken
güzelce bir geçirmiş geri geri gelerek. (nasıl bir hızla gelmiş anlayamadım) :

23r4g43.jpg


Farların ayakları çatlamış, tampon hareket etmiş ve kaput koruma noktalarından bükülmüştü ayrıca ön tarafı da içine kaçmıştı.
Aracımı o zamana kadar boyatmak istemiyordum fakat araçta inanılmaz derecede güneş yanığı ve ufak tefek çizik vuruk vardı.
Bende dedim hazır girmişken tavan hariç boyatayim kaportaya sokayim :

2isehiv.jpg


Bu arada çeki demirim ruhsata işlidir.
bi5hkn.jpg


Ve beklenen son :

2ztc0fs.jpg

-Farların rengi açıldı
-Sisler bu fotoğrafta eski fakat yenileri alındı
-Her şey yerli yerine takıldı
-Sunroo AnkaSunroof'ta tamir edildi tamamen açılıyor

Bu da evimde bulunan bazı artık parçalar :

k2kdus.jpg


Cila sonrası ve jantlar gunmetal boyandıktan sonrası (sisler de sıfır alındı temiz oldu) :

2i96phc.jpg


w7yhis.jpg


s1j6hh.jpg


Bu da aracımın bu akşamki hali, renault sport stickerlar temin edildi arka camlarda aldığımda 1 numara film vardı ön camlara da yapıldı.

23i9y1g.jpg

15y7ts3.jpg


Evet arkadaşlar fotoğrafların ve yazımın sonuna geldik sayılır. Aracımı param oldukça satmak istemiyorum herşeyini orjinal parçalarıyla yeniletiyorum evlediyelik olmasını istediğim için.
Her 9.000km'de yağ/su/filtre bakımlarını yaptırıyorum pasta cila temizlik çok titiz olduğum için düzenli yapıyorum. Araca ne fırça ne de benzinlik köpüğü değdi. Kendi profesyonel malzemelerimle bakım yapmaktayım. Haftanın bir günü komple aracıma benzinde bnerim ki lpg motoru köreltmesin ve az da olsa o ara devirli kullanırım. Her türlü sorunuzu cevaplamak isterim megane coupé'm olduğu için mutluyum
eğer elime para geçerse Meggie'mi satmam yanına araç alırım o kadar diyeyim sizlere. Son olarak sizlere bir fotoğraf daha göstereyim, fotoğraftaki bütün ışıklar (t5 ampul diye geçer) kalorifer panelini ve vitesin alt tarafını sökerek özenle değiştirildi sıfır haline dönsün sönük olmasın diye :

m7uo7b.jpg


Bazı fotoğraflar yan oldu niye anlayamadım kusuruma bakmayın. Sağlıcakla kalın araçlarınızı kazasız belasız sürün. İyi forumlar :)
 

Htmakina

Hakkı TAM, ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9,332
Tepki puanı
527
Puanları
0
Yaş
58
Detaylı anlatımın ve titizliğin için teşekkürler kardeşim. Aracın süper maşallah. Allah kaza bela göstermesin. Bende detaylı bir bakıma gireceğim inşallah şu evin borcu bittikten sonra. Aracımdan en az senin kadar memnunum. Benim detaylı bakımım sadece boya olacak ama. Böylede binilir aslında ama gıcıklık bende boya yanıklarına ve vernik atıklarına dayanamıyorum. Her şey gönlünce olsun, güle güle bin inşallah aracına...
 

ugurcan93

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Kas 2013
Mesajlar
34
Tepki puanı
0
Puanları
0
Tesekkürler abicim Allah hiçbirimize kaza bela göstermesin. İnşallah sende borçlarını hallettikten sonra ufak ufak halledersin işlerini. Bende herşeyi param oldukça yaptım deri döşemeler restore edilecek iki senede bu kadar yapabildim umarım aklını kurcalayan sıkıntıları yakın zamanda halledebilirsin
 

bambam11

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ara 2015
Mesajlar
807
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Detaylı bir anlatım olmuş. Termostat sorununu eski sahibi de SIZ de farketmemissiniz :)

Daha önce başka bir araç için de böyle bir yazı görmüştüm bir aya satılığa çıktı. Nazar mi degiyordur nedir
 

thetuzla

Güray GÜRBÜZ Captur Outdoor 1.5 Dci EDC ,
Süper Moderator
34-İstanbul
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
3,328
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
46
Aracınız hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin İnşallah.Bu Km düşürme içinde bir yasa çıkarsalar iyi olur. Tek akıllı kendileri olark görüyorlar.

Maşallah diyelim aracınıza :)
 

ugurcan93

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Kas 2013
Mesajlar
34
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ben zaten aracı yeni almıştım termostata gelememiştik daha bakım sırasında :) Conta yenilenince aracın hararet arıza ışığı yanmaya başladı oradan anladık 20 tl lik parça.

Araç bende olaşı 3 sene olacak yakında açıkcası satmaya hiç niyetim yok bir ara ilana koydum 19.500drn verecrktim alıcıya özür dileyerek satmaktan vazgeçtiğimi söyledim. Tabii ki maddi sıkıntı olursa ki umarım olmaz satmak zorunluluğum dışında araç bende kalacak :)
 

ugurcan93

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Kas 2013
Mesajlar
34
Tepki puanı
0
Puanları
0
Teşekkür ederim zamanında kilometre olayını fark edebilseydik dava açıp hakkımızı arayabilirdik. Sağlık olsun ama neyseki taksi çıkması araçlar gibi düşürmemişler kilometreyi :)
 

hicbisiyapma

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Eki 2015
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Hayırlı olsun dostum
 

ugurcan93

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Kas 2013
Mesajlar
34
Tepki puanı
0
Puanları
0
Tesekkurler dostum
 

Serkan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
909
Tepki puanı
1
Puanları
0
Kazasız belasız, Maşallah.
 
Üst