2013 Clio 1.5 DCI Icon Klima Sorunu

Sing_a_song

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Eyl 2016
Mesajlar
145
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
35
Merhaba,

2013 Clio 1.5 DCI Icon aracımın klimasına bir şeyler oldu. 2 hafta önce yıllık bakımını yaptırmadan uzun yola çıktığımda, 1 saat geçtikten sonra klima sanki AC Off yapmış gibi sıcak üflemeye başladı. Seyir halinde klimayı defalarca kapatıp açmama rağmen değişmedi. Akaryakıt istasyonuna uğrayıp 5-10 dk bekleyip aracı çalıştırdığımda soğuk üfledi. Bir süre yol aldıktan sonra tekrar sıcak yaptı.

Geçen hafta triger, V kayışı falan değişerek aynı zamanda yıllık bakımını da yaptırdım (filtreler vb), ayrıca klima gazı eksilmiş onu tamamladılar.

Tekrar uzun yola çıktım, aynı sorun birebir tekrarladı.

Geçen gün ustaya tekrar gösterdim. Adam 1 saat şehir içi sürüş yaptı, klimada sorun yok dedi.

Şehir içinde kısa mesafede bende de sorun olmuyordu zaten. O zaman konsolu söküp motorlarına klapelerine falan bakmak lazım dedi.

Sorularım;

Ben asla klimayı sürekli açık tutmam veya aynı derecede tutmam. Kısa mesafede de uzun yolda da klimanın derecesini değiştiririm, arada kapatır açarım. Acaba bu değişikliklerden kafası mı karışıyor.

Benzer durumu yaşayan var mı? Çözüm bulabilen oldu mu?

Bir şeyi yanlış mı uyguluyorum, klimanın dilinden mi anlamıyorum?

Ayrıca aracımda 1 yıldır, klima ilk çalışırken ve kapanırken klape kapaklarının kapanma sesi var. (İlk başta çıt çıt yapıyordu, artık tak tak yapıyor).
 
Üst