2014 model CVT X-Tronic ICON 1.6 16v 115 bg benzinli (Bulut Gri) Fluence aldım.

Omrfluence

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ağu 2015
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Aracım şu an 2900 Km.de ve 2014 modeldir. Ben de LPG dönüşümü yapmadan önce çok araştırdım. BRC marka MY-11 kit takılıdır. Devir ve Map ayarı yapılmakta ve belli devirden ve dolayısıyle sıcaklıktan sonra yanma odasına maksimum %3 oranında benzin püskürtülmektedir. Bu benzin ile yağlama (soğutma) işlemi yapıldığı açıklanmaktadır. Benim ve çevremdeki arkadaşlarımın deneyimi LPG uyumu muhteşemdir. Zaten BRC garantisi mevcuttur. Ayrıca kullanım şekliniz de tüm araçlarda olduğu gibi motorun ömrünü etkiler. Yakıt sarfiyatını yukarıda açıklamıştım. Tasarruf yapmak için neden daha fazla para vererek dizel bir araca binmek zorunda kalayım. Bu verilen fazla miktar daha donanımlı benzinli otomatik (LPG dönüşümü mümkün olan) bir araç almak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Merhaba
Benimde Fluence icon paketli 1.6 16v cvt otomatik benzinli aracım var.
Aracım daha 750 km deyken brc my 11 gaz sistemi taktırdım biraz araştırdıktan sonra.
Yakıt değerlerinden memnunum ancak aracım soğukken benzinden gaza geçişte vurma yapıyor. ( sanki bi yakıtta bi kesinti olur gibi ).

Birde, yolda gidiyorsunuz belli bir hızda gaz bitince benzine geçişinde de vurma yapıyor. Ama bu sert oluyo yani o an hissediyorsunuz ki yakıt geçişinde kopukluk var.

Ve bu tüm sorunu çözemedik. İstanbuldaki brc yetkili bayiinde takıtırmıştım. Hemen hemen hergün gidiyorum ayar yapıyorlar bi deneyin diyorlar ama sonuç aynı.

Acaba sizde yaşadınız mı böyle sıkıntı..?
 

Omrfluence

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ağu 2015
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Özellikle yükte iken ( klima ve far açıkken ) bu dediğim sorun daha belirgin oluyor.
 
Üst