2015 megane 3 çok kalitesiz

activepit

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
2015 megane 3 gtline edc modeli sahibiydim.
aracın yerli olmasından mı bilmiyorum ama malzemesi kalitesiz idi ,buna ilave yol tutuşu,kalkışı,duruşu hiç bir şekilde güven vermeyen bir yapıdaydı. Hatta araç sert dönüşlerde kayma yapıyordu. esp olmasına rağmen bu şekildeydi.
sert dönüş dediğim hız ise 2012 polo ile yaptığım hızdan daha az ve yumuşak şekildeydi.
ayrıca motor ve şanzıman sesi çok rahatsız ediciydi. 1.vites ve 2 . vites düşük hızda seyir haindeyken çok rahatsız edici bir kabin içerisine ses alıyordu. gıy gıy gıy gibi bir ses.
servis bu edc şanzımanın bu sesi yaptığını , kronik bir şey olduğunu ifade etti.
sonuç olarak sizlerdende bu gibi deneyimleri olanlar varmıdır merak ediyorum çünkü sitede hep 2015 altı ithal üretim olan modellerin forumlarına rastladım.ithal olanları hiç deneyimlemedim ama paylaşılanlardan anladığım kadarıyla kaliteli olduğunu düşünüyorum
yorumlarınızı paylaşırsanız alacak arkadaşlara fikir verir.
teşekkürler.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,497
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Araç modellerinin son üretimleri genelde kalitei ve sorunsuz olur, araç üretim hayatı boyunca yaşanılan kronik sorunlar halledilir ve kalite olgusu son yılında en üst seviyeye ulaşmış olur.
Megane 3 de 2015 yılında son olarak üretilen bir model ve model olarak en sıkıntısız senesinde bantlara veda ediyor.
Bahsettiğin sorunları ilk defa duydum, gerek yol tutuş gerekse motor sesinde şikayetçi olan yok, EDC şanzımandan o sesler gelmez bunu servis söylemişse halt etmiş seni başından savmak için böyle bir yola gitmişlerdir, başka servislerde var unutma...
 

activepit

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
o zaman benim sıfır km almış olduğum bu araç defoluydu diyebilirz. böyle bir şey mümkünmüdür bilmiyorum ama tüm saydığım problemler mevcuttu ve rahatsızlık veriyordu.
ben bu arada belirtmek isterim ki 25 yıldır araç kullanıyorum ve bugüne kadar az önce kabaca hesapladım 12 değişik araç sahibi olmuşum.
sizin söyledikleriniz doğru olabilir ama benimde bu araçtaki 1 yıllık tecrübem kesinlikle dikkate alınmalı
teşekkürler
 

mismail

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
148
Tepki puanı
0
Puanları
0
viraj kabliyetini lastik çok etkiler bu yüzden farklı lastiklerle de denemenizi öneririm.Diğer mekanik ve kalite konusuna bişey diyemem.
 

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
Yol tutuşu hakkında haklı olabilirsiniz Megane 3 hiç kullanmadım ama bir kaç kişiden Megane 2 nin, Megane 3 e göre yol tutuşunun ve malzemenin daha iyi olduğunu duydum. Ustanın da söylediği gibi son serilerde bütün sorunlar hallediliyor. Yakın zamanda bir servise götürün belki esp de yada süspansiyon sisteminizde bir arıza vardır. Çünkü Megane serileri testlerden 5 Yıldız alan bir araç. O kalın lastiklerle yolda kaymaması lazım
 

sharkemre

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
322
Tepki puanı
1
Puanları
16
Yaş
42
bende 2014 model son makyajlılardan var hemde en boş modeli olan joy paket 1,5 dci edc ( gerçi ben biraz doldurdum multimedya , kol dayamalı orta konsol , spor dikişli orjinal direksiyon , 16 orjinal jantlar falan ama o ayrı bir konu :) neyse edc olduğu için esp paketi standart geliyor ancak kolay kolay devreye girmiyor ki aracın esp aktif olmadığı zamanlarda da yol tutuşu gayet iyi edc den ise gayet memnunum bahsettiğiniz sesler bende yok hatta yokuş aşağı olmadıkça vites değişimleri neredeyse hiç anlaşılmıyor malzeme kalitesine gelince evet malzeme kalitesi bir golf veya astra gibi araçlarla kıyaslayınca düşük geliyor ancak yinede c sınıfı standartlarında keşke torpidonun üst tarafındaki yumuşak plastiği biraz daha alt ve kapı kısımlarında da kullansalarmış ama yapacak bir şey yok yinede aracımdan gayet memnunum sizinkisi çok daha dolu bir model ancak sıkıntılarınızın çözülebilir şeyler olduğunu düşünüyorum.
 
Üst