Avrupa’da 2024 Yılının Otomobili: Renault Scenic E-Tech

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,497
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55

Türkiye’de çok satar! Yılın otomobili belli oldu​

Avrupa otomobil sektörü, Yılın Otomobili ödülü için bir araya geldi ve ödülün kazananı Renault Scenic E-Tech oldu.
Avrupa otomobil sektörü, her yıl olduğu gibi bu yıl da merakla beklenen “Yılın Otomobili” ödülünü sahibiyle buluşturdu. 2024 yılının kazananı, Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (GIMS) düzenlenen törenle Renault Scenic E-Tech oldu. 61. kez kutlanan bu prestijli ödülde Renault, 329 oy alarak zirveye oturdu ve tarihinde yedinci kez “Yılın Otomobili” unvanını kazandı.

yilin-otomobili-renault-scenic-e-tech.jpg

Avrupa’da 2024 Yılının Otomobili: Renault Scenic E-Tech​

Yarışmada BMW 5 Serisi, toplamda 308 oy ve 19 en iyi oy ile Renault Scenic’in hemen ardından ikinci sırada yer aldı. Üçüncülük ise 197 oy ve 3 en iyi oy ile yeni Peugeot 3008’in oldu. Finalistler arasında Kia EV9 (190 puan), Volvo EX30 (168), BYD Seal (131) ve Toyota C-HR (127) gibi isimler de vardı. Bu yılki yarışmada, yedi finalistin dört tanesi tamamen elektrikli modellerden oluşurken, diğer üçü tamamen elektrikli ve/veya plug-in versiyonlarına sahipti.

Ödül töreni, geçtiğimiz yıl Brüksel Uluslararası Otomobil Fuarı’nda düzenlenmiş olmasının ardından, bu yıl tekrar GIMS’e döndü ve “Yılın Otomobili” ödül töreni, Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nın açılış etkinliği oldu.

2024 Yılının Otomobili için jüri, 22 ülkeden 58 üye tarafından oluşturuldu. Jürinin amacı, satışa sunulan en iyi yeni otomobili belirlemekti. 22 jüri üyesinin bu SUV’u yedi finalist arasından en iyi olarak seçmesi, Renault Scenic E-Tech’in öne çıkmasını sağladı.

Elektrikli ve çevre dostu otomobillerin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, Renault Scenic E-Tech gibi modellerin ödüllendirilmesi, sektördeki dönüşümün de bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu ödül aynı zamanda otomobil sektörünün elektrikli araçlara olan yatırımının ve bu yöndeki yeniliklerin takdir edildiğini gösteriyor.

Renault CEO’su Fabrice Cambolive; “ ‘Yılın Otomobili’ ödülünü kazanmak, Renault Grubu ve Renault markası bünyesindeki herkes için büyük bir gurur. Bu prestijli ödüle sahip olmak, doğru seçimler yaptığımızı gösteriyor. Rekor menzil, cömert iç hacim, üstün sürüş keyfi, yeni Solarbay panoramik açılır tavan ve daha birçok özelliği barındıran Scenic E-Tech %100 Elektrikli, Avrupa elektrikli araç pazarındaki konumunu güçlendirecek tüm doğru özelliklere sahip” dedi.
 
Üst