Arkadaşlar merhaba... Arac lastiklerim 195 55 16 ara ebat olduğu için kış lastiği alırken anormal fiyatlar ile karsılaştım. Kış lastiklerinde taban genişletmenin sağlıklı olmadığını bildiğimden ve tutuşu ekleyeceğinden mecburen 195 taban aldım. Sonrasında üstünde stok gelen çok az km yapmış Continental Ecocontact 5 195 55 16 yazlık lastikleri ilana koyup neredeyse 205/55 R16 ebatın sıfır fiyatına sattım. Araştırmalarım sonucu Goodyear efficientgrip performance 205/55 r16 91v 4 kanallı ital ( 3 kanallısıda var daha başarısız olduğu söyleniyor) olan modeli almaya karar vermiştim şansıma bir ilanda denk gelen kullanılmamış sıfır olarak Continental ContiPremiumContact 5 lastikleri alıp depoma koydum.
Forumlarda yaptığım araştırmalarımda daha önce bu ebata geçip çok memnun olan görünümün güzelleştiğini, konfor ve yol tutuşun arttığını söyleyen arkadaşların yorumları çok yardımcı oldu. Bu konudan yazlıkları taktığımda yaşadığım değişiklikleri, konfor farkını iyisiyle kötüsüyle sizlerle paylasacağm...
HOŞCAKALIN...
TEKNİK OLARAK
Orjinal lastik dış çapı 621mm, istenen lastik çapı 632mm arasındaki fark 11mm'dir.
Değişim yüzdesi %1.74
Lastik taban genişliğin (yere basan kısım) ise 19,5 cm den 20,5cm ye çıkar
+%3 den daha büyük veya -%3 daha küçük ebatlardaki ölçüleri yakıt tüketimi, yol tutuş ve fren güvenliği açısından tavsiye edilmiyor.
Forumlarda yaptığım araştırmalarımda daha önce bu ebata geçip çok memnun olan görünümün güzelleştiğini, konfor ve yol tutuşun arttığını söyleyen arkadaşların yorumları çok yardımcı oldu. Bu konudan yazlıkları taktığımda yaşadığım değişiklikleri, konfor farkını iyisiyle kötüsüyle sizlerle paylasacağm...
HOŞCAKALIN...
TEKNİK OLARAK
Orjinal lastik dış çapı 621mm, istenen lastik çapı 632mm arasındaki fark 11mm'dir.
Değişim yüzdesi %1.74
Lastik taban genişliğin (yere basan kısım) ise 19,5 cm den 20,5cm ye çıkar
+%3 den daha büyük veya -%3 daha küçük ebatlardaki ölçüleri yakıt tüketimi, yol tutuş ve fren güvenliği açısından tavsiye edilmiyor.
Son düzenleme: