Clio 4 195/55 R16 Lastik yerine 205/55 R16 lastik takacağım.

Nosvagen

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba... Arac lastiklerim 195 55 16 ara ebat olduğu için kış lastiği alırken anormal fiyatlar ile karsılaştım. Kış lastiklerinde taban genişletmenin sağlıklı olmadığını bildiğimden ve tutuşu ekleyeceğinden mecburen 195 taban aldım. Sonrasında üstünde stok gelen çok az km yapmış Continental Ecocontact 5 195 55 16 yazlık lastikleri ilana koyup neredeyse 205/55 R16 ebatın sıfır fiyatına sattım. Araştırmalarım sonucu Goodyear efficientgrip performance 205/55 r16 91v 4 kanallı ital ( 3 kanallısıda var daha başarısız olduğu söyleniyor) olan modeli almaya karar vermiştim şansıma bir ilanda denk gelen kullanılmamış sıfır olarak Continental ContiPremiumContact 5 lastikleri alıp depoma koydum.

Forumlarda yaptığım araştırmalarımda daha önce bu ebata geçip çok memnun olan görünümün güzelleştiğini, konfor ve yol tutuşun arttığını söyleyen arkadaşların yorumları çok yardımcı oldu. Bu konudan yazlıkları taktığımda yaşadığım değişiklikleri, konfor farkını iyisiyle kötüsüyle sizlerle paylasacağm...

HOŞCAKALIN...

TEKNİK OLARAK

Orjinal lastik dış çapı 621mm, istenen lastik çapı 632mm arasındaki fark 11mm'dir.

Değişim yüzdesi %1.74

Lastik taban genişliğin (yere basan kısım) ise 19,5 cm den 20,5cm ye çıkar

+%3 den daha büyük veya -%3 daha küçük ebatlardaki ölçüleri yakıt tüketimi, yol tutuş ve fren güvenliği açısından tavsiye edilmiyor.

Son düzenleme:
Memnun kalırsınız hayırlı olsun.

maninwar teşekkürler bakalım değişimden sonra farklılıkları yazacağım. Siz denediniz mi?

Güzel anlatım olmuş merak ile bekliyoruz hayirli olsun güle güle kullanın

Arkadaşlar merhaba... Arac lastiklerim 195 55 16 ara ebat olduğu için kış lastiği alırken anormal fiyatlar ile karsılaştım. Kış lastiklerinde taban genişletmenin sağlıklı olmadığını bildiğimden ve tutuşu ekleyeceğinden mecburen 195 taban aldım. Sonrasında üstünde stok gelen çok az km yapmış Continental Ecocontact 5 195 55 16 yazlık lastikleri ilana koyup neredeyse 205/55 R16 ebatın sıfır fiyatına sattım. Araştırmalarım sonucu Goodyear efficientgrip performance 205/55 r16 91v 4 kanallı ital ( 3 kanallısıda var daha başarısız olduğu söyleniyor) olan modeli almaya karar vermiştim şansıma bir ilanda denk gelen kullanılmamış sıfır olarak Continental ContiPremiumContact 5 lastikleri alıp depoma koydum.

Forumlarda yaptığım araştırmalarımda daha önce bu ebata geçip çok memnun olan görünümün güzelleştiğini, konfor ve yol tutuşun arttığını söyleyen arkadaşların yorumları çok yardımcı oldu. Bu konudan yazlıkları taktığımda yaşadığım değişiklikleri, konfor farkını iyisiyle kötüsüyle sizlerle paylasacağm...

HOŞCAKALIN...

TEKNİK OLARAK

Orjinal lastik dış çapı 621mm, istenen lastik çapı 632mm arasındaki fark 11mm'dir.

Değişim yüzdesi %1.74

Lastik taban genişliğin (yere basan kısım) ise 19,5 cm den 20,5cm ye çıkar

+%3 den daha büyük veya -%3 daha küçük ebatlardaki ölçüleri yakıt tüketimi, yol tutuş ve fren güvenliği açısından tavsiye edilmiyor.

Contipremiumcontac5 iki yildir kullaniyorum bu sene yazlik gevisi ile 3. Senesi olacak. Lastik hamuru oldukca yumusak olmasi itibari ile michelin gibi markalara göre daha sessiz. Yine yumusak hamurun getirtigi yol tutus çok iyi. Ozellikle islak kuru arasi gecisler beni tatmin ediyor. Sert hamura oranla tek dez avantaji yumusak hamurun daha kisa mesafede aainmasi. Sert hamurlu lastige göre daha az kullanilir fakat acikcasi ben yol tutus için yine sert hamurdan vazgecip contip5 almayi düşünüyorum. Lastikten oldukca memnunum. Tavsiye ederim. Bu lastigi almadan once çok fazla test karsilastirmasi izledim ve hemen hepsinde ilk 2 de idi. ( testler lastigi 2016 da aldigimdan o yila ait su an ne durumda bilemiyorum ).

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar lastikleri 20 güne kadar taktıracağım. Bugun arkadaşımın aracı olan 205 55 16 lastik kullanan bir clio 4 aracı test etme sansım oldu. Kesilikle tavsiye ederim araç daha konforlu yere daha iyi basıyor çekişte (1.5 dci) hiçbir değişiklik göremedim.

hocam 4 adet clio 4 1.5dci aracıma toplamda hiç yoksa 6-7 marka model 205 lastik kullandım, diyeceklerim şunlar:

1) tamda bahsetiğiniz Conti premium contact 5 modeli hem en sevdiğim hem en nefret ettiğim model oldu ve söktürdüm

A) 205liklerin arasında muhtemelen en konforlusuydu
B) bariz şekilde en iyi fren performansı sunanıydı
C) yol tutuşu çok iyiydi

negatif olarak diyebilirimki

D) çok belirgin şekilde sürtünme var, zaten bir yayın evinin testinde en yüksek sürtünme direnci olan 205likti
bunu çok ciddi anlamda hissediyorsunuz performans 5hp kaybetmiş gibi oluyor.

E) yakıt 0.2-0.4lt arttı

2) bahsetiğiniz goodyear modelini tam 2 defa üst üste kullanıyorum,diyeceklerim

A) sessiz ama kesinlikle etiketler yanıltıcı, eğer conti 5 71db ise bunun 70db'den aşağı olmaması lazımdı yada goodyear 68db ise contide 69 olmalıydı aralarında kesinlikle 3db gibi fark yok.

B) goodyear belirgin şekilde aralarında en hafif ve en az direnci olan lastik,araç resmen 195likten farksız hareket ediyor bununda getirisi performans ve yakıtda.

C) ıslak performansı oldukça başarılı

D) ömrü 35bin km civarı, ötesinde diş kalsa bile etkisi azalıyor, soğuk havalarda lastik ısınana kadar tutunma kayıpları olabiliyor.yazınsa tam aksine panter gibi tutuyor.

205/55r16 ebatlarında eski aracım Kia Rio Sedanda 2 lastiği de kullandım. Önce 4 adet GoodyearEGP 4 kanallı versiyon aldım. Sonra bir kazadan dolayı 1 lastiğim yarıldı ve 2 lastiği değitirmek zorunda kaldım. O dönem 4 kanallı versiyonu bulamadığımdan 2 adet Continental CPC5 aldım önlere taktım.

Goodyear ses 68dB iken Conti 71dB ve gayet belirgin bir ses artışı oldu araçta. Ses her 3dB'e bir ikiye katlanır. Goodyear ile neredeyse hiç ses gelmeyen araç Contilere geçince bariz lastik sesi almaya başladı.
Islak zemin olarak Goodyear daha başarılı. Araç ABS devreye girmeden duruyordu.
Kuru zeminde ise Contiler daha başarılıydı. Pati yapmadan seri kalkış yapıyordu. Goodyear 2 yıldan sonra patiyle kalkış yapıyordu.
Yumuşaklık olarak çok benzer lastikler.
Goodyearları yaklaşık 40bin km kullandım. Contileri de yaklaşık 15bin km kullandım.
İki lastik de alanı üzmez ama sese çok takıntılıysanız Conti bariz daha gürültülü.

Artılarını eksilerini toplarsak yine kafa kafaya gider 2 lastik.

Selam arkadaşlar ben 205 lik kullanıyorum emin olun çok daha rahat ve güvenli ek olarak araç daha oturaklı duruyor. yakıta çok az da olsa etkisi oldu ama verdiğin güven yeter bana

Ben zamanında sürtme yapar diye güvenemediğimden 205 e geçmedim. Ama keşke geçeymişim. 195 lik riken marka almıştım. 13bin km yaptım yumuşak lastik ve çok memnunum.

Geri