Direksiyondaki OK tuşu hakkında...

kutluay345

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2015 model kadjar aracım var,versiyonu tabiki ilk çıkan versiyon,yani alakası var mı bilmiyorum ama devir göstergesindeki ECO yazısı beyaz(yenilerdeki gibi yeşil değil) 1 yol bilgisayarı var,harcadığım yakıt lt. olarak gösteriyor,sanırım yeni versiyonda göstermiyormuş.
bu direksiyondaki OK tuşu ne işe yarıyor,uzun uzun basmama rağmen bir tepki vermiyor,ekranda örneğin "buzlanma riski"uyarısı çıktığında Ok tuşuna basıyorum bir değişiklik olmuyor,sizde durum nasıl acaba?tuşun işlevimi yok yoksa benimki mi bozuk.
örneğin videolarda bakıma kalan bölümüne gelip OK tuşuna bastığınızda kalan bakım km gösteriyormuş,o bende olmuyor.,bilgilerinizi rica ederim

Kimsenin kadjarında OK tuşu yok galiba,bi benim arabada var anladığım kadarıyla...kimse bişey yazmadığına göre...

Bende yeniyim araca ama lastik basınçlarını değiştirdiğimde onaylama işlemini o tuşla gerçekleştirdim. (Ekranda lastik basıncını kontrol edin uyarısı veriyordu) Bu durumla karşılaşınca seçme, onaylama, silme gibi gibi işlevi olduğu inancına sahibim. Yani günlük km sayacını yol bilgisayarını sıfırlama gibi işlevleri olduğunu düşünüyorum. Hafta içi uzun yol yapmadan sayaç sıfırlamayı o tuşla deneyeceğim.

Evet eco yazisi eskilerde beyaz tuketilen yakiti vs gostermiyor. Yesertmek istiyorsaniz serviste komple yeniletebilirsiniz. Ok ise onaylama cart curt islemi goruyor, uzun basili tutunca km sayacini sifirliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet eco yazisi eskilerde beyaz tuketilen yakiti vs gostermiyor. Yesertmek istiyorsaniz serviste komple yeniletebilirsiniz. Ok ise onaylama cart curt islemi goruyor, uzun basili tutunca km sayacini sifirliyor.

neyi komple yenileticem?göstergeyimi değiştirecekler?OK basılı tutunca sıfırlama işlemi falan yapmıyor5 dk da bastım,hiç bir şey olmadı

kadranda hangı ekranı goruyorsan o ekranı sıfırlamaya yarar.
misal yapılan km yi sıfırlarsın.
yada lastık basınc ekranındayken bastıgında lastıklerı tekrar ogretırsın gibi...

gçilen ara km de veya ortalama yakıt tüketimi modunda ok ye basılı tutunca 5-6 sn veriyi sıfırlar. lastik basınç gösterge ekranındada basınçları sıfırlar. ayrıca bunları araç hareket halindeykende sıfırlayabilirsin. bazı menü ve tuşlar araç harekete geçince çalışma özelliğini kaybediyor.. ama ok tuşu bunlardan biri değil.

Az önce servisten geldim,ordaki servis danışmanı basınca tuşa çalıştı.
Hayvan gibi,içine çökecek kadar bastırmak gerekiyomuş.
Ben hiç basmadığım için tuş özelliği kaybolmuş.
Öyle dendi.

tel simgeli tuşta biraz farklıdır bizim arabalarda. telefonun bluetooth ile bağlıyken direksiyondaki telefon simgesinin tek yaptığın biri seni arar telefonun çalarsa o telefonu açmak, konuşma bitincede tekrar basıldığında görüşmeyi sonlandırmak. rehber, menüler, kişiler ve listeden adını bulduğun birini arama işleri direksiyon üzerindeki tel ve ok simgeli tuşlardan yapılmıyor. bunlar için direksiyonun arkasında kalan ses sistemi kontrol tuşları kullanılıyor. o tuşların ne yaptığınıda baka baka kullanarak öğreniyosun. uzun lafın kısası, bir dizi tuş takımının yerini ve işlevini ezberlemen, ve maalesef bunları kullanırken elini direksiyondan çekmen gerekiyor. yada ana orta ekrandan yapabiliyorsun fakat oda uzun hikaye. sesli komut sistemi verimli çalışsa bunlara gerek kalmıcak ama, ona da derdini anlatıncaya kadar sinir krizi geçiriyorsun.

Gostergeyi degismiyorlar gosterge yazilimini degistiriyorlar ama siz bosverin pek kullanan biri degil gibisiniz

Geri