El freni ikaz lambası yanmıyor

puHu

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Katılım
19 Mar 2024
Mesajlar
6
Tepki puanı
3
Puanları
3
Arkadaşlar arabayı alalı 2 ay oluyor sürekli her şeyini kafaya takıyorum. Daha düne kadar hiç sorunsuz çalışan el freni ikaz lambası artık yanmıyor. Ampulde sorun yok kontrol ettim el frenini indirirken iyice indi mi takılı kalmasın diye zırt pırt kontrol ediyorum hareket etmeden oynaya oynaya bozdum herhalde el freninin sağında solunda bir müşür olur demişler ama bir şey bulamadım. Nasıl düzeltebilirim acaba?
 

Uğur

Yönetici
Başkan
33-Mersin
Katılım
14 Şub 2011
Mesajlar
3,704
Tepki puanı
28
Puanları
48
Yaş
48
El fren tabancasının arka tarafına denk gelecek şekilde bir switch var.Taban döşemesi ile tabanca arasında mutlaka kablosunu görürsünüz.(Tek kablo) o kablonun ucundaki fiş çıkmış olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: *USTA

puHu

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Katılım
19 Mar 2024
Mesajlar
6
Tepki puanı
3
Puanları
3
Bu sorunu da uğraşarak kendim çözdüm arkadaşlar. Bazı yerlerde arkadaşlara taban halı sökülecek koltuklar sökülecek filan denmiş ama hiç bunlara gerek duymadan el freninin dişli kısmından wd40layarak sorunu çözdüm. Ampulü kontrol etmiştim zaten fakat müşürü hatta müşür kablosunu bile bulamadım dişlileri yağlarken el freni indir kaldır yaparak düzeldi. Umarım benzer sorun yaşayan arkadaşlara da çözüm olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: *USTA
Üst