Fluence Amörtisör Sorunu ve Önerisi

unsal05

Kayıtlı Üye
60-Tokat
Katılım
12 Eyl 2020
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
31
Herkese iyi forumlar. 2015 model 1.5 EDC fluence sahibiyim. Aracın amörtisörlerini değiştirdim. Üzerinde fabrik çıkışı olanlar vardı ve artık görevini yerine getiremez olmuşlar. Kraftvol marka 4 amortisör takıldı. Ben tam araba güvenli ve konforlu olacak derken şöyle bir sorun var;

Araba kazık gibi oldu. Konfor kalmadı. Yoldaki tüm titreşimler aracın gövdesinde gibi araç esnemiyor. Arkalar önlere nispeten daha iyi esniyor. Önler için kapı eşiğine çıkıp zıplıyorum ön taraf 1 cm aşağı inmiyor. Sadece lastik sönümlemesi var. Kasislerde vs. Sanki yayları kesilmiş tofaş gibi geçiyor. Sizce sorun tam olarak nedir? Yoksa orjinal hali böyle miymiş arabanın anlayamadım.

ben konfor istiyorum. Eğer değişmek icap ederse değişeceğim hangi markayı önerirsiniz ? Bu aracın amortisörleri orjinalde gazlı mı yağlı mı ? 4 yıldır severek bindiğim araçtan soğumak istemiyorum. Aracı aldığımdan bu yana forumdan çok faydalanıyorum. Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,497
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Orjinal markasına dönersen sorun kalmayacaktır, belli ki aldığın yan sanayi amortisörler çok sert ve uygun değil, yeni nesil amortisörler gazlı sistem kullanıyor...
 
  • Beğen
Tepkiler: unsal05

unsal05

Kayıtlı Üye
60-Tokat
Katılım
12 Eyl 2020
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
31
Ustam vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Peki marka olarak konfor açısından önerebileceğiniz bir marka var mıdır ? Monreo marka önerenlerde var ama monreoyu çok sert bulanlarda var. Yoksa direk gidip yetkili serviste mi taktırayım? Şimdi gidip değiştikten sonra yine aynı sertlik olacaksa masraf etmeminde pek mantığı kalmıyor gibi. Yani yetkili serviste hangi marka kullanılıyor acaba onuda bilmiyorum.
 

meteefe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Ağu 2023
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
51
2015 megane 3 EDC aracımın amortisörlerinin gazlı sistem olduğunu söylemişti servis. Astradan sonra meganın amortisörleri sert geldi bana da.
 
Üst