Kalorifer sistemi ve klima

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Judge48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Judge48

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar

aracım 2016 model , 160 HP 4control icon paket... yaklaşık 11 ay evvel aldım.. bundan öncesi audi ve mercedes markalara bindim.. aracın yürürü yola gidişi ve konforuna asla hata bulamam.. ancak , kışın araç ısınmadı yani 22-24-26 derece yapmanız hiç bir şey ifade etmedi Hİ yani en yükseğe almadan ısınma olamadı.. peki dedim olsun kış kaç ay ki.. sıcak bölgede yaşıyorum ( muğla dalaman ) araba soğutmuyor , 16,5 derece de olmasına rağmen asla yeterli değil resmen terliyorum araç içinde..

bu sorun benim aracımda mı acaba .. bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını isterim.. kolay gelsin

Merhaba.
Muhtemelen a/c sisteminizde gaz eksilmiştir.
Bir de eco'da soğutma perdormansı düşüyor.Ben yazları bir süre İskenderun'a gidiyorum.Klima performansından memnunum.Kişiye göre değişir belki ama ben de sıcağı seven bir insan değilim.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üstadım
öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum... gaz kontrolünü yeni yaptırdım.. filitredendir diye yeni değiştirdim.. ECO da düşüyor ever CONFORD da kullandığım gibi klima ayarlarından FAST ı da seçiyorum.. elbette kişiden kişiye değişir ama 3 gün önce bir tane İ20 2018 modele bindim.. off içerisi serin şahane.. ondan indim aracıma bindim.. lanet.... yani geçmiş zaömanlarımda da ( yaşım 51 ) bir çok değişik markalara bindim.. ama hiç böyle bişi ile karşılaşmadım.. bundan önce 3-5 ay gibi latudie araca bindim ve keşke o kalitenin yenisi üretilse ses sistemi kalorifer sistemi yol gidişi vs.. ilginize tekrar teşekkür ederim
Merhaba.
Muhtemelen a/c sisteminizde gaz eksilmiştir.
Bir de eco'da soğutma perdormansı düşüyor.Ben yazları bir süre İskenderun'a gidiyorum.Klima performansından memnunum.Kişiye göre değişir belki ama ben de sıcağı seven bir insan değilim.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rica ederim. Kişiden kişiye değişir derken ben kendimin sıcağı hiç sevmediğime vurgu yapmak istedim. "Siz öyle hissediyorsunuzdur" demek istemedim. 2016'da ben de aracımı aldığımda yazın aynı şeyi yaşamıştım. Sonra serviste gaz kaçak araması yaptılar. Bana söyledikleri bir kaçak yok oldu. Ancak gazı yenisi ile değiştirdiklerini söylediler. O günden sonra ben sıkıntı yaşamadım. Bunu anlatmaya çalıştım ben. Bu arada arabadaki gaz çok pahalı bir gaz. Piyasada pahalı olduğu için gaz şarjı yapanlar bulundurmuyorlar. Onun yerine r134 basıyorlar. Performansı y1234 gibi değil.
Bunun yanında coğrafi bölgelere göre klima yazılımı ayarlanabiliyor. Bizimki sıcak iklimlere göre değil maalesef. O yüzden de oluyor olabilir.
Klima en baştan beri iyi soğutmuyorsa sebep bunlar veya bunlardan biridir. Ama arada sıcak olmaya başlıyorsa, fanı ve klimayı 1-2 dk kapatın. Sonra tekrar açın. Performansı iyileşecektir.

Klimanın ısıtma ve soğumasının yetersiz ve dengesiz olduğunu ben de düşünüyorum. 2012 model Auris aracım ısıtma ve soğutma konusunda daha başarılıydı. Bu araçta yeterli konforu bulamadım. Klima gazına baktırdım normal dediler. Polen filtresi yeni değişti ama soğutma performansı beklenenin altında kalıyor. Isıtma hususunda ise daha da hoşnutsuzum. 25 dereceye sabitleyince üşütüyor. HIGH yapıyorum çok ısıtıyor. Biraz indiriyorum anında soğuk hava üflüyor. Servise sorsam ya çözüm üretemeyecekler ya da sağlam olan parçaları değiştirip boşuna masraf çıkartacaklar. Umarım bu konuda çözüm bulan bir arkadaş vardır.

Eğer sistemde bir sıkıntı yoksa bir önceki mesajımda da bahsettiğim gibi bu durum yazılım ile düzeltilir.Ama eskiden karbüratörlü araçlarda olduğu gibi yaz ve kış ayarı yapılabilir.

Bu çağda, herşeyin elektronik, yazılımsal ve dijital olarak yapılabildiği bu dönemde bunu böyle bir araçta yapıyor olmak bence kabul edilemez. Ama bu aracı üretenlerin bize armağanı! maalesef bu eski usul çözüme itiyor bizi.
Bahsettiğim ayar ddt4all ve clip cihazı ile yapılabiliyor.

Ben bir kez denedim. Sonra eski haline geri aldım.
Olay tamamen yazılımsal, tabii aracınızda bir sıkıntı yok ise.

Son düzenleme:
Eğer sistemde bir sıkıntı yoksa bir önceki mesajımda da bahsettiğim gibi bu durum yazılım ile düzeltilir.Ama eskiden karbüratörlü araçlarda olduğu gibi yaz ve kış ayarı yapılabilir.

Bu çağda, herşeyin elektronik, yazılımsal ve dijital olarak yapılabildiği bu dönemde bunu böyle bir araçta yapıyor olmak bence kabul edilemez. Ama bu aracı üretenlerin bize armağanı! maalesef bu eski usul çözüme itiyor bizi.
Bahsettiğim ayar ddt4all ve clip cihazı ile yapılabiliyor.

Ben bir kez denedim. Sonra eski haline geri aldım.
Olay tamamen yazılımsal, tabii aracınızda bir sıkıntı yok ise.

Yazılım işinden pek anlamıyorum. Videolarınızı izleyerek bir şeyler başardım. Bu konuda bir video çekme imkanınız olursa biz de denemek isteriz 😊

Tabii ki. Eğer uygun zaman bulabilirsem bununla alakalı video hazırlayabilirim. Ancak video hazırlama işi çok uzayabilir. Kendi planladığım ve talepte bulunan renault severlerin talepleri üzerine çekim sırasında olan bir çok video var.

Geri