Kış lastiği hususi araçlara zorunludeğildir artık (((:

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PASHA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PASHA

Cavit KÖKTÜRK
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
kış lastiği takmanın sadece ticari araçlar için zorunlu olduğu, hususi araçlar için herhangi bir yasal zorunluluğun bulunmadığı bildirildi.

Yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlarda kış lastiği kullanılmasını zorunlu hale getiren yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla fiyatları 105 ile 350 lira arasında değişen kış lastiklerine talep arttı.

Bazı lastik satıcılarının kış lastiğinin herkes için zorunlu olduğunu öne sürmesi ve bu yönde mesajlar atması üzerine emniyet yetkilileri değerlendirmede bulundu.

Kış lastiği takmayan sürücüye ceza uygulamasının ilk etapta şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara yönelik olduğunu vurgulayan trafikyetkilileri, özel araçlar için herhangi bir zorunluğun bulunmadığını bildirdi.

Yetkililer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, aralık ayı başından nisan ayı başına kadar kış lastiği kullanmayan ticari araç sahiplerine 500 lira ceza verileceğini, bu yönetmeliğin hususi araçları kapsamadığını ifade etti.

alıntıdır...

ben en basta beri boyle oldugunu duymustum.. binek araclar icin seneye baslayacak seklinde...

Kimse kusura bakmasın, paşa paşa herkes taksın şu kar lastiklerini. Kar aniden bastırınca kırımızı ışıklarda bekleyenlere arkadan vurma sayısı %1000 artıyor, dikiz aynasına bakmaktan gözlerimiz bozulacak aman biri kayarak gelirse kaçalım diye. Özellikle büyük şehirlerde zorunlu olsun ki insanlar iş çıkışında kaldırımların üstüne çıkarak değil yolunda gitsin. Devlet, KDV indirimi yaparak kış lastiğini kesinlikle teşfik kapsamına almalıdır.

​Hiç bir zaman zorunlu olmadıki zaten?Sadece ticari araçlar içindi...................

ne alaka yav kıış lastiği olmayan hususi araç iman gücüyle mi duracak..

Zorunlu olmazsa bile takılması taraftarıyım.

Zorunlu olmasımı lazım illaki can taşıyoruz sonuçta. Özellikle kışların sert geçtiği yerlerde takmayanlar takanlarıda nasıl zor durumda bırakıyor televizyonlarda her akşam seyrediyoruz haberlerde, ipi salınmış boğa gibi kontrolsüz sağa sola kayıp çarpan araçları!

ben taktım 4 tane lastık pişman degılım :)

1-2 seneye zorunlu olur... esas kanun esnek zaten...
zorunlu olsunda, adam zaten kabak mevsımlık lastıkle gezıyo yolda...arabası lastiği bitik halde yolda gezıyo, basıyo bıde... sonra kayıp gelip çarpıyo başkalarına... bari çıkma düzgün kış lastık alıp taksa olmaz yanı... bölelerine ceza yetmez, lastıkleri yarıp eline vercen...hatta azda levyeyle tımar etcen... :pislik :eyv

4x4=16 lastik almaktan yırttım...:)

Geri