Kural ihlallerinde uygulanacak cezalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,497
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Belirlenen Cezalar!

1. Forum'da siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz. Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılamaz. Genel mesaj yoluyla küfür (kısaltmalar dahil), hakaret, tehdit, sataşma, aşağılama, kişi hak ve özgürlüklerine saygısız içeriğe sahip mesajlar göndermek: 10 gün süreli uzaklaştırma
2. 1. maddenin özel mesaj yoluyla vukuu bulması halinde: 7 gün süreli uzaklaştırma
3. Türkçe'nin yanlış kullanımı, fontlara (standart font kullanılması gerekmektedir), resim eklemede boyutlara uymama, flood gibi sebeplerden uyarı alanların, sonraki mesajlarında bu tarz mesajlarına devamları halinde: 2 gün süreli uzaklaştırma
4. Üye olurken ahlaksız isim (nick) seçmek: Süresiz uzaklaştırma
5. İmzalara siyasi amaçlı yazılar yazmak, reklam içeren imza kullanmak (link vs.), maksimum boyut sınırlarını (400*100) aşmak, çok fazla smile kullanmak, 4 satır üstü yazılar yazmak : 2 gün süreli uzaklaştırma
6. Ayrıca crack, serial veya keygen gibi yasa dışı ürünleri aleni biçimde yayınlamak: 2 gün süreli uzaklaştırma
7. Şiddet, vahşet ve pornografik resimleri veya bunları içeren adresleri yayınlamak: 2 gün süreli uzaklaştırma
8. Forum dışındaki kişi ve kurumları küçük düşürecek veya zarara uğratacak mesajlar atmak: 7 gün süreli uzaklaştırma
9. Forum katılımcıları yeni bir konu başlıgı açmadan önce o konunun Forum'da mevcut olup olmadığını kontrol etmeliler. Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekmektedir.Açılan konu başlıkları altında o konu ile ilgili olmayan yazışmalar yapmak ve gereksiz mesaj yoğunluğuna sebep olmak: 2 gün süreli uzaklaştırma
10. Diğer üyelerin siyasi görüşlerini, dini tercihlerini rencide edici mesaj atmak: 10 gün süreli uzaklaştırma
11. Her hangi bir nedenle ayrımcılığa sebep olabilecek fikirleri (renk, ırk, cinsiyet vb.) genel başlıklarda beyan etmek: 10 gün süreli uzaklaştırma
12. Herhangi bir başlık altında gerginliğe yol açmak: 7 gün süreli uzaklaştırma
13. Aynı kişinin birden fazla nick veya isimle, farklı kişilermiş gibi foruma kayıt olması durumunda: Veya nicklerini başkalarına kullandırmaları durumunda.Süresiz uzaklaştırma
14. Herhangi bir başlığın, mesajın, kaynak gösterilmeden kullanılması: 10 gün süreli uzaklaştırma
15. Aynı suçtan ikinci kez alınan cezada, bir önceki cezanın iki katı ceza uygulanacaktır!
16. Üyelerin ilk mesajlarında ilan vermesi, ilan amaçlı üyelik olarak yorumlanacaktır: Süresiz uzaklaştırma
17. RenaultFanClub ile benzer içeriğe sahip, forum ya da portal yapısındaki, üyelik sistemli bilgi paylaşım sitelerine, reklam yapma, kullanıcı çekme amaçlı link vermek. Ticari amaçlı forumdan ve üyelerden yararlanmaya çalışmak. Üyelere genel ve özel mesaj yolu ile reklam içerikleri göndermek: Süresiz uzaklaştırma.
18. Üyelerin ticari amaç içeren siteleri mesajlarında (Kampanyalar bölümü hariç) veya imzalarında yazmaları yasaktır. Uyarı olmadan silinebilir. Israrla devam edilirse: Süresiz uzaklaştırma.
19. Yönetimden gelecek uyarı, özel mesaj ve bilgilendirmeleri dikkate almamak: 4 gün süreli uzaklaştırma.
20. Sahte profil bilgileriyle konu açmak: Süresiz uzaklaştırma.
21. İlanlar ve Kampanyalar bölümleri özel bölümlerdir. Kendilerine özel kuralları vardır. Bu kurallar bahsi geçen forum bölümlerinin içinde ilk mesaj olarak yer almaktadır. O nedenle ilan konusu açmadan önce mutlaka bu kuralları gözden geçiriniz. Unutmayınız ki, RenaultFanClub hiçbir kişinin ya da firmanın ticari kazanç kapısı değildir. Bu kurallara uymama: Süresiz uzaklaştırma.
22.Üye Araçları bölümüne her üyemiz yalnızca 1 (Bir) adet konu açabilir. Başkasının adına ya da kendisine ait olmayan bir aracın konusu kesinlikle açılamaz. Daha önce açılmış konunun varlığı tespit edilirse, tarih sırasına göre konular birleştirilir. Server'ı yavaşlatacak nitelikte çok sayıda, çok büyük boyutlu yüklenen resimler, sorgusuz sualsiz silinir. Renault dışı araç resimleri de konulamaz. Araç resmi olmadan garaj da açılamaz. Bu kurallara uymama: 7 gün süreli uzaklaştırma.
23. Kullanıcı avatarlarında, argo,siyasi,küfür,hakaret,ticari resimler kullanamazlar. Tespiti halinde avatarları sorgusuz sualsiz silinir.
24. Yönetime, küfür, tehdit, isteklerinin yapılmaması halinde kötü söz, tahrik edici mesaj, küçük düşürmeye çalışma, alay. Süresiz uzaklaştırma.
25. Yönetim tarafından atılan / banlanan / cezalı üyeler hiçbir şekilde, yönetimin organize ettiği buluşma ve organizasyonlara katılmazlar. Buluşma listelerine adları / nickleri eklenemez. Eklenirse, ekleyen üyeler hakkında cezai işlem uygulanır. 10 gün süreli uzaklaştırma.
26.Uzaklaştırma cezası alan Yöneticiler,cezanın bitmesi durumunda eski görevlerine dönemezler,RFC üyesi olarak paylaşımda bulunabilirler.(Tekrar yetki verilmesi ancak Yönetimin ortak kararı ile olabilir.)

*Tüm bu kuralların herhangi birinin ihlali halinde RenaultFanClub yönetici ve moderatörleri haber vermeksizin işlem yapma hakkına sahiptir. (Haber vermeksizin mesaj değiştirme/silme, imza değiştirme/silme, avatar değiştirme/silme, üye bilgilerini değiştirme/silme vs.) Site yönetimi süresiz uzaklaştırılmış üyeleri geri alma hakkını gizli tutar. Forum bünyesinde bazı kelimeler, argo, küfürler ve reklam içerikleri sansürlenmiştir. Sansürlenmiş kelimelerle ilgili işlem yapma hakkı tamamiyle site yönetiminin insiyatifindedir.

*Üye'lerin silinmesi/banlanması/uzaklaştırılması tamamen RenaultFanClub yönetiminin insiyatifindedir. Hiçbir üye kendisi istese dahi, yönetim luzumlu görmedikçe, üyeyi silme zorunluluğu yoktur. (Üyeye ait mesaj, konu, teşekkür silme zorunluluğu yoktur)
O nedenle üye olmadan önce bir kez daha bu kurallarımızı gözden geçiriniz.


Hukuk kökenli olmadığımız için metinde eksiklikler bulunabilir, eksiklikler bulunması ilgili kuralın geçersiz olduğu anlamına gelmez. RenaultFanClub yönetimi olarak önceden haber vermeksizin kurallarda değişikliklere gitme hakkımız mahfuzdur.

Forum kurallarının ve cezanın okunmamış olması mazeret olarak kabul edilmeyecektir!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst