Bildiğiniz gibi birçok MN3(Evo2) (Linux tabanlı sistem) No_Map yani Navigasyon olmadan geliyor. Bunun nedeni ise sistemin zaten Android ve IOS a entegre olması. Ancak ben yinede bu özelliği kullanmak istedim bir
fransız forum sitesinde bu konuda birkaç betik buldum. Önce sistemi bozdum ancak hatasız kurulumlar yapmayı başardım. Hatta betikleri Türkçe kullanabilmek için çevirisini de yaptım.
DİKKAT 1.0.15.1 ve 1.0.15.3 sürümlerinde navigasyondan ses alınamamaktadır.
İlk olarak aşağıdaki listeden sistem sürümünüze uygun olan dosyaları indirin.
v1.0.13.3
v1.0.15.1
v1.0.15.3
zip dosyalarını açtıktan sonra yazılı sıraya göre (her seferinde 1 betik) dosyaları fat32 formatlı USB diskimize ekliyoruz ve MediaNav a takıyoruz. Cihaz size başlangıçta ve işlem bittiğinde sesli ve görüntülü haber verecektir.
Kurulumlar ve yaptıkları işler
1-Efface_Navi_vocal_popup.zip = Kurulu olan Navigasyon dosyası varsa sistemden siler ve temiz bir kurulum yapmanızı sağlar.
2-Activation_Bouton_Navi_101xx_vocal_popup.zip = NoMap olan sistemler için Navigasyon butonunu aktif eder.
3-Install_Navi_101xx_vocal_popup.zip = Navigasyon dosyalarını kurar (İçeriğinde Turkey_Basarsoft_2021.07 haritaları bulunuyor)
4-Cerise_Navi101xx_vocal_popup.zip = Lisansları yükler ve Navigasyonun açılışta onay istemesini engeller.
5-Install_MiniJunctionView_vocal_popup.zip = (Opsiyonel) Harita ekranında açılan kavşak görünümünün küçültülmüş hali.
6-SpeedcamEUR_Vierge_Installation_vocal_popup.zip = (Opsiyonal) Radar dosylarını yükler. (turkey.speedcam.v01.22.1)
KAYNAK =
https://www.msieurlolo.fr/forum/index.php