Rapid sizce nasıl?

yunus_emre16

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar abiler kardeşler qw Beni eski mesajlarımdan belki hatırlayan olur veya olmaz bilmem ama Megane 1 aracımız vardı ancak bildiğiniz gibi abs dışında bi donanım yoktu ki bu beni bazen zora sokuyordu o yüzden sattık gitti daha 67000 kmde benzinliydi 18750tl'ye sattık..Her neyse yeni dizel bir araç almayı planlıyoruz çünkü engelli indiriminden faydalanıcaz ve bayaa ucuz denebilecek bi seviye 38000 tl'ye gelecek..Araç Skoda Rapid 1.6 TDI CR Elegance Manuel...Sizlere sormamın nedeni aranızda çok fazla şey öğrendim çok bilgili kişiler var aracı biraz inceleyip bana yorum verirlerse sevinirim :eyv Marka farklı evet çünkü Renaultun bu tipte aracı olarak Symbol ve Fluence var sadece ancak Symbol bu aracın yanında çok boş duruyor..Fluence deseniz bunun fiyatının bayağı üstünde..Cevaplarınızı bekliyorum cümletten kazasız belasız sürüşler :masallah

bir tanıdığımda full benzinlisi var. araç bana kaliteli geldi. özellikle iç ortamın ferahlığı dikkatimi çekti ve arka diz mesafeside gayet iyiydi. aracı kullanmadım o nedenle benim verebileceğim bilgiler ne yazıkki bu kadar.

bir tanıdığımda full benzinlisi var. araç bana kaliteli geldi. özellikle iç ortamın ferahlığı dikkatimi çekti ve arka diz mesafeside gayet iyiydi. aracı kullanmadım o nedenle benim verebileceğim bilgiler ne yazıkki bu kadar.

Cevap için teşekkürler hocam :) Araç sahibi ile görüşme ihtimaliniz olursa iç aksamın sert plastikten yapılmış olmasından kaynaklanan ses tıkırtı falan yapma sorunu varmı diye sorabilirmisiniz?

Bagaj hacmi dışında pek kötü bir yönünü görmedim ben. bagaj yönünden bir symbol ile genel olarak ta fluance ile kıyaslanamaz. ayrıca fluance çok pahalı demişsiniz ama Rapidin 1.6 TDI CR 105 HP elegance modeli anahtar teslim fiyatı 55.900 tl iken Fluance'ın Touch 1.5 dCi 90 bg modeli 57.450 tl Bence Bu 2 bin tl fark renault için verilir :eyv rapide göre mükemmel bir araç alırsınız.

İkinci Elde Ve Servis Fiyatlarında Renault Daha İyidir Fakat Orta Donanım Bir Fluence Mi ?
Yoksa Full Skoda Rapid Mi ?

Bagaj hacmi dışında pek kötü bir yönünü görmedim ben. bagaj yönünden bir symbol ile genel olarak ta fluance ile kıyaslanamaz. ayrıca fluance çok pahalı demişsiniz ama Rapidin 1.6 TDI CR 105 HP elegance modeli anahtar teslim fiyatı 55.900 tl iken Fluance'ın Touch 1.5 dCi 90 bg modeli 57.450 tl Bence Bu 2 bin tl fark renault için verilir :eyv rapide göre mükemmel bir araç alırsınız.

Hocam yalnız dediğiniz fiyat 2013 model için..Hadi neyse onu geçtim donanım farklılıklarına gelirsek;
Rapidin Fluence ile çoğu donanımı aynı ancak Fluence'de bikaç eksik var mesela;
-ESP
-ASR
-HILL HOLDER (YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ)
-LASTİK BASINÇ UYARI SİSTEMİ

VE RAPİDİN MOTORU HIZLANMASI TORKU FALAN HEPSİ DAHA ÜSTÜN Kİ ARAÇ AĞIRLIKLARIDA NERDEYSE AYNI..
FLUENCENİN TEK ARTISI BOYUTLARI
13CM UZUN, 10CM GENİŞ...

SİZDE RENAULT TUTKUNLUĞU FAZLA BİRAZ :evet YANLIŞ ANLAMAYIN AMA BUNU KÖTÜ ANLAMDA SÖYLEMİYORUM KESİNLİKLE ANCAK MARKA TAKINTISI OLAN BİR İNSAN OLMADIM VE BUNUN FAYDASINI ÇOĞU ŞEYDE GÖRDÜM..ARACI 10 YILDAN FAZLA KULLANACAZ İNŞALLAH O YÜZDEN ÇOK ARAŞTIRDIM ANCAK TANIDIK YORUMLARIDA ÖNEMLİ

babamın çalıştığı iş yerinde gençten bir çocuk var oturduk yemek felan yedik arabalara geldi konu rapid i yeni almışlardı o zaman kullandım iyi felan diyodu 1.2 75 hp lik motorunu kullanıyorlar sadece yakıtından şikayetçiydi ama siz dizel alıcaksınız problem olmaz 1.6 TDi sizi tatmin eder onlarınki orta donanımdı ya da baz modelin opsiyonlusuydu bayideki spot aracı almışlardı ve baya ucuza geldiğini söylemişti görürsem face de felan konuşurum bir daha senin için :)

Çok teşekkür ederim Baki abi çok makbule geçer :) 1.2 Mpi olanı almışlar demekki ve en kötü motoru o..1.2 Tsi olanını alabilselermiş 8-9 saniyede 0-100 değeri var ve daha az yakıyor..Ama dediğin gibi dizel olacağından kafam rahat bide ben tasarruflu kullanan biriyim eski aracımızda bile şehiriçi 6-6,5 yakıyordum benzinle :dans Benzin fiyatı şuanki gibi kalsa dizel 6tl olsa bile daha yeni aynı seviyeye geliyor..Lanet olsun ki bu kadar ince hesaplar yapacak bi millet haline geldik ki dünyayı altüst eden diğer ülkeler ferah içinde yaşarken onların yarattığı hava kirliliğinin falanın filanın derdini bile biz çekiyoruz...Ne dolmuşum arkadaş onu farkettim şuan :soryyy

Hocam yalnız dediğiniz fiyat 2013 model için..Hadi neyse onu geçtim donanım farklılıklarına gelirsek;
Rapidin Fluence ile çoğu donanımı aynı ancak Fluence'de bikaç eksik var mesela;
-ESP
-ASR
-HILL HOLDER (YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ)
-LASTİK BASINÇ UYARI SİSTEMİ

VE RAPİDİN MOTORU HIZLANMASI TORKU FALAN HEPSİ DAHA ÜSTÜN Kİ ARAÇ AĞIRLIKLARIDA NERDEYSE AYNI..
FLUENCENİN TEK ARTISI BOYUTLARI
13CM UZUN, 10CM GENİŞ...

SİZDE RENAULT TUTKUNLUĞU FAZLA BİRAZ :evet YANLIŞ ANLAMAYIN AMA BUNU KÖTÜ ANLAMDA SÖYLEMİYORUM KESİNLİKLE ANCAK MARKA TAKINTISI OLAN BİR İNSAN OLMADIM VE BUNUN FAYDASINI ÇOĞU ŞEYDE GÖRDÜM..ARACI 10 YILDAN FAZLA KULLANACAZ İNŞALLAH O YÜZDEN ÇOK ARAŞTIRDIM ANCAK TANIDIK YORUMLARIDA ÖNEMLİ

rapid ve toledo aynı yapıda araçlar. marka şartınızın olmaması aslında avantaj, ihtiyaç ve zevke göre tercih yaparsınız. meg1 kullanmışsın fluence hakkında şunu diyeyim yol tutuşu, yalıtımı, malzemesi meg2 den bile üstün... zamanla ses yaparmı dersen kısmet işi ama muhtemel zamanla plastik aksamdan ses gelecek...

rapid ses yapar yapmaz bilemiyorum, vw motoru ve teknolojisi var, 12 yıl kaporta garantisi....

fluence alırsanız servis, parça, ikinci el, yakıt avantajı olacak...

başka bir alternatif düşünürsen c-elysee aklında bulunsun

hayırlısı diyelim, hastanız için çok geçmiş olsun kardeşim

rapid ve toledo aynı yapıda araçlar. marka şartınızın olmaması aslında avantaj, ihtiyaç ve zevke göre tercih yaparsınız. meg1 kullanmışsın fluence hakkında şunu diyeyim yol tutuşu, yalıtımı, malzemesi meg2 den bile üstün... zamanla ses yaparmı dersen kısmet işi ama muhtemel zamanla plastik aksamdan ses gelecek...

rapid ses yapar yapmaz bilemiyorum, vw motoru ve teknolojisi var, 12 yıl kaporta garantisi....

fluence alırsanız servis, parça, ikinci el, yakıt avantajı olacak...

başka bir alternatif düşünürsen c-elysee aklında bulunsun

hayırlısı diyelim, hastanız için çok geçmiş olsun kardeşim

Teşekküreler Taylan abi..Abi Rapid'den önce C-elysee ve 301 vardı aklımda ama şuan fiyatlarının arasında sadece 3000 lira var ki bence rapid bu farkı hakediyor..Gerçi zam gelecek söylentisi var ama yinede tercihim rapidden yana olacaktır..Dediğin gibi iç aksamda belki ses çıkarma sorunu olur ilerde ama bakalım..Cevap için teşekkürler abi..:eyv

Geri