Şanzımanı yaptırıyım mı çıkma mı alalım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akn

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Yeni bir sorulanla karşınızdayım. Bildiğiniz gibi Rainbow sahibiyim ve öğrenciyim. Aracım yaklaşık olarak 3 aydır kapının önünde yatmaktadır. Sorunumuz ise önce aracı kullanırken hafiften ses gelmeye başladı ve ardından şanzımandan gelen "tak" sesinden sonra gelen ses çok fazla arttı. 3. vitese geçmiyor ve 5.vitesteyken arada sırada atmaya başladı. Bu olaylar bir kaç saat içerisinde gerçekleşti ve ondan sonra arabayı park ettim ve 3 aydır maddi sıkıntılardan dolayı yerinden kımıldatmıyorum. Bir kaç usta geldi baktı sesin debriyaj bilyasından geldiğini diğer sıkıntıları da şanzımanı açtıktan sonra belli olacağını söyledi. Genel olarak fiyat verdiklerinde ise 300TL ve 1000TL arasıda bir fiyat verdiler. Bazı kişiler ise boştan yere yaptırma şimdi bozuk kısmını yaptırırsın daha sonra başka bir yerinden arıza verir gene açtırmak zorunda kalırsın şanzımanı diyorlar ve onun yerine temiz çıkma bir şanzıman bul ve taktır diyorlar. Bazıları ise alacağın şanzımanın sorun çıkarmayacağı ne malum, açtır şanzımanını yaptır bin diyorlar. Sizede danışmak istedim. Bir kaç aya yaptırmayı düşünüyorum arabayı. Şimdi sorularımı sıralayım
1-Şanzımanda ki sıkıntı nedir?
2-Ortalama ne kadara çıkabilirim?
3-Yaptırmak yerine çıkma şanzıman mı almalıyım ve kaça bulabilirim? (Araç Ankara'da)
4-Rainbow piyasada az bulunduğundan çıkmasını bulmam biraz zor olacak onun yerine 1.7 Flash şanzımanı olur mu?
5-1.7 Flash şanzımanı olursa ne gibi artıları ve eksileri olur?

Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Daha önce böyle bir durum başına gelen olduysa veya bilgisi olanlar yardım ederse teşekkür ederim.

Senkeomeçlerde sorun olabilir bir ustaya gönderin eğer tamir masrafı çıkma şanzımanın fiyatını geçiyor ise çıkma almanızda fayda ama temiz bir şanzıman ise

Çıkma şanzıman kumar olacaktır bence kullanacaksanız şanzımanı açtırıp gereği neyse yaptırın çok uzun sürede kafanız rahat kullanın,işin tek vede en pis tarafı hakikaten ne kadar masraf çıkabileceği açılınca belli olacaktır 1000 tl'leri görmez isede 500-750 aralığında bir para ister diye tahmin ediyorum,elbette çıkmada bir çözüm ve şansa çok iyi ve sorunsuz bir şanzımanda bulunabilir ama bu tamamen işi riske atmak benim görüşüm....geçmiş olsun sorunu en kısa zamanda ve en az maliyetle çözmeniz dileklerimle.

Yorumlarınız için teşekkürler. Yaptıracağım zaman söylediklerinize dikkate alacağım.

Merhaba

Kimi parçalarda çıkma tercih etmek mantıklı olsada şanzumanın çıkması bana pek mantıklı gelmiyor.
Şanzuman tamirlerinde tutarın büyük kısmı sökme takma işlemine gidiyor.

Şöyle düşünün çıkma şanzuman aldınız. şanzuman XX TL + sök tak 250 TL olarak ödeme yaptınız.
Fakat şanzumana güvenemeyeceğiniz için burada 250 TL lik kumar oynadınız. Olaki şanzuman sağlam çıktı. O zaman kardasınız.
Şunuda düşünün çıkma şanzumanlar yine çıkma senkromeç vs ile tamir ediliyor. Yani ömrü ne kadar olur kimse bilemez.
Bence siz ilk önce parça araştırması yapın. Mesela rulmanların dağıldığını düşünün fiyatlarını öğrenin. 3. vites ve 5. vites dişlisinin fiyatını öğrenin.
Ustanıza başka olası değişmesi gereken parça olabilirse onların fiyatlarını öğrenin. Ortalama tutarınızı ortaya çıkardıktan sonra çıkma alıp sökme takma parasını karşılaştırın.
Çıkma almak riskini göze alacak bir fark var mı siz karar verin..

Bana kalırsa kendi şanzumanımı tamir ettirir. İlerde problem çıkarmayacağından emin olur yoluma devam ederdim..

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Geri