Yeni bir sorulanla karşınızdayım. Bildiğiniz gibi Rainbow sahibiyim ve öğrenciyim. Aracım yaklaşık olarak 3 aydır kapının önünde yatmaktadır. Sorunumuz ise önce aracı kullanırken hafiften ses gelmeye başladı ve ardından şanzımandan gelen "tak" sesinden sonra gelen ses çok fazla arttı. 3. vitese geçmiyor ve 5.vitesteyken arada sırada atmaya başladı. Bu olaylar bir kaç saat içerisinde gerçekleşti ve ondan sonra arabayı park ettim ve 3 aydır maddi sıkıntılardan dolayı yerinden kımıldatmıyorum. Bir kaç usta geldi baktı sesin debriyaj bilyasından geldiğini diğer sıkıntıları da şanzımanı açtıktan sonra belli olacağını söyledi. Genel olarak fiyat verdiklerinde ise 300TL ve 1000TL arasıda bir fiyat verdiler. Bazı kişiler ise boştan yere yaptırma şimdi bozuk kısmını yaptırırsın daha sonra başka bir yerinden arıza verir gene açtırmak zorunda kalırsın şanzımanı diyorlar ve onun yerine temiz çıkma bir şanzıman bul ve taktır diyorlar. Bazıları ise alacağın şanzımanın sorun çıkarmayacağı ne malum, açtır şanzımanını yaptır bin diyorlar. Sizede danışmak istedim. Bir kaç aya yaptırmayı düşünüyorum arabayı. Şimdi sorularımı sıralayım
1-Şanzımanda ki sıkıntı nedir?
2-Ortalama ne kadara çıkabilirim?
3-Yaptırmak yerine çıkma şanzıman mı almalıyım ve kaça bulabilirim? (Araç Ankara'da)
4-Rainbow piyasada az bulunduğundan çıkmasını bulmam biraz zor olacak onun yerine 1.7 Flash şanzımanı olur mu?
5-1.7 Flash şanzımanı olursa ne gibi artıları ve eksileri olur?
Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Daha önce böyle bir durum başına gelen olduysa veya bilgisi olanlar yardım ederse teşekkür ederim.
1-Şanzımanda ki sıkıntı nedir?
2-Ortalama ne kadara çıkabilirim?
3-Yaptırmak yerine çıkma şanzıman mı almalıyım ve kaça bulabilirim? (Araç Ankara'da)
4-Rainbow piyasada az bulunduğundan çıkmasını bulmam biraz zor olacak onun yerine 1.7 Flash şanzımanı olur mu?
5-1.7 Flash şanzımanı olursa ne gibi artıları ve eksileri olur?
Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Daha önce böyle bir durum başına gelen olduysa veya bilgisi olanlar yardım ederse teşekkür ederim.