Yol bilgisayarı yüzünden eskiye dönmeyi düşünüyorum!!

yunus_emre16

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar belki hatırlarsınız aracımın gösterge renklerini değiştirdim bilmeyenler için konu şurada; http://www.renaultfanclub.com/arac-ic-aksam-modifiyesi/25651-cokmu-guzel-oldu-ne.html

Neyse değiştirdiğimden beri anlık tüketim ve kalan km göstergesi sapıtmış durumda ki bu moralimi çok bozuyor benzin alınca anlık tüketim düzeliyor ama lamba yandığı içinmidir yoksa uzun süre beklediğindenmidir bilmiyorum bi süre sonra yine sapıtıyor anlık tüketim boşta giderken bile 5 litre falan gösteriyor...Hadi onu geçtim içindeki benzinle ne kadar daha yol gideceğini gösteren bölüm yani kalan km göstergesi ise çok aşırı hassaslaşmış gibi boşa takıp 1 km kadar aşağı doğru sürdüm arabayı bi baktım 190 km'den 290 km'ye kadar çıktı sonra gaza biraz bastım falan patır patır düşmeye başladı bu seferde durduğu yerdede 3 saniyede 1km azalıyor sapıttı yani iyice acaba eski haline getirsem düzelir mi??(sanmıyorum ama) Ya da bu haliyle normale getirme şansım varmı soruşturdum biraz aracı bilgisayara bağlamak gerek falan dedi kimisi kimisi gösterge yazılımı dedi...Bu aracı bilgisayara bağlatma ve sorun varsa temizletme ne kadar tutar???

Sonunda kafamı attırdı şu sorun herşeyi eski haline getirdim ama yol bilgisayarını denemedim yarında onu denicem inşallah düzelir yoksa servise gidene kadar aynen devam :sinirli

bi çok kişi yaptı bu uygulamayı ama seninki nie böle oldu acaba :confused:

Ustaya gitmedide ondardır...:)

Bence, ya taktiginiz ledlerin direnciyle ilgili orjinale göre bir farklilik ya da sorun var, ya da islem yaparken yanlislikla bi kapasitör ya da bir direnc söktünüz...umarim hallolur..

Sormayın yaw bi hevesle daldım göstergeye ama yok direnç falan sökmedim zaten elektronik okudum lehim falan nasıl yapılacağını iyi biliyordum dün eski haline getirirken dikkatlice baktım hatta acaba yanlış bi yeremi değdirdim havyayı diye ama yok herşey sapasağlam ki bi direnç falan sökmüş olsam gösterge çalışmaz veya bikaç yeri çalışmazdı ama herşeyi sapasağlam çalışıyor sadece yol bilgisayarı hatalı gösteriyordu ki test moduna sokup sıfırladığımda bir süre anlık tüketim doğru gösteriyor ama sonra yine sapıtıyordu...Kafamı bozan şu kalan km göstergesi o düzelse gerisi fasa fiso

yeni taktiğin ledlerin akim lari farklida o yüzden mi sapittirdi acaba. eski haline döndüğünde düzldimi merak ettim ?

banada öyle geldi jengo abi çünkü orjinal ledlere ayndı gerilimi verince az ışık veriyordu yeni ledler ise çok ışık veriyordu..Benimde aklıma ilk gelen o oldu acaba yeni ledler daha düşük akım çektiği için yol bilgisayarı fazla enerjiden hassaslaştımı diye düşündüm ondan değiştirdim..Daha deneme fırsatım olmadı en kısa zamanda deneyip sonucu yazarım

şimdi bişey daha dikkatimi çekti yiğit abinin yaptığı değişimler hep beyaz göstergelerde benimki siyah gösterge..Gösterge kartıda benimki yeşil yiğit abinin yaptıkları beyaz..beyaz göstergelerde 16 tane led kullanılıyor benimkinde 14 tane...

kardesşim ara beni 554 615 92 09

Geri