Ön cam buğu sorunu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siesta23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siesta23

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Eki 2012
Mesajlar
77
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Malum havalar soğudu. 1.4 rxt aracımın ön cam ve ön yan camları aşırı şekilde buğulanıyor.Çözümü kalorifer sıcaktayken klima AC düğmesini açarak geçici süre çözüyorum. AC yi kapattığımda 3-5 dakika içinde tekrar buğulanıyor.Cam buğulanamsın diye AC sürekli açık bırakıyorum.Bu da sanırım yakıt sarfiyatını arttırıyor.Bu işin buğu önleyici sprey dışında başka bir çözümü yok mu?
 
buğu önleyici sprey de çözüm değil zaten pis şe bi bulaştımı bir daha temizleme imkanı olmuyor hep leke. sakın bulaşmayın. sıcak olduğunda klimasız alması lazım buğuyu. elle kontrol edin cama vuran kısmı sıcak hava gelmiyorsa usta yolu gözüküyor demektir.
 
Benim eski Ford Focus aracımda da benzer bir sorun yaşıyordum. Cam üfleme kısmına getirmeme rağmen buğu geçmiyordu. Sonrasında farkettim ki kalorifer üfleme yön düğmesi işlevi yerine getirmiyor. Nereye çevirseniz de hep sabit olarak ön taraftan üfleme yapıyor. Çok önemli bir ayrıntı olduğundan bir ustaya göstermenizde fayda var. Mesela benim eski araçta yön düğmesinin parçası yerinden çıktığı için işlemi yerine getirmiyordu. Yerine takıldı sorun kalmadı. Sizde de benzer bir durum söz konusu olabilir.
 
Soğuk havalarda buğu yapması gayet normal bir durum. sabah ilk çalışmada hemen buğunun çözelmesini beklemek yanlış olur. motor ısındığı zaman buğu kaybolmaya başlayacaktır.
 
Motor ısındığında daha çok oluyor.Kaloriferi cama doğru son kademede açtığım zaman daha da çok buğulanıyor.Sanki kalorifer buhar üflüyor.
 
Önce soğuk üflettirin sonra iyice ısınınca sıcağı çevirin.
 
Önce soğuk üflettirin sonra iyice ısınınca sıcağı çevirin.
Onu da denedim farketmiyor. Ön kalorifer ızgaralarını kapatıp son kademede kalıriferden cama sıcak hava veriyorum bütün camlar buğulanıyor.

G3121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Onu da denedim farketmiyor. Ön kalorifer ızgaralarını kapatıp son kademede kalıriferden cama sıcak hava veriyorum bütün camlar buğulanıyor.

G3121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir de kalorifer sıcaklık kademe ayar düğmesini altında üç düğme var. Soldaki arka cam buğu önleyici ortadaki klima en sağdaki ne işe yarıyor fonksiyonu nedir

G3121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sorunu çözdüm sağ ön ve arka paspasın altı ıslaktı.Aracın sağ sileceğin altındaki gider tıkanınca suyu kalorifer fanının oradan içeri vermiş. Sağ gideri açtım. Aracın döşemesini kuruttum buğudan eser kalmadı.

G3121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geçmiş olsun
 
Geri
Üst