Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Otomatik şanzımanlı araçlar ile fazla bir tecrübem olmamasına rağmen kötü bir deneyimim var.
Genel olarak konuşmak gerekirse bu tip donanıma sahip araçlarda şanzıman bakımları düzenli yapılmalı ve hassas oldukları için yumuşak kullanılmalı.
Arkadaşıma aldığımız 15 yaşında, 240.000 km'deki bir Mercedes Vito ile; aldığımız gün yolda kalmıştık. Mahalle arasında geri vitese takmamız gerekti ve araç oynamadı yerinden. Hemen aküyü söktüm bağladım, elektrikçiye gidip aküyü ölçtürdüm vs. Fayda etmedi ve çok şükür ki tanıdık bir şanzımancı bulduk ve gereken yapıldı. Tas kırılmış denildi, tamir edildi ve 2 sene kullandıktan sonra sattık aracı. Tamir görmesine rağmen, fazla verim alamayacağımızı peşin peşin söylemişti usta. Yaptırdıktan sonra arada sizin probleminize benzer durumlar da yaşamıştık.
Bu hikayeyi anlatmamın amacı, eğer mekanik bir problem varsa bazen sökmeden fikir verse bile tam olarak tespit edilemiyor. Kullanmaya niyetliyseniz gittiğiniz servisin bu konudaki deneyimini araştırın ve ona göre işlem yaptırın ya da tavsiye edilen bir şanzımancıya danışın. Çünkü bunun bir ekonomi boyutu da var ve özel servis diye geçinen, iki takım bir usta alıp dükkan açan yerler 7000 TL tamir fiyatı biçerken, biz şanzımancıda 2500 TL'ye yaptırmıştık.